- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.12.2016, 10:12)
- Ramona Rosulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INCIDENTE LA VOT. Şeful unei secţii de votare din Bârlad, criză de epilepsie/La Alba, ştampilele inscripţionate greşit pot fi utilizate/Arad: Femeie cercetată după ce a încercat să voteze, deşi are interzis acest drept
Alegerile parlamentare 2016 au loc duminică, 11 decembrie. La urne sunt aşteptaţi peste 18,2 milioane de români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar votul se încheie la ora 21.00, cu primele date exit-poll. De la deschiderea urnelor au fost deja înregistrate incidente în judeţele Alba, Iaşi, Hunedoara, Buzău, Prahova. STS anunţă că la numărul de urgenţă 112 au fost înregistrate 317 apeluri înregistrate la 112 privind nereguli la vot.
Urmărește
1632 afișări
Incidente la vot. Ştampile pierdute sau arse în mai multe secţii din ţară (Arhiva Foto Mediafax)
Dosar penal după ce preşedintele unei secţii de votare nu a permis trimiterea urnei mobile în Argeş:
Anchetă a poliţiştilor argeşeni după ce preşedintele secţiei de votare nr.246 din comuna argeşeană Bradu nu a permis ca urna mobilă să ajungă la un solicitant care nu se putea deplasa din cauza problemelor de sănătate, pe motiv că nu a depus actele doveditoare, informează corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Rudele unui argeşean paralizat au sunat, duminică la 112 să sesizeze faptul că preşedintele secţiei de votare la care bărbatul era arondat a refuzat să deplaseze o urnă mobilă, iar poliţiştii au ajuns la faţa locului şi au deschis dosar de cercetare penală, pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.
Solicitantul a declarat anchetatorilor că în ultimii 10 ani a votat doar cu urna mobilă.
Corina Ionescu, preşedinta secţei 246, a declarat poliţiştilor că a respectat legea, solicitantul neprezentând documentele necesare care să îi ateste handicapul.
Dosar penal pentru tentativă de vot multiplu în Constanţa
Un bărbat este cercetat penal de poliţiştii constănţeni, fiind acuzat de vot multiplu după ce a fost înregistrat votând în comuna Poarta Albă, iar apoi a încercat să voteze şi în municipiul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit poliţiştilor, bărbatul, care este din Poarta Albă, a votat în cursul dimineţii la o secţie din comună, iar apoi, în jurul orei 17.00, a mers şi a încercat să voteze pe liste suplimentare la o secţie din municipiul Constanţa.
El a fost depistat, iar poliţiştii au deschis pe numele său un dosar de cercetare penală pentru tentativă de vot multiplu, cercetările fiind în derulare.
De asemenea, poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală pentru neglijenţă în serviciu şi pe numele preşedintelui secţiei de votare numărul 203 din municipiul Constanţa, unde urna nu fusese sigilată, fapt care a provocat suspendarea procesului de votare pentru mai bine de o oră.
Dosar penal în cazul procesului electoral suspedat în trei localităţi din Prahova
Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru distrugere în cazul procesului de votare care a fost suspendat în trei localităţi din Prahova, timp de 40 de minute, după ce un bărbat a tăiat un copac care a căzut peste liniile electrice, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Prahova, procesul electoral a fost suspendat în Proviţa de Sus, Proviţa de Jos şi Poiana Câmpina, după ce un bărbat a tăiat un copac şi acesta a căzut peste liniile electrice, provocând o pană de curent.
"În acest caz a fost întocmit bărbatului care a tăiat copac un dosar pentru pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Este audiat de Poliţie", a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Prahova, Cătălin Niţu.
Potrivit sursei citate, procesul electoral a fost suspendat 40 de minute, două dintre cele nouă secţii de votare afectate de pana de curent având generatoare.
Procesul electoral a fost suspendat în localităţile Proviţa de Jos, Proviţa de Sus şi Poiana Câmpina din judeţul Prahova, după ce secţiile de votare de aici au rămas fără curent electric.
374 apeluri înregistrate până la ora 21.00 la 112 privind presupuse nereguli la vot
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că la numărul de urgenţă 112au fost înregistrate 374 apeluri privind posibile nereguli la alegerile parlamentare, numărătoarea fiind făcută până la ora 21.00., la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) fiind centralizate 220 de sesizări, altele fiind centralizate de birourile electorale judeţene.
De la deschiderea secţiilor de vot şi până la ora 21.00, la numărul unic de urgenţă au fost înregistrate 374 apeluri prin care au fost semnalate posibile nereguli cu privire la vot, cele mai multe fiind semnalate în Bucureşti (49) şi în judeţele Dolj (30) şi Olt (27). Orice suspiciune de fraudă electorală semnalată la 112 este direcţionată către Birourile Electorale Judeţene sau poliţie, potrivit reprezentanţilor STS. Nu toate au fost confirmate.
Duminică, până la ora 18.30, la nivelul MAI au fost centralizate 220 de sesizări cu privire la ilegalităţi la vot, 97 dintre acestea nu s-au confirmat în urma verificărilor din teren, iar 33 persoane sunt cercetate penal pentru săvârşirea a cel puţin 35 de infracţiuni, anunţă MAI.
Cele mai multe fapte sesizate sunt coruperea alegătorilor, frauda la vot, violarea confidenţialităţii votului şi fals privind identitatea.
Totodată, MAI anunţă că s-au constatat 25 de contravenţii, pentru care au fost sancţionate 19 persoane, în cele mai multe cazuri fiind vorba de continuarea propagandei electorale şi apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112.
Duminică, până la ora 15.30, la nivelul MAI au fost centralizate 99 de sesizări cu privire la ilegalităţi la vot, 35% dintre acestea nu s-au confirmat în urma verificărilor din teren, iar 16 persoane sunt cercetate penal, anunţă purtătorul de cuvânt al MAI.
Până la ora 15.30, la nivelul MAI au fost centralizate 99 de sesizări pentru posibile încălcări ale legii electorale, fiind identificate 17 infracţiuni pentru care sunt cercetate 16 persoane, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul instituţiei. Potrivit sursei citate, cele mai multe sesizări fac referire la coruperea alegătorilor, fraudă la vot, continuarea propagandei electorale şi sfătuirea alegătorilor cum să voteze.
Prahova: Procesul electoral suspendat în trei localităţi, secţiile au rămas fără curent electric
Procesul electoral este suspendat în localităţile Proviţa de Jos, Proviţa de Sus şi Poiana Câmpina din judeţul Prahova, după ce secţiile de votare de aici au rămas fără curent electric, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Prahova, procesul electoral a fost suspendat în secţiile de votare din Proviţa de Jos, Proviţa de Sus şi Poiana Câmpina.
"Este vorba despre o defecţiune la reţeaua electrică. A fost suspendat procesul electoral", a declarat purtătorul de cuvânt al BEJ Prahova, Cătălin Niţu.
Potrivit BEC, în cele trei localităţi prahovene funcţionează nouă secţii de votare.
Purtătorul de cuvânt Electrica Muntenia Nord, Marian Popa, a declarat că secţiile de votare au rămas fără curent electric după ce un copac tăiat de un bărbat a căzut pe firele electrice.
Echipele Electrica se află în teren pentru a remedia defecţiunea.
Arad: Femeie cercetată după ce a încercat să voteze, deşi are interzis acest drept
O femeie este cercetată după ce ar fi încercat să voteze la Lipova, judeţul Arad, cu toate că i se interzisese acest drept prin hotărâre judecătorească, poliţiştii sesizându-se din oficiu în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Femeia în vârstă de 58 de ani ar fi încercat să voteze la o secţie din oraşul Lipova, judeţul Arad.
În urma verificării cărţii de identitate, operatorul tabletei electronice din cadrul secţiei de votare a constatat că femeia are interzis dreptul de a vota, măsura făcând parte din cadrul pedepselor complementare.
Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă la fraudă de vot.
Autorităţile nu au prezentat mai multe informaţii în legătură cu motivul pentru care femeii i s-a interzis dreptul de a vota.
Preşedintele unei secţii de votare din Giurgiu a fost lovit de o maşină şi a ajuns la spital
Preşedintele unei secţii de votare din localitatea Valea Plopilor, judeţul Giurgiu, a ajuns la spital, duminică, după ce a fost lovit de un autoturism, în timp ce se afla pe trotuar, alături de el fiind rănit un alt bărbat care îl însoţea.
Proces electoral suspendat la o secţie de votare din Constanţa după ce o urnă nu a fost sigilată
Description: Procesul electoral a fost suspendat peste o oră la o secţie de votare din municipiul Constanţa, după ce o urnă nu a fost sigilată, poliţiştii constănţeni făcând cercetări în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Ambulanţa a intervenit în Prahova la membra unei comisii căzute şi la un bărbat care s-a simţit rău
Ambulanţa a intervenit, duminică, în Prahova, pentru a duce o femeie - membră în comisia unei secţii de votare - la spital, după ce a căzut cu scaunul în secţie şi a suferit un traumatism, precum şi pentru a transporta un bărbat care s-a simţit rău la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit medicilor, echipajele de la Ambulanţă au fost solicitate să intervină în Ploieşti la secţia numărul 91, amenajată într-o grădiniţă, unde un scaun s-a rupt în timp ce o femeie - membră în comisia secţiei de votare - stătea pe el.
“Este vorba despre o femeie, în vârstă de 35 de ani, membru în comisiei. A căzut cu scaunul în secţia de vot şi a suferit un traumatism de mână stângă, fiind suspectă şi de fractură la un deget”, a declarat dr Daniel Nicolae, manager al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Prahova.
Olt: Preşedintele unei secţii de votare, înlocuit după ce a făcut campanie pe Facebook unui candidat
Preşedintele unei secţii de votare din comuna Rotunda, judeţul Olt, a fost înlocuit din funcţie şi amendat de Poliţie, după ce i-a făcut campanie pe Facebook unuia dintre candidaţii la alegerile parlamentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că femeia, preşedinte al Secţiei de votare numărul 291 din comuna Rotunda, a fost amendată de poliţişti cu suma de 4.500 lei.
Ca măsură complementară, aceasta a fost înlocuită din funcţie.
Reprezentanţii IPJ au afirmat că postarea de pe reţeaua de socializare a fost făcută în urmă cu cinci zile.
"A fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 4.500 lei, plus o măsură complementară. Autoritatea electorală permanentă ne-a sesizat că, pe data de 6 decembrie, respectiva ar fi postat pe o reţea de socializare un material în favoarea unui candidat la alegeri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.
La ora transmiterii acestei ştiri, la Secţia de votare 291, din Rotunda, unde a fost schimbat preşedintele, prezenţa la vot era de 20.17%, 13 persoane votând pe liste suplimentare.
Timiş: Dosar penal după ce o femeie a încercat să voteze cu o carte de identitate expirată
Poliţiştii din judeţul Timiş au deschis un dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, după ce o femeie de 62 de ani a încercat să voteze la o secţie din Recaş cu o carte de identitate expirată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit poliţiştilor, femeia în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la secţia de votare numărul 283 din oraşul Recaş, judeţul Timiş, cu o carte de identitate expirată.
În momentul în care un membru al comisiei a făcut verificări în baza de date, a descoperit că femeia figura cu o altă carte de identitate, pentru că şi-a schimbat domiciliul.
Responsabilii secţiei de votare au sesizat Poliţia, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de fraudă la vot. De asemenea, poliţiştii urmează să o audieze pe femeia care a încercat să voteze cu o carte de identitate expirată.
La nivel naţional, până la ora 12.00 la Ministerul Afacerilor Interne au fost înregistrate 18 sesizări de posibile contravenţii sau infracţiuni la vot, cele mai multe sesizări fiind înregistrate în mediul urban, în Bucureşti, Iaşi şi Sibiu.
Locuitorii din judeţul Timiş pot vota în 595 de secţii, dintre care 207 se află în Timişoara.
În total, pentru judeţul Timiş au fost tipărite 1.365.000 de buletine de vot, iar numărul alegătorilor se ridică la 628.000.
MAI: 18 sesizări pentru contravenţii sau infracţiuni la vot, până la ora 12.00
Până la ora 12.00, la Ministerul Afacerilor Interne(MAI) au fost înregistrate 18 sesizări de posibile contravenţii sau infracţiuni la vot, cele mai multe sesizări fiind înregistrate în mediul urban, în Bucureşti, Iaşi, Sibiu, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog.
"De la deschiderea secţiilor de votare şi până la această oră, la nivel naţional au fost înregistrate 18 sesizări de posibile contravenţii sau infracţiuni care au legătură cu procesul electoral.(...) Cele mai multe sesizări, respectiv 11, au fost semnalate în mediul urban. Până la acest moment, sunt în curs de cercetare patru situaţii privind săvârşirea unor posibile infracţiuni.Nu au fost înregistrate inciente majore care să afecteze ordinea publică sau desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral", a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Primele incidente electorale au fost sesizate la secţii de votare din Capitală, Iaşi, Timiş, în toate cazurile fiind deschise dosare de cercetare.
Următoarea comunicare la Ministerul Afacerilor Interne va avea loc la ora 15.30.
Locţiitorul preşedintelui Secţiei nr 96 din Bârlad, luat cu ambulanţa, după o criză de epilepsie
Locţiitorul preşedintelui Secţiei de votare 96, situată în incinta Şcolii nr. 2 din Bârlad, a fost luat, duminică, din secţie, cu ambulanţa, după o criză de epilepsie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Membrii secţiei de votare s-au speriat în momentul în care bărbatul a căzut şi a intrat în criză convulsivă şi au sunat imediat la Ambulanţă.
Potrivit medicilor de la Serviciul de Ambulanţă Judeţan Vaslui, bărbatul de 39 de ani a făcut o criză de epilepsie chiar în secţia de votare, pentru că nu şi-a mai luat tratamentul în ultima perioadă.
”Ambulanţa a fost solicitată la o secţie de votare din incinta şcolii nr. 2 Bârlad pentru un bărbat de 39 de ani care a suferit un episod convulsiv. Bărbatul era cunoscut cu epilepsie, dar nu şi-a luat tratamentul de mai mult timp şi a făcut o criză. A primit îngrijirile medicale la faţa locului şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad”, a declarat, pentru MEDIAFAX, medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.
Bărbatul a rămas internat în spital pentru investigaţii medicale.
Procesul electoral nu a fost afectat.
Mai multe tablete care monitorizează alegerile, schimbate după ce au prezentat probleme tehnice
Mai multe tablete prin care se face monitorizarea în timp real a alegerilor parlamentare au fost înlocuite după ce au prezentat probleme tehnice, între care două în judeţul Hunedoara şi una în judeţul Maramureş.
Mai multe tablete prin care se face monitorizara în timp real a alegerilor parlamentare au prezentat probleme tehnice, duminică dimineaţa, acestea fiind imediat înlocuite de tehnicienii aflaţi pe teren pentru astfel de situaţii. Două cazuri au fost semnalate în judeţul Hunedoara şi unul în judeţul Maramureş. Situaţia este dinamică, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Pentru remedierea oricărei probleme tehnice şi pentru înlocuirea tabletelor, aproximativ 700 de tehnicieni se află pe teren, duminică, pregătiţi să intervină.
Alegerile parlamentare sunt monitorizate de (STS) cu ajutorul a 19.000 de tablete care pot detecta orice tentativă de vot multiplu şi care vor filma numărătoarea voturilor începând cu ora 21.00, după închiderea secţiilor de votare.
Sistemul de monitorizare al STS a fost creat în aşa fel încât orice tentativă de vot multiplu să poată fi depistată în timp real, iar numărătoarea voturilor va fi filmată, duminică, de la ora 21.00, cu ajutorul a 19.047 de tablete, operatorii acestora urmând să fie contactaţi imediat ce a fost constatată o neregulă de către angajaţii call center-ului STS, anunţă instituţia.
Tabletele sunt dotate cu două camere de filmat, una pentru scanarea cărţilor de identitate ale alegătorilor şi alta pentru secţia de votare. Filmările de la numărătoarea voturilor nu vor fi urmărite propriu zis, ci pentru orice modificare a stării tabletei, precum întreruperea filmării, sistemul de monitorizare al STS va fi alertat prin intermediul aplicaţiilor, care afişează în timp real chiar şi starea bateriei fiecărei tablete.
La predarea tabletei de către operator se va semna un proces verbal conform căruia dispozitivul conţine filmarea cu numărătoarea voturilor. Aplicaţia de monitorizare este făcută în aşa fel încât operatorul să nu poată şterge fişierele.
Potrivit reprezentanţilor STS, fişierele video vor fi stocate timp de trei luni într-un mediu securizat, pe hard disk-uri externe care vor fi puse doar la dispoziţia Biroului Electoral Central (BEC) şi a organelor de urmărire penală, dacă este cazul, putând fi utilizate ca probe în justiţie. Tabletele vor fi formatate, iar după trei luni de zile mediile de stocare ce conţin filmările vor fi distruse.
Totodată, după închiderea votului, preşedintele fiecărei secţii de votare va semna un proces verbal electronic cu datele colectate, care vor fi trimise automat la BEC şi publicate pe site-ul instituţiei la ora 24.00. Astfel se va putea afla câte voturi a primit fiecare candidat la alegerile parlamentare într-o anumită secţie de vot. Datele vor fi actualizate din 30 în 30 de minute.
Toate datele vor fi transmise printr-o reţea criptată, privată a statului şi nu prin internet, pentru a se evita un posibil atac cibernetic.
Pentru eventualele probleme tehnice care pot să apară, pe lângă cele 19.047 de tablete cu ajutorul cărora sunt monitorizate alegerile de duminică, STS are pregătită o rezervă de aproximativ 1.000 de dispozitive, inclusiv pentru cele 417 secţii de votare din diaspora.
Ştampilă dispărută dintr-o secţie de votare din Ploieşti
IJP Prahova a început cercetările după ce o ştampilă a dispărut din secţia de votare numărul 155 din Ploieşti, în acest caz fiind deschis un dosar penal pentru furt, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Primul incident în Prahova a fost înregistrat în jurul orei 10.30, când o ştampilă a dispărut din secţia de votare numărul 155 din Ploieşti.
“Am fost sesizaţi că o persoană ar fi plecat cu ştampila de la secţia de vot respective. Facem verificări”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, Raluca Brezeanu.
Potrivit sursei citate, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru furt.
În Prahova sunt amenajate 623 de secţii de votare, din care 157 sunt în Ploieşti.
Peste 670.000 de prahoveni sunt aşteptaţi, duminică, la urne.
Ştampilele de control din Alba inscripţionate greşit pot fi utilizate
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba a decis că ştampilele de control inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe pot fi folosite deoarece "erorile materiale nu influenţează procesul electoral", transmite corespondentul MEDIAFAX.
BEJ Alba a decis că, ţinând cont de precizările transmise de către Biroul Electoral Central care apreciază ”că eroarea în ceea ce priveşte numărul circumscripţiei de pe stampilele de control distribuite către birourile secţiilor de votare de la nr. 51 până la nr. 440 este o eroare materială care nu este de natură a influenţa procesul electoral”, ştampilele pot fi utilizate.
Câte o sesizare a fost depusă, sâmbătă seara, la Biroul Electoral Judeţean Alba şi la Biroul Electoral Central, de către PSD, iar potrivit acesteia ştampilele de control au fost inscripţionate cu numărul de circumscripţie al altor judeţe. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, declara, corespondentului MEDIAFAX, că ştampilele de control din secţiile de votare din judeţul Alba conţin numere de circumscripţii electorale ale altor judeţe, fiind realizate greşit.
PSD a sesizat Biroul Electoral Judeţean Alba şi Biroul Electoral Central, cerând ca ştampilele de control să fie înlocuite. PSD a cerut înlocuirea ştampilelor de control astfel încât să nu existe motive care ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba.
Contactat de corespondentul MEDIAFAX, subprefectul judeţului Alba, Marius Zinca, declara că ştampilele de control conţin erori în ceea ce priveşte circumscripţia.
”Ştampilele de control conţin toate elementele obligatorii, doar că este o eroare în ceea ce priveşte circumscripţia. E o eroare materială care se va corecta printr-o hotărâre care va fi dată în scurt timp de Biroul Electoral Judeţean”, spunea Marius Zinca.
BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook
BEJ Alba a dispus retragerea unor postări sponsorizate de pe Facebook, după ce a fost sesizat despre faptul că liberalii ar fi continuat propaganda electorală şi sâmbătă, publicând anunţuri care îndemnau internauţii la votarea candidaţilor PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Alba a admis o plângere formulată de PSD Alba, în care social-democraţii semnalau că liberalii au continuat propaganda electorală şi sâmbătă, publicând anunţuri publicitare sponsorizate, pe Facebook, care îndemnau internauţii la votarea candidaţilor PNL din Alba.
”PSD Alba a depus, sâmbătă, plângeri la Biroul Electoral Judeţean Alba şi la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba privind continuarea campaniei electorale de către PNL prin trei dintre liderii locali. Astfel PNL sau lideri PNL (Florin Roman, Ion Dumitrel, Mircea Hava) au distribuit pe reţele de socializare mesaje sponsorizate de îndemn la vot sau îndemnuri directe la vot. Aceste fapte sunt interzise de legea electorală şi constituie contravenţie”, arată PSD Alba într-un comunicat de presă.
BEJ Alba a admis sesizarea organizaţiei PSD Alba şi a dispus PNL Alba retragerea postărilor sponsorizate de pe Facebook care îndeamnă la votarea candidaţilor liberali din Alba.
Decizia BEJ Alba are drept de contestaţie în 48 de ore, iar aceasta se depune la Biroul Electoral Central.
Totodată, PSD Alba a sesizat în scris IPJ Alba, acuzând că în municipiul Blaj au fost împărţite după terminarea campaniei electorale bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila "votat".
”Privind cazul de la Blaj am sesizat şi în scris Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba că au fost tipărite un număr de 5.000 de bileţele de hârtie inscripţionate cu sigla PNL şi ştampila <votat>. Bileţelele au pe margine şi informaţii de către cine au fost comandate, respectiv PNL Alba, tipărite sub cod unic de identificare 1160004, tiraj 5000 de bucăţi”, arătă PSD într-un comunicat.
În judeţul Alba, pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, au fost delimitate 440 de secţii de votare, iar la urne sunt aşteptate peste 315.600 de persoane.
Sesizare la Biroul Electoral Judeţean Iaşi, o femeie din comisie ar fi votat şi pentru soţul ei
Biroul Electoral Judeţean Iaşi a fost sesizat asupra faptului că la secţia 728 din Voineşti o femeie, membru în comisia secţiei de vot, ar fi votat şi pentru soţul ei, iar BEJ a trimis dosarul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La secţia de votare de 728 din Voineşti, judeţul Iaşi, a fost făcută o sesizare de vot multiplu, iar Biroul Electoral Judeţean Iaşi a confirmat sesizarea şi a trimis dosarul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie
Sesizarea este legată de o femeie, membru în comisia secţiei de vot, care ar fi votat şi pentru soţul ei.
În judeţul Iaşi sunt 746.855 cetăţeni cu drept de vot, care îşi pot exprima opţiune electorale în 730 de secţii de votare.
La alergerile din 11 decembrie ieşenii cu drept de vot au de ales între 218 candidaţi.
Pentru judeţul Iaşi au fost pregătite în total 1.644.000 de buletine de vot, câte 822.000 pentru fiecare Cameră reprezentantivă în Parlament.
Ştampile pierdute sau arse în mai multe secţii din ţară
Mai multe incidente au fost înregistrate de la deschiderea urnelor, în mai multe secţii de vot din ţară, ştampilele fiind pierdute sau arse la secţii din Bihor, Buzău sau Hunedoara, au precizat pentru MEDIAFAX surse din cadrul birourilor electorale judeţene.
În comuna Almaşu Mic din judeţul Hunedoara, una dintre ştampile nu a fost găsită la începutul scrutinului, fiind a fost înlocuită, o ipoteză fiind că a fost aruncată în foc, susţin surse din cadrul Biroului Electora Judeţean (BEJ). Aceleaşi surse susţin că la Secţia 31 din Deva una din ştampile a fost aruncată între hârtii, fiind înlocuită.
În niciunul dintre cazuri nu a fost afectat procesul electoral.
În localitatea Poşta Câlnău din judeţul Buzău, la una dintre secţii, mai multe ştampile au ajuns în foc. Incidentul s-a petrecut după deschiderea urnelor astfel că votul a fost suspendat până a fost adusă o altă ştampilă, susţin surse BEJ.
Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016
Citeşte şi: Sesizare la Biroul Eelectoral Judeţean Alba în privinţa ştampilelor de control greşite din judeţ
Citeşte şi: Ce se întâmplă după alegeri? Procedura şi termenii de care politicienii trebuie să ţină cont
Citeşte şi: Prima secţie de votare de peste hotare s-a deschis în Auckland, Noua Zeelanda. Acuzat că nu a trimis buletine de vot în Perth şi Auckland, MAE a explicat că a avut probleme de curierat
Citeşte şi: Alegerile parlamentare vor fi monitorizate în timp real. Sistemul va detecta votul multiplu
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE: 10% din voturile prin corespodenţă, anulate. Certificatul de alegător nu s-a regăsit în plicul mare
Citeşte şi: ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Prevederile legale privind pragul electoral şi distribuirea mandatelor
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este femeia care a construit de la zero compania al cărei scop este să rezolve în ţara noastră cea mai mare problemă a omenirii
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe