- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.06.2013, 11:52)
- Cristian Fierbinteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gafă la Cotroceni: Băsescu a transmis pe 29 iunie un mesaj de Ziua Imnului, deşi aceasta este sărbătorită la 29 iulie. Reacţia preşedintelui după publicarea mesajului - FOTO
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Imnului, deşi aceasta este sărbătorită, potrivit unei legi din 1998, la 29 iulie.
Urmărește
4201 afișări
Traian Basescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, sâmbătă, cum comentează gafa legată de Ziua Imnului şi dacă vor exista persoane care vor răspunde, el afirmând: "Este inadmisibil şi vor răspunde cu 10% din salariu". El nu a precizat cine va răspunde.
Preşedintele a participat, la Vila Lac 1, la o întâlnire cu liderii judeţeni ai Fundaţiei Mişcarea Populară, după care a făcut o declaraţie de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Ziua Imnului naţional este sărbătorită la 29 iulie, anual, potrivit unei legi din mai 1998.
Prin Legea 99 din 26 mai 1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, "se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României - Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848".
Preşedintele Traian Băsescu a transmis, sâmbătă, 29 iunie, un mesaj cu ocazia Zilei Imnului Naţional: "Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. Imnul Naţional, «Deşteaptă-te, române», născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă. În această zi de sărbătoare îi invit pe toţi românii să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul nostru Naţional, «Deşteaptă-te, române»!".
Mesajul a fost postat, sâmbătă dimineaţă, pe site-ul Preşedinţiei, într-un comunicat oficial, dar apoi a fost eliminat.
Ulterior, Preşedinţia a publicat o erată: "Dintr-o regretabilă eroare tehnică, meajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional a fost transmis sâmbătă, 29 iunie a.c. Menţionăm că, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, această zi se sărbătoreşte în data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite".
În 29 iulie 2007, anul în care România a întrat în UE, preşedintele a transmis un mesaj de Ziua Imnului: "În această zi în care sărbătorim imnul nostru naţional vreau să adresez tuturor românilor un mesaj de încredere în capacitatea noastră ca naţiune de a răspunde la provocările şi oportunităţile viitorului. Anul acesta am devenit membri ai Uniunii Europene, îndeplinind astfel principalul obiectiv politic fixat după căderea regimului comunist în decembrie 1989. Dar acest lucru nu înseamnă că au dispărut toate problemele, nu înseamnă că nu mai există nedreptate, sărăcie sau corupţie. Avem însă toate premisele ca aceste tare ale tranziţiei să fie depăşite. Acum totul depinde numai de noi, de curajul, determinarea şi de munca noastră. În aceste momente trebuie să ne aducem aminte ce important este să fim uniţi în jurul valorilor naţionale, ce important este să ne afirmăm identitatea în interiorul Europei unite. Îndemnul «Desteaptă-te, române» ne duce cu gândul la toate generaţiile care au construit statul român, la dificultăţile prin care am trecut, la suferinţele îndurate. Orice naţiune se fondează pe respectul faţă de trecut şi pe solidaritatea şi respectul între membrii săi. Iar acest respect este simbolizat atât de bine de momentele în care cântăm, împreună, «Deşteapă-te, române»".
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe