- Home
- Politic
- CONSTANŢA, (13.06.2015, 17:42)
- Cosmin Vaideanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Gorghiu, despre Cazanciuc: Ar fi fost de râsu-plânsu să fii un ministru prost la PSD şi bun la UNPR
Copreşedintele PNL Alina Gorghiu spune că nu ştie dacă ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, va trece la UNPR, aşa cum s-a vehiculat în ultimele zile, dar afirmă că ar fi o situaţie de "râsu-plânsu" ca un ministru considerat "prost" de PSD să fie "extraordinar de bun" la cealaltă formaţiune.
Urmărește
178 afișări
Robert Cazanciuc (Imagine: marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Alina Gorghiu a fost întrebată, sâmbătă, la Constanţa, dacă trecerea lui Robert Cazanciuc ar facilita adoptarea proiectelor de modificare a Codului Penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
"Am văzut că în acest moment nu se confirmă trecerea ministrului Justiţiei la UNPR, dar ar fi fost chiar de râsu-plânsu să fii prost la PSD, conform spuselor şefilor de organizaţii de la PSD, să fii un ministru prost la PSD şi dintr-o dată să devii un ministru extraordinar de bun la UNPR. Nu ştiu ce se va întâmpla cu domnul Cazanciuc, dar mă aştept la acea mineriadă parlamentară în privinţa celor peste 20 de proiecte legislative care sunt pe ordinea de zi a Comisiei Juridice săptămâna viitoare şi în ciuda faptului că instituţiile care sunt în domeniu, vorbesc de Consiliul Superior al Magistraturii, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi de celelalte asociaţii profesionale, în ciuda faptului că au solicitat un termen de trei săptămâni, dacă nu mă înşel, le-a fost refuzat acest termen şi au acordat un termen de doar o săptămână", a spus Gorghiu.
Copreşedintele PNL se aşteaptă ca aceste proiecte de modificare a Codului Penal să fie pe ordinea de zi a plenului săptămâna viitoare.
"Mă aştept să fie săptămâna viitoare pe ordinea de zi a plenului pentru că nu degeaba doar au fost ţinuţi parlamentarii PSD şi din arcul guvernamental în scaune, citez din Victor Ponta, «ca oile în staul», şi scuzaţi-mi faptul că redau din Victor Ponta asemenea jigniri, cred că au fost ţinuţi cu promisiunea că vor beneficia de aceste modificări ale Codului Penal", a menţionat Gorghiu.
Ea a susţinut că aceste proiecte nu fac decât să îi salveze pe unii parlamentari cu probleme penale, care sunt şi iniţiatorii demersurilor respective.
"Înseamnă nişte proiecte care să le salveze pielea de diverse cauze în care sunt implicaţi. Aţi remarcat şi dumneavoastră nu o dată, de foarte multe ori, faptul că iniţiatorii acelor modificări nu fac modificările de dragul de a îmbunătăţi legislaţia penală, ci sunt persoane care, din păcate, sunt afectate de diverse cauze de corupţie, de diverse cauze care implică conflict de interese şi e păcat să porneşti cu stângul într-o modificare legislativă şi să dai naştere la tot felul de suspiciuni. Probabil că, dacă erau alte persoane, care nu erau în diverse cauze implicate, lucrurile erau altfel dezbătute şi discutate", a explicat Alina Gorghiu.
Premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, în contextul informaţiei că acesta s-ar putea înscrie în UNPR, că este mai eficient de când este coordonat de vicepremierul Gabriel Oprea, lider al UNPR, adăugând că, de fapt, ministrul a fost mereu în coordonarea lui Oprea.
"Avem toate avizele pentru toate actele normative, ultimul dintre ele se dă acum de către ministrul Justiţiei. Acum, de când....- tot timpul aţi fost în coordonarea vicepremierului pentru siguranţă naţională - sunteţi şi mai eficient, domnule ministru, şi mă bucură acest lucru", i-a spus Ponta lui Cazanciuc, în şedinţa de Guvern, fără alte detalii.
Surse politice declarau anterior că ministrul Robert Cazanciuc s-ar putea înscrie în UNPR, formaţiune care să preia şi portofoliul Justiţiei, aceasta fiind o variantă discutată miercuri la nivel politic.
Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, declara, miercuri, întrebat despre înlocuirea sa din funcţie, că nu i s-a făcut niciun reproş în chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul, dar dacă lucrurile sunt "văzute obiectiv altfel", este "gata să plece".
"Oficial, nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului. Dacă mandatul meu ca ministru al Justiţiei a corespuns mandatului iniţial, preluat acum doi ani de zile, şi anume de a avea un raport de ţară mult mai bun decât până acum, de a contribui la creşterea încrederii în actul de justiţie, dacă ministrul Cazanciuc a făcut ceea ce legea îi permite să facă, această evaluare poate fi făcută de premier, poate fi făcută de Guvern şi dacă nu corespunde mandatului iniţial, evident că sunt gata să plec. Nimeni nu este de neînlocuit. Nu am avut asemenea discuţie cu premierul până în prezent", declara Cazanciuc, la ieşirea de la şedinţa CSM, întrebat dacă i s-a cerut demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.
Robert Cazanciuc spunea că nu i-a fost făcut niciun reproş pe chestiuni concrete şi că el crede că şi-a îndeplinit mandatul.
"Nu mi-a făcut nimeni un reproş în chestiuni concrete. Eu cred că mi-am îndeplit mandatul şi asta este o evaluare evident obiectivă, dar dacă lucrurile sunt văzute obiectiv altfel, sunt gata să plec", adăuga ministrul Justiţiei.
Premierul Victor Ponta declara, marţi, că i-a transmis o serie de reproşuri ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, arătând că acesta nu poate da ordine justiţiei, dar că trebuie să contribuie, alături de Parlament şi de CSM, la îmbunătăţirea sistemului judiciar şi evitarea unor erori şi abuzuri.
"I-am reproşat, dar nu o fac în public. Cred cu adevărat că ministrul nu trebuie să dea ordine justiţiei, dar trebuie să aibă un rol în a contribui, alături de Parlament şi CSM, la a îmbunătăţi un sistem - nu există un sistem perfect - şi la a evita pe viitor ca asemenea lucruri să se mai întâmple. ori aici cred că lucrurile sunt destul de clare: de ce trebuie să arestezi preventiv înainte să judece un judecător ? Nu vorbesc de criminali, violatori. Nu cred că doamna Rarinca era un pericol pentru societate", spunea Ponta la Antena 3, întrebat dacă are ceva să îi reproşeze ministrului pentru cazul Rarinca.
Senatorul social-democrat Daniel Savu declara, luni seară, într-o emisiune televizată, că în şedinta Comitetului Executiv al PSD a fost cerută premierului Victor Ponta înlocuirea din funcţie a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, din cauza prestaţiei slabe a acestuia din ultima perioadă.
Potrivit lui Savu, Ponta ar fi spus că nu îl schimbă pe Cazanciuc la acest moment, ci peste o săptămână.
De asemenea, deputatul PSD Cătălin Rădulescu relata, pentru Gândul, cum i-a cerut demisia lui Robert Cazanciuc în şedinţa Comitetului Executiv al partidului şi cum toţi colegii l-au aplaudat pentru această propunere.
Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, susţinea că toate organizaţiile PSD din ţară au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei şi este convins că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Nicuşor Constantinescu susţine că toate organizaţiile PSD au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe