George Ciamba: Dosarul Brexit îi va afecta în special românii din Marea Britanie

Ministrul delegat pentru afaceri europene George Ciamba a declarat, luni, că dosarul Brexit îi va afecta în mod special pe românii din Marea Britanie. El a adăugat că acţiunea diplomatică privind drepturile românilor trebuie continuată şi după Brexit.

6401 afișări
Imaginea articolului George Ciamba: Dosarul Brexit îi va afecta în special românii din Marea Britanie

George Ciamba: Dosarul Brexit îi va afecta în special românii din Marea Britanie

”Subiectul Brexit începe să fie în prima linie şi să nu uităm că nu este un subiect abstract, este un subiect care ne afectează pe toţi şi va afecta în mod special pe cetăţenii români din Marea Britanie şi acţiunea noastră diplomatică din timpul preşedinţiei trebuie continuată cu accentul de a păstra ce am obţinut atunci, de a păstra această conservare drepturilor cetăţenilor români care a fost obţinută pe durata preşedinţiei. Dosarul Brexit este unul dintre dosarele cele mai importante din punct de vedere al României. Va fi important să vedem cu vom evolua negocierile în perioadele următoare, dar trebuie să ne asigurăm că prin acţiunea noastră, nu numai la nivelul comisiei, nu numai la nivelul consiliului, dar şi la nivelul ţărilor membre, drepturile cetăţenilor români vor fi respectate”, a declarat George Ciamba, ministrul delegat pentru afaceri europene, în cadrul RADR.

Ciamba a spus că primul mandat la preşedinţia Consiliului UE a fost cel mai important proiect.

”Anul 2019 este anul în care reperele vziunii şi acţiunii noastre diplomatice şi în egală perspectivele au fost significativ marcate de provocările şi rezultate rpimului mandat la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Preşedinţia a fost un nou exerciţiu intens. Primul mandat a fost cel mai important proiect.
Cred că obiectul reuniunii noastre este ce a însemnat pentru noi primul mandat, cum capitalizăm experienţa cumulată în primele luni ale anului 2019, dar şi din perioada de pregătire. (...) Cheia succesului pentru desfăşurea activităţii este de a transforma riscurile în oportunităţi. (...) Ce se va întâmpla pe scena europeană? Aceasta va continua să fie dominată de schimbările instituţionale. Aşteptăm viitoarea Comisie Europeană. Agenda europeană va continua să fie marcată de subiecte foarte importante pentru România, şi aş dori cu acest prilej să cer ca sprijinul pe care l-am avut de la ambasade să continue”, a mai adăugat George Ciamba.

El a vorbit şi despre aderarea româniei la spaţiul Schengen.

”Plusul de încredere dobândit în urma unei preşedinţii de succes a Consiliului Uniunii Europene poate să accentueze o legitimitate a unor obiective importante, reamintesc aderarea la Schengen, la găzduirea unei agenţii europene şi al rolului pe care îl joacă România în noul peisaj instituţional european.
La finalul mandatului de preşedinţie, am convingerea că România şi-a întărit profilul la nivel european, a devenit o voce mai puternică şi mai relevantă”, a conchis Ciamba.

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Romăne (RADR) are loc în perioada 26-29 august la Bucureşti.

Taguri:
radr,
ciamba,
brexit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici