- Home
- Politic
- BISTRIŢA, CRAIOVA, CONSTANŢA, REŞIŢA, SIBIU, TÂRGU-JIU , (06.11.2016, 12:12)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS: Averea candidaţilor la parlamentare: Case, maşini, terenuri şi bani din vânzarea de cereale
Majoritatea candidaţilor din ţară la alegerile parlamentare din decembrie declară la averi case, maşini, terenuri, bijuterii şi conturi bancare. Unul dintre candidaţi a declarat şi venituri de aproape 40.000 de lei din valorificarea de cereale.
Urmărește
1539 afișări
FOCUS: Averea candidaţilor la parlamentare: Case, maşini, terenuri şi bani din vânzarea de cereale (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Bistriţa-Năsăud
Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Bistriţa-Năsăud, Robert Sighiartău, care ocupă primul loc pe listă pentru Camera Deputaţilor, este cel mai tânăr candidat din judeţ la alegerile parlamentare şi deţine cea mai mare avere, conducând una dintre cele mai mari companii din Bistriţa-Năsăud, potrivit declaraţiei de avere a acestuia postată pe site-ul ANI.
La cei 27 de ani ai săi, Robert Sighiartău, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL ocupă locul întâi pentru Camera Deputaţilor. Tânărul politician deţine un teren de 633 de metri pătraţi în centrul Bistriţei, o casă de locuit de 465 de metri pătraţi şi un apartament în Bucureşti. Robert Sighiartău nu are nici datorii, dar nici conturi sau depozite bancare care depăşesc 5.000 de euro, în schimb deţine acţiuni la cinci companii care îşi desfăşoară activităţile în domeniul auto, acţiuni estimate la peste 3,7 milioane de lei. Robert Sighiartău este directorul general al unei companii auto şi a câştigat anul trecut din această activitate 38.000 de lei. Ca şi agent de vânzări pentru o altă companie, liderul PNL Bistriţa-Năsăud a înregistrat venituri din activităţi independente care depăşesc 15.000 de lei, iar indemnizaţia ca şi consilier judeţean a însumat 8.883 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Conform declaraţiei de avere, politicianul a încasat anul trecut şi un venit din dividente care depăşesc 16.000 de lei. Robert Sighiartău este căsătorit, are doi copii, iar soţia sa a câştigat anul trecut 4.000 de euro.
Pe locul secund pe lista pentru Camera Deputaţilor se află Doris Moldovan, care deţine o casă de 382 de metri pătraţi în Bistriţa, un credit contactat în anul 2007 în valoare de 10.000 de euro şi nu are depozite bancare. Doris Moldovan a câştigat în 2015 din activitatea sa de consilier parlamentar peste 11.000 de lei şi de asistent local al unui europarlamentar - aproape 29.000 de lei.
Primul loc pe lista pentru Senat din partea PNL îl ocupă Ioan Turc, director la Registrul Comerţului Bistriţa-Năsăud. Acesta deţine două terenuri de peste 4000 de metri pătraţi, o casă în municipiul Bistriţa de 170 metri pătraţi şi un autoturism fabricat în 2011. Datoriile candidatului PNL pentru Senat ajung la 55.000 de euro, Ioan Turc având contractate trei împrumuturi bancare. Din activitatea sa ca şi director la Registrul Comerţului a câştigat aproape 87.000 lei, iar soţia sa, farmacist, a obţinut un venit de 30.000 de lei.
Lista Partidul Social Democrat Bistriţa-Năsăud pentru Camera Deputaţilor este deschisă de Doina Pană, actual deputat şi fost ministru al Mediului. Doina Pană are, conform declaraţiei de avere publicată pe site-ul ANI, un teren de 1.500 metri pătraţi în Bistriţa-Bârgăului, două apartamente (unul în Bistriţa şi unul în Cluj-Napoca) şi o casă de vacanţă. Deputatul PSD nu are conturi în bancă, în schimb are un credit în valoare de 32.500 de euro contractat în anul 2007. Ca şi deputat a câştigat aproape 60.000 lei, iar din închirierea apartamentului din Cluj-Napoca a mai înregistrat venituri de peste 3.000 de lei. Doina Pană a primit anul trecut şi o sumă de 3.622 de lei ca diferenţe de salariu stabilite prin sentinţe judecătoreşti din perioada când era profesor la un liceu din Bistriţa.
Pe locul secund pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor se află Daniel Suciu, actual deputat. El deţine împreună cu soţia un teren în suprafaţă de 304 metri pătraţi şi o casă de 147 metri pătraţi în Bistriţa. Politicianul are trei autoturisme şi nu are depozite bancare. A contractat un credit în anul 2013 în valoare de peste 200.000 de lei. Anul trecut, Daniel Suciu a câştigat o indemnizaţie de peste 60.000 de lei la care se adaugă şi salariul soţiei de aproape 17.000 lei.
Al treilea candidat aflat pe lista social-democraţilor bistriţeni cu şanse de a ajunge în Parlament este cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna. El deţine două terenuri de peste 4000 de metri pătraţi în comuna Teaca, un apartament în Bistriţa şi o casă de 110 metri pătraţi în comuna Teaca. Politicianul are două autoturisme şi are un depozit bancar deschis anului 2008 în care a economisit până acum 223.263 de lei. Pe lângă acesta, i-a dat împrumut tatălui său o sumă de 45.000 de lei. Ca şi vicepreşedintele al Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna a câştigat anul trecut peste 60.000 de lei, la care s-au mai adăugat alţi peste 31.000 lei şi pe care i-a câştigat din spectacole, colaborări, drepturi de proprietate intelectuală. Soţia sa a câştigat anul trecut peste 24.000 de lei.
La Senat locul întâi este deţinut de actualul senator PSD Ioan Deneş, care are două case de locuit şi un autoturism. Ioan Deneş are puşi deoparte 88.730 de lei şi nu are datorii la bancă. Din activitatea sa de senator a câştigat 60.061 de lei.
Primul loc la Camera Deputaţilor din partea ALDE îi revine actualului preşedinte al organizaţiei, Ioan Ţintean, care deţine peste 12 hectare de teren în Bistriţa-Năsăud şi în Mureş şi reuşeşte câştige din activităţile agricole, dar şi din închirierea unor spaţii comerciale. Ioan Ţintean deţine o casă de locuit în Bistriţa de 239 de metri pătraţi şi un spaţiu comercial de 134 de metri pătraţi. Are un depozit bancar de 5.500 de lei şi titluri de stat în valoare de 45.280 de lei. Nu are datorii, iar anul trecut a câştigat, ca şi prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud, 78.783 de lei, la care se adaugă o sumă de 20.230 de lei pe care i-a obţinut din închirierea spaţiului comercial şi 39.000 de lei din valorificarea cerealelor.
La Senat, primul loc din partea ALDE este al coregraful lui Ioan Simionica, care deţine un teren de 200 de metri pătraţi la Livezile, un apartament în Bistriţa şi o casă de locuit în Livezile. Are două autoturisme şi nu are nici depozite bancare, dar nici credite făcute la bănci. Din activitatea sa de coregraf Ion Simion ca a câştigat anul trecut 18.000 de lei, iar soţia acestuia 12.000 de lei.
Constanţa
Deputatul Iulian Iancu, urmărit penal de DNA, deschide lista PSD Constanţa pentru Camera Deputaţilor şi, conform declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, deţine cinci terenuri, în intravilanul localităţilor Mediaş, Bucureşti, Sovata şi Moeciu, în suprafaţă totală de peste 2.500 de metri pătraţi, un apartament în Bucureşti şi o casă în Mediaş, bijuterii în valoare de 7.000 de euro, un cont în bancă de aproape 23.000 de lei, dar şi acţiuni în valoare de aproape 65.000 de lei.
Candidatul PSD cu numărul doi la Camera Deputaţilor, actualul deputat Mircea Titus Dobre, a declarat un teren de aproape 1.200 de metri pătraţi în intravilanul municipiului Constanţa, un apartament şi o casă tot în municipiul Constanţa, precum şi ceasuri de 18.000 de euro. El deţine acţiuni la diverse societăţi în valoare de aproximativ 25.000 de lei şi a acordat împrumuturi în nume personal în valoare de 145.000 de lei şi 325.000 de euro. De asemenea, Dobre a raportat şi creanţe şi debite în sumă de circa 140.000 de lei.
Cel de-al treilea deputat propus pe listele PSD Constanţa pentru un nou mandat la Camera Deputaţilor, Ileana Cristina Dumitrache, a înregistrat în declaraţia de avere de pe site-ul ANI tablouri, icoane, mobilier, bijuterii şi ceasuri în valoare de aproximativ 400.000 de euro. Nu deţine pe numele său case sau terenuri, dar are conturi bancare care, însumate, depăşesc 150.000 de lei.
Liberalii constănţeni deschid lista pentru Camera Deputaţilor cu Bogdan Iulian Huţucă, fost subsecretar de stat şi vicepreşedinte al ANAF şi actual director executiv al DGFP Constanţa. Candidând pentru prima oară la Parlament, el a arătat în declaraţia de avere că deţine două terenuri în staţiunea Eforie Nord, în suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi, un apartament în Bucureşti şi o casă în Eforie Nord şi diverse conturi, în sumă de aproape 30.000 de lei. De asemenea, are două autoturisme Audi, iar venitul anual însumat se ridică la aproape 200.000 de lei.
Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Robert Aurel Boroianu, inginer de profesie, aflat şi el la prima candidatură pentru Parlament, a trecut în declaraţia de avere două case, în Constanţa şi Ovidiu, acţiuni şi împrumuturi acordate în valoare de peste 3,3 milioane de lei, dar are şi credite luate de la diverse bănci şi persoane civile, de 485.000 de franci elveţieni, 40.000 de euro şi 150.000 de lei.
Senatorul Mircea Marius Banias ocupă prima poziţie pe listele ALDE Constanţa pentru Camera Deputaţilor. El a notat în declaraţia de avere postată pe site-ul ANI, că deţine două apartamente şi o casă în municipiul Constanţa, ceasuri şi bijuterii estimate la 10.000 de euro, depozite bancare în sumă totală de peste 750.000 de lei. El a avut venituri de aproape 65.000 de lei de la Senatul României şi aproape 5.000 de lei proveniţi din chiria unuia dintre apartamente.
PMP Constanţa şi-a deschis lista pentru Camera Deputaţilor cu fostul jurnalist Robert Turcescu. Conform declaraţiei sale de avere, Turcescu se află în posesia a patru terenuri în intravilanul localităţilor Ştefăneşti - Argeş, Bucureşti, Mogoşoaia şi Sulina, în suprafaţă totală de circa 4.500 metri pătraţi, şi a şapte hectare de teren agricol în Argeş, a patru apartamente şi unei case în Bucureşti şi a unui apartament în Piteşti. De asemenea, în declaraţie mai apar echipamente audio-video în valoare de 30.000 de euro.
El deţine conturi, depozite şi fonduri de investiţii în valoare totală de 1,3 milioane de lei, 175.000 de euro şi 13.000 de dolari, acţiuni şi împrumuturi acordate în sumă totală de aproximativ 450.000 de lei şi 30.000 de dolari. La venituri a trecut, între altele, 35.000 de euro, primiţi la botezul fiicei sale, dar şi pensia de întreţinere, de 4594,80 de lei, pe care fosta soţie o achită pentru prima sa fiică.
La Senat, PSD Constanţa l-a trecut primul pe listă pe fostul prefect al judeţului, Tit-Liviu Brăiloiu. Acesta şi-a trecut în declaraţia de avere trei terenuri aflate în staţiunile Eforie Nord şi Mamaia, în suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, patru apartamente şi o casă în Constanţa şi Eforie Nord, bijuterii şi ceasuri în valoare de aproape 400.000 de euro, conturi în diverse bănci în sumă totală de peste 950.000 de euro dar şi acţiuni şi împrumuturi acordate în sumă de 3,5 milioane de lei şi 450.000 de euro.
Pe locul doi a fost trecut actualul senator Nicolae Moga, care a declarat că deţine un teren intravilan în Mamaia-sat, în suprafaţă de 4.608 metri pătraţi şi, împreună cu soţia, cinci hectare de teren agricol în satul Adamclisi din judeţul Constanţa. De asemenea, deţine împreună cu soţia două case, una cu destinaţie de locuit şi una de vacanţă, ambele în Năvodari, şi 100.000 de lei şi 27.000 de euro în trei conturi bancare şi a acordat împrumuturi unor persoane fizice în sumă totală de aproape 525.000 de lei.
Preşedintele organizaţiei municipale a PNL Constanţa, fostul rector al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” (ANMB), Vergil Chiţac, este prima propunere a liberalilor constănţeni pentru Senat. El deţine un apartament în Constanţa şi o casă în Eforie Nord şi două conturi în sumă totală de 225.000 de lei. Veniturile sale, din funcţia de comandant al ANMB, au însumat aproape 130.000 de lei. Pe locul doi pe lista pentru Senat a fost trecută Lucia Ana Varga, actual deputat, fost ministru al Mediului, Pădurilor şi Apelor şi preşedinte al OFL. Lucia Ana Varga deţine 12 hectare de teren agricol în comuna bihoreană Bratca şi un apartament în Oradea, un cont curent de aproape 20.000 de lei, dar şi împrumuturi contractate la bănci în sumă totală de peste 180.000 de lei.
Veniturile sale din salarii la funcţia de bază, cea de deputat, s-au ridicat la 60.876 de lei, la care se adaugă 1.431 de lei, venituri din proiecte în calitate de doctorand la Universitatea Politehnică Timişoara.
Senatorul Christian Gigi Chiru, condamnat în primă instanţă la şase luni închisoare cu suspendare pentru mită electorală în alegerile locale din 2012, deschide lista ALDE Constanţa pentru Senat şi, conform declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, deţine un mini hotel în Eforie Sud, bijuterii, ceasuri, tablouri şi alte obiecte de artă estimate la 175.000 de lei, aproape 50.000 de euro în conturi, acţiuni şi împrumuturi acordate în sumă totală de aproape 1,3 milioane de lei. În ultimul an, a avut venituri de 70.714 lei de la Senat şi a primit dividente în sumă de 22.000 de euro de la o firmă bulgărească.
Ocupantul primului loc pe lista PMP Constanţa pentru Senat, Dorel Onaca, secretarul general al partidului, fost parlamentar în trei mandate, între 1996 şi 2008, şi consilier al fostului preşedinte Traian Băsescu, deţine un teren de 600 de metri pătraţi în Mamaia, câte un apartament în Constanţa şi Bucureşti şi o casă în Mamaia, bijuterii în greutate de un kilogram, a căror valoare a estimat-o la 25.000 de euro. Nu are depozite sau conturi bancare şi nici acţiuni, dar are datorii către bănci sau persoane fizice în sumă totală de aproximativ 600.000 de euro.
Dolj
Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, candidatul de pe prima poziţie pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor, nu are nici casă, nici maşină, dar are bijuterii în valoare totală de 10.000 euro, adunate în ultimii zece ani, potrivit declaraţiei de avere completate de aceasta.
Vasilescu are două depozite bancare, unul de peste 6.600 de euro şi unul de peste 140.000 lei, ambele deschise în 2013 la aceeaşi bancă. Olguţa Vasilescu primeşte, anual, din salariul de primar, peste 50.000 de lei.
Deputatul Ion Călin, candidat pentru un nou mandat la Cameră, din partea PSD, are ceva mai multă avere adunată de-a lungul anilor. Acesta deţine terenuri intravilane, agricole şi forestiere, dobândite prin moştenire, în comuna Mischii, Dolj, şi un apartament în Craiova, cumpărat împreună cu soţia sa, în 1990. Ion Călin este posesorul unui autoturism Skoda Superb achiziţionat recent şi două depozite bancare în valoare totală de circa 45.000 lei. De la Camera Deputaţilor, social-democratul a beneficiat de un venit anual în valoare de aproape 60.000 de lei.
Alina Tănăsescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, este cel de-al treilea candidat pe lista PSD Dolj pentru Camera Deputaţilor. Potrivit declaraţiei sale de avere, aceasta nu deţine niciun bun, dar a vândut la începutul anului două terenuri din comuna Cârcea pentru suma de 12.500 lei. Alină Tănăsescu este datoare la o bancă, având un credit de 88.000 lei scadent în 2020. Ea încasează venituri anuale în valoare de aproape 70.000 lei de la Consiliul Judeţean Dolj şi de la Universitatea "Spiru Haret”, unde este lector.
La Senat, primul candidat pe lista PSD Dolj este Claudiu Manda, preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului, în prezent deputat. Acesta deţine jumătate dintr-o casă de vacanţă în comuna Mischii, cumpărată în 2001. Manda nu are depozite bancare, dar a împrumutat o societate comercială cu 300.000 lei. Preşedintele PSD Dolj a încasat de la Parlament un venit anual de aproape 80.000 lei. În declaraţia sa de avere se mai menţionează o sultă de 90.000 lei, în urma divorţului de soţia sa.
La Senat candidează, din partea PSD, şi Radu Preda, city-manager al Craiovei. Acesta deţine, împreună cu soţia sa, două terenuri agricole şi două în intravilan, precum şi două case, una fiind cumpărată în Craiova, în 2014. La începutul anului trecut, Preda a vândut unei societăţi comerciale un teren în valoare de peste 20.000 de euro. De la Primăria Craiova acesta are un venit anual de peste 41.000 lei şi mai primeşte alţi peste 10.000 lei de la Avioane Craiova, unde este membru în Consiliul de Administraţie.
PNL Dolj deschide lista de candidaturi pentru Camera Deputaţilor cu Nicolae Giugea, fost prefect al judeţului, în prezent consilier judeţean. Acesta deţine, împreună cu soţia, o casă în Craiova şi una în comuna Mischii, acolo unde are şi un teren agricol. La capitolul datorii, Giugea figurează cu patru debite/garanţii la credite ale altor persoane cu sume cuprinse între 9.000 euro şi 25.000 euro. Fostul prefect de Dolj încasează, acum, anual circa 50.000 lei de la Universitatea din Craiova, unde este profesor, şi alţi 50.000 lei de la propriul PFA.
Deputatul Ionuţ Stroe, candidat din partea PNL pentru un nou mandat la Cameră, nu are nicio locuinţă pe numele său. Are, în schimb, două autoturisme, ambele cumpărate în 2011. La capitolul datorii sunt specificate două credite, unul în valoare de aproximativ 50.000 euro, unul de 45.000 lei. El primeşte, de la Parlament, o indemnizaţie anuală de aproape 60.000 lei.
Liberalul Mario Ovidiu Oprea, candidat pentru un nou mandat la Senat, are, împreună cu soţia sa, un teren agricol şi o casă, ambele moştenite, şi un apartament în Craiova. Anul trecut a vândut un teren în valoare de aproximativ 250.000 lei, după cum se menţionează în declaraţia de avere a senatorului. Mario Oprea are două credite bancare în valoare totală de circa 90.000 lei. În ceea ce priveşte veniturile sale, acesta încasează anual, de la Senat, aproape 108.000 lei, iar de la o societate dividende de 2.900 lei.
Candidatul ALDE la Senat, în prezent senator PSD, Florea Voinea are, împreună cu soţia, două terenuri şi o casă la Mogoşoaia şi un apartament în Bucureşti. Din 1995 şi până în 2012, cei doi soţi au adunat bijuterii în valoare de 30.000 euro. La capitolul "active curente”, Florea Voinea a notat, în declaraţia de avere, conturi curente, depozite bancare şi fonduri de investiţii în valoare totală de peste 200.000 lei, cei mai mulţi bani fiind pentru asigurări de viaţă, ori pensii private. În plus, senatorul figurează cu un credit la o persoană fizică de 880.000 euro. El încasează de la Roamqua Group, unde are contract de muncă, anual peste 100.000 lei, iar alţi aproape 60.000 lei de la Senat.
La Camera Deputaţilor, ALDE Dolj mizează pe deputatul Ion Cupă. Acesta are terenuri în Târgu-Jiu, dar şi în Drobeta Turnu Severin, unde are şi o casă. Totodată, el are credite la două bănci şi la o persoană fizică, în valoare totală de peste 70.000 euro.
Candidatul PMP Dolj la Senat, Ion Toma, senator şi în prezent, dar de Ialomiţa, deţine, împreună cu soţia, două terenuri în Slatina. Tot în Slatina are o casă, un apartament, un garaj, dar şi un spaţiu comercial. Senatorul deţine două depozite bancare în valoare de aproximativ 150.000 euro şi un cont curent de aproximativ 9.000 lei. De asemenea, deţine acţiuni în valoare de aproape 180.000 lei la o societate comercială de construcţii. Datoriile sale şi ale firmei, trecute în declaraţia de avere sunt în sumă de 60.000 lei. De la societate de construcţii, Ion Toma încasează dividende de 164.000 lei.
Candidatul PMP Dolj la Camera Deputaţilor, Gheorghe Bică, are, împreună cu soţia, două case în Craiova şi un apartament în Calafat. Bică are depozite bancare în valoare de peste 2.000.000 lei. El este profesor universitar la Spiru Haret, de unde încasează anual peste 265.000 lei.
Caraş-Severin
Valeria Diana Schelean-Somfelean, prima pe lista PNL Caraş-Severin pentru Camera Deputaţilor, are trei ceasuri, printre care unul din aur alb şi briliante, dar şi bijuterii şi diamante în valoare de peste 28.000 de euro. Valeria Diana Schelean-Somfelean are 35 de ani, candidează pentru al doilea mandat de deputat şi este fiica omului de afaceri Nicuşor Schelean. Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, ea nu are teren, casă sau maşină. În schimb, deţine două ceasuri care costă 8.000 lei fiecare, un ceas din aur alb şi briliante de 10.000 euro, plus bijuterii din aur alb şi diamante de 15.000 euro. Valeria Diana Schelean-Somfelean are conturi bancare de 6.000 euro şi 110.000 lei, dar şi datorii de 123.000 de euro şi 50.000 lei. De asemenea, ea a trecut pe declaraţia de avere daruri de nuntă de 6.000 euro. Aceasta a avut venituri de 60.000 lei de la Camera Deputaţilor şi 42.000 lei încasaţi de la cabinetul său de avocatură.
Adrian Dacica, al doilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor, este viceprimarul Reşiţei. El are două terenuri, două apartamente - unul în Reşiţa şi altul în Bucureşti, două autoturisme marca Volkswagen, conturi bancare de aproape 15.000 de euro şi datorii de 14.000 de franci elveţieni şi de 23.000 lei. Adrian Dacica a avut venituri de 45.000 lei încasaţi de la CSS Reşiţa şi CSM Reşiţa.
Deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele PSD Caraş-Severin, este ocupantul primului loc pe lista pentru Camera Deputaţilor. El deţine patru terenuri intravilane, o casă de locuit, trei spaţii comerciale şi un Peugeot 206. Acesta a vândut, anul trecut, un apartament în Timişoara cu 216.000 lei. De asemenea, Ion Mocioalcă are conturi bancare de 187.000 lei şi 138.000 de euro, a acordat un împrumut de 284.000 lei şi are datorii de 128.000 lei. Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, Ion Mocioalcă a înregistrat doar venituri care însumează 65.000 lei din activitatea de deputat.
Ion Spânu, ocupantul locului doi pentru Camera Deputaţilor din partea PSD, deţine trei terenuri agricole, un apartament, o casă de vacanţă, un Peugeot şi o Dacia Logan. Potrivit declaraţiei de avere, Ion Spânu are conturi bancare de 290.000 lei, acţiuni la opt societăţi şi nicio datorie.
Din partea ALDE, actualul senator Cristiana Anghel, învăţătoarea care a intrat în greva foamei înainte de a ajunge în Parlament, este prima pe lista pentru Camera Deputaţilor. Aceasta nu are niciun teren, deţine un apartament de 80 metri pătraţi în Caracal, judeţul Olt, cumpărat în anul 1992, un Audi A4 cumpărat în 2000, nu are datorii sau conturi bancare. Cristiana Anghel a înregistrat doar venituri care însumează aproape 60.000 lei de la Camera Deputaţilor.
Lista PSD pentru Senat este deschisă de fostul deputat Ioan Narcis Chisăliţă, care are un teren intravilan în Reşiţa, un apartament şi două spaţii comerciale în acelaşi oraş, un Peugeot 206, nu are conturi bancare, dar are datorii de 18.000 euro. El a încasat un venit de 53.000 lei ca şi consilier în Secretariatul General al Guvernului.
Locul doi pe lista pentru Senat a PSD este ocupat de deputatul Ioan Benga, care are şase terenuri, dintre care două agricole şi patru intravilane, un apartament, o casă, un garaj şi un spaţiu comercial în Reşiţa, şi două autoturisme - un Ford Fiesta şi un Mercedes Benz. El nu are conturi bancare şi nici datorii, iar potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, a încasat un venit de 85.000 lei de la Camera Deputaţilor, precum şi 7.200 euro pe an din închirierea unui spaţiu comercial.
Primul pe lista PNL pentru Senat este ocupat de Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin, care are un teren agricol de 1.000 metri pătraţi în comuna Zăvoi, judeţul Caraş-Severin, un apartament în Caransebeş şi conturi în bancă de 200.000 lei şi 31.000 euro. Marcel Vela a încasat un venit de 43.000 lei de la Primăria Caransebeş, oraş în care a fost primar până în vară.
Pe poziţia a doua pe lista PNL pentru Senat se află Marius Isac, care deţine două terenuri intravilane, patru case de locuit, cumpărate în perioada 2014 - 2016, dintre care două în Timişoara şi două autoturisme - unul marca Renault 19, iar celălalt - Mercedes. El nu are conturi bancare şi nici datorii, iar veniturile încasate sunt de 18.000 lei ca director la două societăţi, 6.000 lei din chirii şi 4.500 lei ca şi consilier local în CL Caransebeş. De asemenea, potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul ANI, Marius Isac a moştenit aproape 150.000 euro.
La Senat, lista ALDE este deschisă de Doina Frunzăverde, fost rector al Universităţii "Eftimie Murgu" din Reşiţa şi soţia lui Sorin Frunzăverde, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, condamnat în luna mai a acestui an la doi ani de închisoare cu suspendare pentru folosirea influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit. Doina Frunzăverde deţine trei terenuri intravilane, o casă în Reşiţa, un apartament în Bucureşti, un spaţiu comercial în Reşiţa şi conturi bancare de 1.400 euro, 12.000 lei şi 218 dolari. Ea a încasat un venit de 166.000 lei ca rector şi profesor universitar, dar şi din contracte de cercetare, plus 1.200 euro pentru că este membrul unei comisii de evaluare.
Sibiu
La Sibiu, lista PNL la Senat pentru alegerile din 11 decembrie este deschisă de Mircea Cazan, în prezent deputat, care are trecute în declaraţia de avere zece proprietăţi, toate achiziţionate sau moştenite înainte de a intra în Parlament. Potrivit declaraţiei de avere a deputatului PNL, Mircea Vasile Cazan a cumpărat sau a moştenit opt case, unde este, în cele mai multe cazuri proprietar împreună cu soţia, dar şi cu alte persoane, dar are şi o casă de vacanţă şi o garsonieră, toate întabulate pe numele său în perioada 1990 – 2008, înainte să devină parlamenar.
Cazan are în declaraţia de avere şi un autoturism Tesla, cumpărat în 2014, dar şi un Mercedes ML, şi mai multe conturi în lei şi în euro, dar şi un contract notarial prin care i-a acordat în octombrie 2014 un împrumut de 10.000 de euro lui Ludovic Orban. La capitolul datorii, Cazan trebuie să dea la două persoane fizice câte 10.000 de euro.
Mircea Cazan a fost liderul PNL Sibiu, filiala de la Sibiu fiind condusă, în prezent, de deputatul Raluca Turcan, care candidează pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 2016. Deputatul Raluca Turcan, care deschide lista PNL Sibiu pentru Camera Deputaţilor, are o casă în Mogoşoaia şi un apartament în Bucureşti şi două maşini, avere deţinută împreună cu soţul, fostul consilier prezidenţial Valeriu Turcan. Soţii Turcan deţin mai multe conturi, dar şi bani în fonduri de investiţii, sumele fiind sub 10.000 de euro. La capitolul datorii, familia Turcan are credite în valoare de aproximativ 120.000 de euro, iar soţul deputatului are de recuperat 10.000 de euro de la PNL, bani pe care i-a împrumutat în nume personal.
La rândul său, senatorul PSD Viorel Arcaş, care candidează pentru un nou mandat, deschizând lista de la Sibiu a partidului, este acţionar la SIF Muntenia, are o casă, un apartament şi o casă de vacanţă în Mediaş (jud. Sibiu), precum şi o casă moştenită în Sălaj. Arcaş are trecute în declaraţia de avere două autoturisme, un Audi din 2006 şi un Mercedes din 2000. Senatorul PSD are acţiuni sau părţi sociale inclusiv la Transgaz, BCR sau Automecanica, dar şi 20.000 de euro împrumutaţi unei persoane fizice şi 89.000 de lei unei alte persoane.
Fostul prefect al Sibiului, Ioan Ovidiu Sitterli, care a candidat pentru Primăria Sibiu din partea PSD şi a ieşit pe locul al doilea, candidează la alegerile din decembrie 2016 şi îşi doreşte un fotoliu de deputat, el intrând în cursă după ce liderul de la Sibiu, Ioan Cindrea, a fost exclus de conducerea de la centru. Ioan Ovidiu Sitterli are un apartament moştenit de la părinţi şi un apartament cumpărat în 2011, ambele în Sibiu. Are două autoturisme, un Ford Focus pe numele său şi o Dacia Logan, a soţiei, medicul Carmen Narcisa Natea Sitterli. Familia Sitterli are două conturi deschise în lei, unul de 13.000 de lei şi altul de aproxiamtiv 20.000 de lei şi nu are datorii.
Gorj
Fostul premier Victor Ponta, candidat PSD pentru Camera Deputaţilor în judeţul Gorj, a obţinut venituri de aproape 130.000 de lei ca premier şi aproape 10.000 de lei ca parlamentar, în anul fiscal trecut.
Familia Victor Ponta – Daciana Sârbu are în conturi peste 160.000 de euro, peste 30.000 de lei şi peste 2.300 de dolari, însă cei doi au şi datorii pentru un credit contractat anul trecut, în valoare de aproape 23.000 de euro, titular fiind Daciana Sârbu. La capitolul investiţii directe şi împrumuturi acordate, Victor Ponta are un antecontract de vânzare-cumpărare a unui imobil în valoare de 200.000 de euro, iar soţia sa figurează cu trei împrumuturi acordate în nume personal, în cuantum total de aproximativ de peste 160.000 de lei, unei firme.
În declaraţia de avere care se regăseşte în dosarul de candidat depus la Biroul Electoral Judeţean Gorj, ocupantul primului loc pe lista pentru Camera Deputaţilor menţionează două terenuri în Prahova şi Dâmboviţa, unul intravilan şi celălalt forestier, fiecare de peste 5.000 de metri pătraţi, titular fiind Daciana Sârbu. Cei doi au două apartamente în Bucureşti şi două case de vacanţă în Prahova. La capitolul autoturisme, Victor Ponta figurează cu un Mercedes-Benz fabricat în 2011. Veniturile soţiei sale au depăşit 75.000 de euro, ca deputat în Parlament.
Aflat la al cincilea mandat de primar al municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, se află pe primul loc pe lista de Senat. Potrivit declaraţiei de avere, acesta are trei terenuri, unul intravilan de peste 700 de metri pătraţi în Târgu-Jiu, cumpărat cu soţia sa în 1996, un teren agricol de 10.393 de metri pătraţi în comuna Negomir, donaţie din 2002, şi un teren extravilan, la Polata, cumpărat în 2009. Cârciumaru deţine, la fel ca în declaraţia de avere din 2012, un apartament în municipiul Târgu-Jiu, din anul 1991, de aproximativ 50 de metri pătraţi şi o casă de peste 270 de metri pătraţi construită în anul 2000, tot cu soţia sa. Edilul-şef conduce un autoturism Skoda Octavia fabricat în 2005 luat în leasing.
Preşedintele PSD Gorj are şi datorii, figurând cu un credit de 160.000 de lei, contractat în 2009 la CEC, scadent în 2024. Ca primar, Florin Cârciumaru a încasat, în anul fiscal trecut, peste 110.000 de lei, iar soţia sa, ca subinginer, peste 12.000 de lei.
Lista candidaţilor la Camera Deputaţilor a ALDE Gorj este condusă de către senatorul ex-liberal Dian Popescu. Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE are trei terenuri dobândite în 1992 şi 2003, la unul dintre acestea fiind titular, alături de fratele său. Dian Popescu are un apartament în Târgu-Jiu, de aproximativ 52 de metri pătraţi, cumpărat în 2000, cu soţia sa, o casă de locuit din 1992 şi o casă de vacanţă de peste 72 de metri pătraţi, construită în 2009. Preşedintele ALDE Gorj deţine un singur autoturism Renault, fabricat în 1986. Şi acesta are datorii, figurând cu un credit făcut în 2012, scadent în 2017, în valoare de 16.895,47 de lei. Liderul ALDE Gorj a mai luat un credit în 2013, scadent în 2014, în valoare de 70.000 de euro.
Citeşte şi: UDMR se declară dezamăgită de acţiunea DNA în cazul Liceului Romano Catolic Târgu Mureş. Apel pentru pentru manifestarea solidarităţii
Citeşte şi: PNL strânge semnături pentru platforma lui Cioloş şi pregăteşte o Carte Neagră a administraţiei din Capitală
Citeşte şi: Igor Dodon avertizează că îi va retrage cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu dacă va câştiga. Băsescu: ”Am şi opţiuni politice în Republica Moldova" - VIDEO
Citeşte şi: Nicuşor Dan a anunţat că premierul Dacian Cioloş şi-a confirmat prezenţa şi la un eveniment USR, săptămâna viitoare
Citeşte şi: Preşedintele Senatului respinge dezbaterea propusă de Iohannis pe tema eliminării celor 102 taxe: "În cazul în care va retrimite legea, ea va fi din nou votată"
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Lista completă a candidaţilor pe care PSD vrea să îi trimită în Parlament - FOTO
Citeşte şi: Premierul Cioloş participă miercuri la Consiliul Naţional al PNL, iar duminică la miting. Alina Gorghiu: "L-am rugat să vină, nu înseamnă că e înregimentat politic"
Citeşte şi: Definirea familiei în Constituţie a primit raport favorabil în Senat. Parlamentarii s-au lansat în opinii: ''Înmulţirea se face aşa cum ştim noi cu toţii'' - VIDEO
Citeşte şi: Elena Udrea cere în "Gala Bute" notele informative ale SRI despre "situaţiile" angajaţilor şi firme
Citeşte şi: Comisiile reunite au aprobat plata sporurilor la nivelul anului 2016 pentru personalul medical
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe