- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.01.2019, 21:58)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Interpretarea lui Meleşcanu după ce liderul ALDE european a pus condiţii pentru menţinerea partidului lui Tăriceanu
Teodor Meleşcanu a declarat, duminică, că mesajul lui Guy Verhofstadt, care a spus că atâta timp cât ALDE România va susţine aplicarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia legate de justiţie atunci va avea un loc în familia ALDE european, a fost foarte direct, realist şi este unul de încurajare.
Urmărește
1867 afișări
Interpretarea lui Meleşcanu după ce liderul ALDE european a pus condiţii pentru menţinerea partidului lui Tăriceanu
„Eu cred că este un mesaj foarte direct şi foarte realist pentru că România va avea câteva sute de dosare de gestionat pe perioada Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.). Ne revine o foarte mare responsablitate. Toate aceste teme evident că vor fi însumate în discuţiile viitorului buget al UE după anul 2020. Avem într-adevăr dosare foarte grele. Austria a adus şi ea o contribuţie, dar greul lucrurilor vine pe Preşedinţia României. Din acest punct de vedere împărtăşim punctul dumnealui de vedere”, a afirmat Teodor Meleşcanu, duminică seară la Digi 24.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. Cel puțin 167 de oameni au murit. Bilanțul e în creștere
-
Alegeri prezidenţiale în Croaţia
-
Piloţii avionului prăbuşit în Coreea de Sud au emis un semnal de alarmă
-
Ministrul de Externe al Germaniei avertizează despre “flota fantomă” a Rusiei şi necesitatea sancţiunilor
Acesta a adăugat că şi ALDE România este preocupat de recomandările Comisiei de la Veneţia şi de ideea de a avea un stat de drept funcţional, bazat pe legi adoptate în Parlament, nu pe protocoale secrete.
„În parte a doua a postării dânsului există referiri la statul de drept, la modificările Codurilor Penale. Vă asigur că ALDE România va merge pe aceste idei, mai ales că România are nevoie acum de un stat de drept funcţional, bazat pe legile adoptate de Parlament şi nu pe protocoale, procese, achitări la unii, la alţii condamnări, chiar dacă nu sunt probe. Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost una dintre vocile foarte sonore pentru întărirea statului de drept, a independenţei justiţiei în România şi a unei justiţii corecte. Este preocuparea noastră şi cu recomandările Comisiei de la Veneţia şi cu toate dezbaterile care au loc în Parlament. Deci nu e nicio problemă. E mai degrabă un mesaj de încurajare pe care eu îl receptez foarte clar”, a conchis Meleşcanu.
Liderul ALDE european, Guy Verhofstadt, a transmis, joi, că dacă formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea ”un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.
”România preia Preşedinţia Uniunii Europene într-un moment critic, când mai multe negocieri legislative trebuie duse la bun sfârşit înaintea alegerilor europene. Le doresc mult succes. În acelaşi timp guvernul trebuie să îşi îndeplinească angajamentele privind statul de drept: reforma justiţiei, a codului penal şi cea a legii ONG-urilor trebuie să reflecte în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia şi să fie supuse unei reevaluări de către acest organism înainte de a intra în vigoare”, a scris pe Facebook Guy Verhofstadt.
Acesta a mai afirmat că liberalii români, cu referire la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, au promis să urmeze această cale şi că se aşteaptă să acţioneze ca atare.
”Dacă vor face acest lucru vor avea un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE. Dacă nu, nu”, a avertizat Verhofstadt.
Citește pe alephnews.ro: CNN: Putin își cere scuze pentru „tragicul” accident al Azerbaidjan Airlines „fără a-și recunoaște responsabilitatea”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Tăriceanu vorbeşte despre o nouă sesizare la CCR „care să îi spună preşedintelui ce să facă”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Magnus Carlsen, numărul 1 mondial, părăsește Campionatul Mondial de Șah Rapid din cauza blugilor: „Devenise o chestie de principiu”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Ce pensie va avea de la 1 ianuarie un pensionar român, dacă acum primește 3.000 de lei pe lună
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe