Fritz, proiect pe fonduri europene pentru un mare campus de educaţie duală în domenii tehnologice

Primarul municipiului Timişoara anunţă în cadrul emisiunii de business ZF Live că a depus un proiect pe fonduri europene pentru un mare campus de educaţie duală în domenii tehnologice. Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de euro.

409 afișări
Imaginea articolului Fritz, proiect pe fonduri europene pentru un mare campus de educaţie duală în domenii tehnologice

Fritz, proiect pe fonduri europene pentru un mare campus de educaţie duală în domenii tehnologice

„Cred că sunt două paliere foarte importante: primul este dialogul, atât cu mediul academic, cât şi cu mediul de afaceri, cu investitorii. Avem mulţi investitori în Timişoara care au făcut tranziţia în ultimii douăzeci de ani de la producţie la cercetare şi dezvoltare. Noi, ca administraţie, suntem într-un dialog constant cu aceşti investitori şi vedem cum nevoile lor de dezvoltare se pot coordona cu planurile noastre de dezvoltare. În al doilea rând, trebuie să ai şi echipamente cu care să lucrezi şi asta înseamnă să investim foarte serios în sistemul de educaţie din Timişoara. Am depus acum un proiect pe fonduri europene pentru un mare campus de educaţie duală în domenii tehnologice în care sunt implicate şi universităţile. Vrem să creăm de fapt un drum de la liceu până la nivel de cercetător. Este un proiect mare, de peste 20 de milioane de euro, investim mult în şcolile din Timişoara“, a spus Dominic Fritz în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Administraţia locală din Timişoara deţine infrastructura şcolilor din învăţământul preuniversitar, astfel că poate investi în clădirile şi dotările acestor şcoli, spune Fritz. Investiţiile în infrastructura şcolară din Timişoara se ridică la 30 mil. lei anul acesta.

„Avem investiţii de peste 30 de milioane de lei anul acesta în infrastructura şcolară din Timişoara şi cheltuim câteva zeci de milioane de lei pentru dotări pentru reparaţii în şcoli şi pentru programe care reuşesc să coaguleze mai multe medii, adică mediul de şcoli, universităţi şi mediul de afaceri“, adaugă Fritz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici