Importanţa autonomiei regionale, principala concluzie a Conferinţei Permanente Maghiare

Reprezentanţii organizaţiilor etnice ungare au subliniat importanţa autonomiei şi a unei Ungarii puternice după cea de-a 11-a sesiune a Conferinţei Permanente Maghiare desfăşurată joi la Budapesta.

Urmărește
382 afișări
Imaginea articolului Importanţa autonomiei regionale, principala concluzie a Conferinţei Permanente Maghiare

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) a declarat că MAERT şi-a îndeplinit scopul, iar declaraţia publicată la finalul conferinţei a fost una echilibrată, transmite MTI.

În acelaşi timp, acesta a făcut apel la organizarea mai frecventă a unor întâlniri ale politicienilor implicaţi în acest domeniu între sesiunile MAERT.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca după viitoarele alegeri din România, maghiarii din Transilvania să fie puternic reprezentaţi în parlament.

Krisztina Sandor din cadrul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a apreciat faptul că declaraţia finală include autonomia ca fiind singura soluţie acceptabilă pentru viitor.

Jeno Szasz, liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), a declarat că viitoarele alegeri din România nu ar trebui să fie o competiţie între trei formaţiuni maghiare care ar trebui în schimb să îşi unească forţele formând "o echipă naţională".

Jozsef Berenyi din cadrul Partidului Coaliţiei Ungare (MKP) din Slovacia a declarat că numărul etnicilor unguri din sudul Slovaciei scade cu 16 indivizi zilnic şi a adăugat că toate eforturile trebuie făcute pentru a inversa această tendinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici