Florentin Pandele cere suspendarea cursurilor în şcoli

Primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele a solicitat Comitetului pentru situaţii de urgenţă Ilfov să dispună suspendarea cursurilor în şcoli. El a precizat că trebuie luate măsuri ferme, însă fără a ne panica.

860 afișări
Imaginea articolului Florentin Pandele cere suspendarea cursurilor în şcoli

Florentin Pandele cere suspendărea cursurilor în şcoli

„Cooperarea instituţiilor şi sinceritatea faţă de cetăţeni sunt vitale, în această perioadă. Fără să ne panicăm, fără să golim rafturile magazinelor, trebuie să luăm măsuri ferme, chiar dacă unele par exagerate. Dar sunt extrem de utile”, a scris Florentin Pandele, duminică, pe Facebook.

Soţul Gabrielei Firea a adăugat că îşi asumă această solicitare către autorităţi şi a motivat că trebuie protejaţii copiii, profesorii şi luate măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

„De aceea, îmi asum orice tip de reacţie publică şi solicit, ca primar al oraşului Voluntari, Comitetului pentru situaţii de urgenţă Ilfov, precum şi grupului tehnic, să dispună suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ. Copiii stau împreună în clasă câteva ore pe zi. Nu întotdeauna condiţiile de igienă sunt exemplare. Prin urmare, cred că trebuie să-i protejăm atât pe copii, cât şi pe profesori, limitând şi răspândirea coronavirusului”, a conchis Pandele.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat, duminică seara, că inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile, în contexul înmulţirii cazurilor de coronavirus, însă nu se va suprapune deciziilor luate la nivel naţional.

Întrebată dacă ar fi indicat să se închidă şcolile, după ce numărul de bolnavi de coronavirus s-a mărit, Gabriela Firea a spus, la Antena 3, că autorităţile locale trebuie să respecte deciziile luate la nivelul ţării.

În acest moment, în România sunt 15 persoane infectate cu noul COVID-19. Două cazuri au fost confirmate duminică, unul în Bucureşti, altul în Mureş. Până acum sunt două cazuri de infectare cu noul virus în Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici