Ilie Sârbu: PSD va avea şase membri în Comisia de anchetă Călăraşi. Luni decidem ce parlamentari desemnăm

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, miercuri, că a distribuit draftul Comisiei de anchetă Călăraşi tuturor grupurilor parlamentare, iar PSD ar urma să aibă şase membri în acest for, însă nominalizarea acestora şi a şefului comisiei va fi decisă luni în conducerea partidului.

199 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: PSD va avea şase membri în Comisia de anchetă Călăraşi. Luni decidem ce parlamentari desemnăm

Ilie Sarbu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sârbu a declarat că luni la prânz va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului în care se va decide asupra Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

"Am dat draftul tuturor grupurilor parlamentare ca până luni să vină şi cu propuneri. (...) Comisia în principiu e formată din 15 membri şi sunt repartizate (locurile în comisiei - n.r.) tot pe algoritm", a declarat Sârbu.

El a ţinut să precizeze că nu va face parte din comisia de anchetă, dar PSD ar urma să aibă şase membri în acest for.

Liderul senatorilor PSD a mai precizat că luni, în conducerea partidului, se va decide care sunt parlamentarii care vor face parte din comisia de anchetă.

Sârbu a estimat că activitatea comisiei de anchetă, pe fond, ar urma să înceapă după 7 ianuarie.

El a mai afirmat că obiectul analizei comisiei de anchetă va viza modul în care s-a realizat transferul unor terenuri către autorităţile locale şi împroprietărirea celor în cauză.

"M-am uitat pe un tabel, pentru mine e un lucru aproape incredibil: toţi sunt defuncţi. S-au împroprietărit prin urmaşi, mulţi prin primari, prin soţia primarului. Asta nu înseamnă că s-a şi încălcat legea, dar e suspectă situaţia asta într-o comună, toată lumea care a avut teren acolo e decedată. Nu s-a mai întâmplat", a mai declarat Sârbu.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri, Birourile permanente reunite urmând să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a acesteia, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi nu are nicio relevanţă şi nu are nicio logică această anchetă, arătând că democrat-liberalii nu îşi vor desemna reprezentanţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 25 noiembrie, după şedinţa conducerii partidului, că liberalii sunt "favorabili" constituirii comisiei de anchetă Călăraşi, fiind discutate şi numele parlamentarilor care să facă parte din aceasta, respectiv Ioan Cupşa, Traian Dobrinescu, Dorin-Mircea Dobra.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Parlamentul se va întruni pentru a vota proiectul de hotărâre de înfiiţare a Comisiei de anchetă Călăraşi după ce va adopta proiectul de buget pe anul 2014, el arătând că tot atunci se vor face şi nominalizările membrilor acestei structuri.

"Nu am stabilit cine va conduce comisia, nu am stabilit nici măcar membrii comisiei, deoarece azi draftul de hotărâre întocmit de parlamentarii PSD, UNPR şi PC îl vom prezenta şi colegilor de la PNL. Şi, când se ia decizia, imediat după Legea bugetului, atunci facem şi nominalizările", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, recent, că terenul din Călăraşi a fost achiziţionat cinstit, fiind vorba despre o afacere de familie, el menţionând că nu şi-ar fi permis ilegalităţi şi că, de fapt, USL în ansamblu face un joc politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici