Grindeanu: România are un potenţial masiv pentru investiţiile elveţiene

România are un potenţial masiv pentru investiţiile elveţiene, este mesajul ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat în Elveţia. El spune că, după 35 de ani, „România şi românii merită să beneficieze de un transport feroviar de înaltă calitate”.

Urmărește
268 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: România are un potenţial masiv pentru investiţiile elveţiene

Grindeanu: România are un potenţial masiv pentru investiţiile elveţiene

„România are un potenţial masiv pentru investiţiile elveţiene. Am transmis interlocutorilor mei ca ne dorim cele mai bune tehnologii şi produse pentru piaţa românească. Consider că, după 35 de ani, România şi românii merită să beneficieze de un transport feroviar de înaltă calitate”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El a discutat joi, la Berna, despre aprofundarea cooperării în domeniul transporturilor, cu Guy Parmelin, coordonator al Departamentului Federal pentru Economie.

„Companiile elveţiene sunt interesate să vină în România, în special pentru îmbunătăţirea calităţii materialului rulant pentru infrastructură feroviară. Alături de consilierul federal Albert Rösti, şeful Departamentului Federal pentru Mediu, Transporturi, Energie şi Comunicaţii, am abordat subiecte ce ţin de modernizarea, sistematizarea şi automatizarea reţelei de cale ferată din România. În discuţiile cu Vincent Ducrot, director al Căilor Ferate Federale Elveţiene (SBB), ne-am arătat interesul pentru expertiza în optimizarea exploatării transportului feroviar. În Confederaţia Elveţiană sunt 40 de companii care lucrează în sistem integrat pentru deservirea pasagerilor, iar cu un singur bilet se poate călători oriunde în această ţară. Ne dorim un astfel de sistem şi în România. Nu în ultimul rând, am subliniat, în cadrul întrevederii cu Ignazio Cassis, şef al Departamentului Federal al Afacerilor Externe din Consiliului Federal al Confederaţiei Elveţiene importanţa pe care România o acordă aderării la Spaţiul Schengen, inclusiv cu frontierele terestre, până la sfârşitul acestui an”, încheie Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici