Geoană a spus că, pe vremea când era ambasador al României în Statele Unite, s-a întâlnit cu Nelson Mandela şi, având în vedere experienţa acestuia cu apartheid-ul, l-a întrebat care este părerea sa despre ceea ce pot face românii, încă dezbinaţi în urma experienţei comuniste.
Potrivit lui Geoană, Nelson Mandela i-ar fi răspuns:”Tânărul meu prieten, înainte să condamni, trebuie să fii pregătit să ierţi„.
Geoană a mai spus, referindu-se la el şi la ceilalţi lideri politici, că prezenţa lor la Timişoara, locul de unde a pornit Revoluţia, este un simbol că românii, ca popor, „au găsit şi găsesc tăria de a se aduna în momente-cheie pentru ţară”.
„Sunt un om care crede cu tărie că a venit clipa să facem un efort de reconciliere naţională„, a mai spus liderul PSD, reiterând hotărârea de a avea un Guvern până de Crăciun, condus de un premier independent, în persoana lui Klaus Iohannis.
„Ca preşedinte al României, în anul viitor am să chem naţiunea română să creăm un model de societate aşa cum au făcut înaintaşii noştri. Nu mai este timpul să avem modele de import. (…) Pe 18 decembrie, în calitate de preşedinte al României, voi fi la manifestarea de respect pe care întreaga Românie o va aduce timişorenilor, la 20 de ani de la Revoluţie”, a adăugat preşedintele PSD.
Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marţi, „Parteneriatul pentru Timişoara”, un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.