- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.11.2012, 11:15)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
INTERVIU AFP - Predoiu: Orbiţi de ură, politicienii uită de menirea lor, de a găsi soluţii pentru contribuabili
Politica suferă de multe, pentru că, orbiţi de ura ce-i desparte, politicieni de vârf uită de menirea lor, aceea de a degaja soluţii pentru contribuabili, afirmă, într-un interviu pentru AFP, fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.
Urmărește
572 afișări
INTERVIU AFP - Predoiu: Orbiţi de ură, politicienii uită de menirea lor, de a găsi soluţii pentru contribuabili (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)
În opinia ministrului Predoiu, corupţia şi lipsa de integritate nu sunt noutăţi în politicul românesc.
"Noutăţile sunt politicile şi instituţiile de combatere a corupţiei, precum şi preocuparea vizibilă a liderilor politici, chiar dacă nu întotdeauna bazată pe convingeri, de a combate şi limita cazurile de corupţie", a spus Predoiu, adăugând că aceste noutăţi vor prevala cu timpul şi vor impune un alt fel de a face polítică.
Important, afirmă Predoiu, este ca oamenii politici lucizi să înţeleagă că trebuie să preia iniţiativa în aceasta reformă subtilă, să impună valorile în interiorul partidelor şi să transforme partidele din "frâne" în "motoare" ale dezvoltării democratice a societăţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Justiţia poate genera o mişcare de schimbare în politic, dar nu va putea schimba politicul în ansamblul său, a mai spus Predoiu.
"Politica suferă de multe, pentru că, orbiţi de ura ce-i desparte, politicieni de vârf uită de menirea lor, aceea de a degaja soluţii pentru contribuabili", a continuat fostul ministru al Justiţiei, intervievat de AFP.
Despre raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus de Comisia Europeană, aşteptat în ianuarie 2013, Predoiu consideră că va conţine critici în ceea ce priveşte amânarea intrării în vigoare a Codului de procedură civilă şi neîndeplinirea punctelor din anexa raportului din vară, precum şi faţă de atitudinea Senatului, care nu a aplicat decizia instanţei supreme într-un caz de incompatibilitate a unui senator (Mircea Diaconu-n.r.).
"Stagnarea sau reculul unor politici din sistemul judiciar, precum şi ciocnirile dintre politic şi sfera justiţiei vor constitui fundalul critic al raportului", a mai spus Predoiu.
Pe de altă parte, fostul ministru a subliniat că ridicolul şi eşecul procedurii de numire a procurorului general al României şi şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) vor influenţa inevitabil raportul.
"Cred că va fi apreciată hotărârea de Guvern de suplimentare a schemelor de personal din justiţie, deşi încă nu are acoperire bugetară. E doar o promisiune, dar e o promisiune importantă", a continuat Predoiu.
În opinia lui Predoiu, criza politică din vară a îndepărtat momentul la care MCV ar fi putut fi ridicat. Aplicarea Codului de procedură civilă (Codul civil fiind intrat în vigoare din 2010-n.r.) şi implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie sunt "puncte de control obligatorii" în parcursul României pentru ridicarea MCV. Ca orizont temporal, o evoluţie pozitivă constantă în următorii doi ani ar crea o şansă realistă de ridicare a MCV, a conchis Cătălin Predoiu, care a deţinut portofoliul Justiţiei din 29 februarie 2008 până în 7 mai 2012.
Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10