- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.01.2025, 12:14)
- Gabriel Pecheanu
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
Ministrul Mediului a declarat că prima de pensionare de 100.000 de euro primită de un director din Romsilva este „neruşinată”, dar nu este un caz unic, căci sute de directori din cadrul regiei au primit astfel de bonificaţii, care au fost negociate de sindicat cu conducerea executivă a Romsilva.
Urmărește
1847 afișări
Fechet, despre bonusurile de pensionare de zeci de mii de euro: E neruşinare
„Pentru astfel de situaţii cum ar fi aceste prime neruşinate, le putem numi, cei de la Romsilva au prezentat anumite explicaţii, însă cred că românilor, oameni care nu trec printr-o situaţie uşoară acum, că un angajat, la pensionare ar putea primi 500.000 de lei, adică 100.000 de euro, e ceva de neexplicat. Această anomalie se datorează unor prevederi pe care sindicatul Regiei Naţionale a Romsilva le-a negociat cu conducerea executivă a companiei”, a spus la Antena 3 CNN Mircea Fechet.
Bonsurile au fost negociate de sindicat direct cu şefia Romsilva. Mai mult, spune ministrul, au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe din diverse motive.
„Dar înainte de toate trebuie să corectăm aceste anomalii, pentru că 100.000 de euro sau 50.000 de euro...sunt sume pe care nici nu ni le putem imagina. Astfel de situaţii se întâmplă de mai mult timp în Romsilva şi trebuie oprite sunt sute de persoane care au beneficiat de astfel de prime, în unele situaţii se aproapie de 100.000 de euro, în alte situaţii mult mai mică. Nu mă refer la acei pădurari uitaţi printr-un canton silvic care n-o duc foarte bine, nu se îmbogăţeşte nimeni acolo. Avem aproape 100 de directori doar în direcţiile silvice judeţene şi de acolo trebuie să începem reorganizarea Regiei. (...) Voi chema la minister ambele părţi semnatare ale contractului colectiv de muncă şi le voi spune că aşa nu se mai poate”, a spus Mircea Fechet.
Ministrul Mediului a explicat că sunt direcţii silvice care nu doar că nu au avut profit în ultimii ani, ci chiar au ieşit pe minus.
„Săptămâna viitoare îmi propun să îi convoc la minister. Va trebuie să discutăm de aceste bonusuri neruşinate , dar şi despre reorganizarea Romsilva. Pentru că dincolo de aceste bonificaţii, prime, premii, cum vreţi, trebuie să vă spun că în Regia Naţională a Pădurilor Romsilva peste jumătate din direcţile silvice produc pierderi anual. Deşi statul român le-a pus la dispoziţie o bogăţie veritabilă, unii nu reuşesc nici măcar să iasă pe zero”, a spus ministrul
ULTIMELE ȘTIRI
-
Papa Francisc îi avertizează pe liderii mondiali despre riscurile Inteligenței Artificiale și impactul asupra adevărului
-
Ponta, despre posibila sa candidatură: Nu candidez contra cuiva, o să iau decizia şi o să anunţ
-
Trump: Putin a vrut denuclearizarea
-
Trump la Davos: „Iubesc Europa”, dar „am nemulţumiri foarte mari” cu Uniunea Europeană
Astfel, Mircea Fechet vrea să desfiinţeze structurile care nu generează profit, dar şi pe cele care nu au suficientă suprafaţă de pădure.
„Mă aştept la o rezistenţă foarte mare, am mai încercat în trecut, dar nu am ajuns prea departe pentru că opoziţia sindicatelor, a directorilor, a altor persoane cu funcţie de decizie a temporizat acest proces. Însă azi în al 12-lea ceas pentru binele pădurii şi binele Regiei, mă gândesc la cei 13 mii de angajaţi care trebuie să pună o pâine pe masă, trebuie să luăm măsuri dureroase pentru unii directori, dar corecte, care să eficientizeze activitatea Romsilva”, a adăugat ministrul.
Un fost director de la Romsilva a încasat o primă de 100.000 de euro în momentul în care s-a pensionat, a anunţat ministrul Mediului, miercuri seara. Contactată de Antena 3 CNN, Regia Naţională a Pădurilor a confirmat că angajaţii primeau până acum un bonus „între 2 şi 10 salarii brute” în momentul pensionării.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Fenechiu, întrebat dacă o demisie a lui Iohannis ar ajuta: Dacă discutăm politic, PNL, cu siguranţă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
astăzi, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria