George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene: Zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual

George Ciamba, ministrul delegat al Afacerilor Europene, a declarat marţi, la conferinţa MAS pe securitate, că zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual, iar faptul că alocăm mai mult pentru apărare nu înseamnă că se reduc ameninţările.

119 afișări
Imaginea articolului George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene:  Zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual

George Ciamba, ministrul Afacerilor Europene: Zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual

„Avem o geografie diferită faţă de cea a altor state membre, de aceea punem mult accent pe securitate şi pe legătura transatlantică, pentru că doar aşa putem asigura securitatea României. România se află într-o zonă undes-au schimbat graniţele, şi ştim ce înseamnă să te aflii foarte aproape de zonele de conflict . (…) În momentul de faţă se încearcă tot felul de jocuri în zonă, pentru a perturba activitatea NATO. Zona Mării Negre nu funcţionează ca la manual, trebuie să ne adaptăm repede. Există aici un interes mai mare decât în zona ţărilor baltice. Trebuie să profităm de securitatea pe care ne-o oferă NATO aici , la Marea Neagră”, a precizat George Ciamba, în cadrul Conferinţei MAS - conferinţă pe teme de securitate şi apărare, care este organizată la Bucureşti de Monitorul Apărării şi Secutităţii (parte a Mediafax Group).

Potrivit ministrului, securitatea în zona Mării Negre poate fi asigurată doar de NATO.

„Dacă vorbim despre o Armată Europeană, importat este ca securitatea să fie asigurată, dar în prezent această securitate poate fi asigurată doar de NATO (…) Am sărbătorit anul acesta 70 de ani de NATO, dar şi 15 ani de când am devenit membri cu drepturi depline”, a mai precizat Ciamba.

'România alocă mai mult pentru zona Apărării, dar faptul că plătim mai mult pentru apărare nu înseamnă că se reduc ameninţările. Unele ţări din vecinătate încearcă să folosească o poziţie defensivă şi este o adevărată campanie de propagandă. E importanta ca să fim credibili", a completat ministrul.

Monitorul Apărării şi Securităţii organizează marţi Conferinţa "Punţi de securitate transatlantică pe fondul discrepanţelor dintre marile strategii de securitate-Viziunea României", printre invitaţii de marcă la eveniment numărându-se experti în securitate, militari de rang înalt şi membri ai serviciilor de intelligence.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici