- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.09.2016, 08:33)
- Cristi Citre
EXCLUSIV: Senatorii care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea - GALERIE FOTO
Senatori de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR au votat împotriva cererii de urmărire penală formulate de DNA pe numele lui Gabriel Oprea pentru omor din culpă în cazul poliţistului Bogdan Gigină, printre ei numărându-se Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Chelaru sau Ilie Năstase.
Urmărește
37709 afișări
EXCLUSIV: Senatorii care au votat împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea
Vezi GALERIA FOTO de mai jos
MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR care au votat luni împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru de interne şi vicepremier Gabriel Oprea. Aceştia au introdus bila albă în urna neagră şi invers pentru a respinge ridicarea imunităţii colegului lor de Senat, Gabriel Oprea. Senatorii care au votat luni împotriva cererii DNA sunt:
1. Ionel Agrigoroaie (PSD);
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
2. Alexandru Cordoş (PSD);
3. Octavian Bumbu (PSD);
4. Cristian Dumitrescu (PSD);
5. Daniel Savu (PRU);
6. Petru Frătean (PSD);
7. Gabriela Creţu (PSD);
8. Georgică Severin (PSD);
9. Ioan Chelaru (PSD);
10. Marius Bota (PSD);
11. Nicolae Moga (PSD);
12. Petru Filip (PSD);
13. Şerban Nicolae (PSD);
14. Florea Voinea (PSD);
15. Călin Popescu Tăriceanu (ALDE);
16. Daniel Barbu (ALDE);
17. Mihai Niţă (ALDE);
18. Eugen Durbacă (ALDE);
19. Iulian Cristache (Independent, ex-PPDD, ex-UNPR);
20. Gabriel Oprea (Independent, ex-UNPR);
21. Ilie Năstase (Independent, ex-UNPR, ex-PC);
22. Constantin Popa (Independent, PPDD, ex-UNPR);
23. Gheorghe Saghian (Independent, ex-PSD);
24. Valer Marian (Independent, ex-PSD).
De asemenea, potrivit fotografiilor din momentul votului, 33 din cei 51 de senatori liberali au votat pentru ridicarea imunităţii lui Gabriel Oprea.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului.
Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.
Galerie foto
Anterior votului, senatorul PSD Şerban Nicolae i-a îndemnat pe colegii din Senat să se pronunţe împotriva cererii DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, lansându-se într-un atac dur la adresa procurorilor anticorupţie.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse şi el senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, susţinând că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină.
Senatorii din Comisia juridică avizaseră favorabil cererea DNA de începere a urmăririi penale a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.
Dosarul DNA conţine 18 volume. "La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel. Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii într-un comunicat de presă.
Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că "încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere".
Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, numărul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale", explică DNA.
Citeşte şi: Reacţia lui Iohannis după votul senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea: Senatorii nu au înţeles că vinovăţia sau nevinovăţia nu e stabilită de Parlament, ci de instanţă
Citeşte şi: Predoiu despre respingerea cererii DNA în cazul Oprea: O pată de ruşine pe obrazul Senatului
Citeşte şi: Nicuşor Dan: PSD, PNL şi PMP şi-au dat mâna pentru a-l salva pe Oprea în dispreţul statului de drept
Citeşte şi: PSD a pledat pentru Oprea. Şerban Nicolae: Să ridice piatra cel care n-a mers peste viteza legală
Citeşte şi: Senatorii l-au scăpat pe Oprea de urmărirea penală pentru ucidere din culpă în dosarul morţii lui Bogdan Gigină/ Oprea, după decizie: Naşul lui Gigină i-a spus că nu e bine să vină în seara aia. Dacă era un profesionist… VIDEO
Citeşte şi: Comisia juridică a avizat favorabil cererea DNA prin care Gabriel Oprea poate fi cercetat pentru ucidere din culpă/ Oprea: A fost o tragedie, un coleg a căzut într-o groapă
Citește pe alephnews.ro: Micile detalii fac diferența. Ce să NU faci la un interviu de angajare
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe