Guvern: 568 de amendamente au fost aprobate la descentralizare. Majoritatea, legate de formă, nu de fond

Guvernul a aprobat 568 de amendamente la proiectul descentralizării, dintr-un total de 2.040 amendamente depuse de către parlamentari, majoritatea legate de forma proiectului, proceduri de tehnică legislativă şi erori materiale din anexe,a afirmat Mirel Palada, consilier al premierului pe comunicare.

Urmărește
448 afișări
Imaginea articolului Guvern: 568 de amendamente au fost aprobate la descentralizare. Majoritatea, legate de formă, nu de fond

Guvern: 568 de amendamente au fost aprobate la descentralizare. Majoritatea, legate de formă, nu de fond (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

El a susţinut că un singur amendament din totalul celor aprobate a intervenit pe fondul de lege, în ceea ce priveşte intabularea unor imobile, pentru ca ulterior să afirme că şi acesta este tot o "corectură pe formă".

"A fost, din discuţie, un singur amendament pe fond, pe fondul de lege. Este vorba despre un amendament ce făcea vorbire despre intabularea acestor imobile şi bunurilor care trebuiau trecute din proprietatea publică statului în proprietatea... a componentei centrale înspre administraţia locală. Erau nişte componente de procedură legislativă ce au trebuit să fie reglementate şi limpezite, pentru că era o forumulare aproximativă în cadrul acestui amendament. Deci, tot o corectură pe formă", a spus Palada.

Guvernul îşi angajează, marţi, răspunderea asupra proiectului legii descentralizării, în faţa Parlamentului, şedinţa Camerelor reunite fiind programată să înceapă la ora 15.00.

PDL nu va depune amendamente pe proiectul de lege privind descentralizarea, ci va încerca să iniţieze o moţiune de cenzură şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD, "chiar şi a PNL", a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu.

Conform Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de 3 zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost adoptată, în şedinţă comună, prin votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici