Iohannis: Brâncuşi, Enescu, Nadia, Hagi, patru nume de români care au intrat în imaginarul global

Preşedintele României Klaus Iohannis susţine că patru nume de români au intrat în imaginarul global: Brâncuşi, Enescu, Nadia, Hagi.

Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Brâncuşi, Enescu, Nadia, Hagi, patru nume de români care au intrat în imaginarul global

Iohannis: Brâncuşi, Enescu, Nadia, Hagi, patru nume de români care au intrat în imaginarul global

„În aceşti zece ani am întâlnit foarte mulţi politicieni, oameni de cultură, oameni de ştiinţă, oameni simpli şi când am întâlnit persoane în străinătate sau din străinătate, ştiţi, începe o discuţie, de unde sunteţi, din România, şi îşi spune un nume, de obicei aşa se întâmplă”, a spus preşedintele la inaugurarea Casei României de la Paris, înaintea deschiderii Jocurilor Olimpice Paris 2024.

În opinia lui, patru nume de români au intrat în imaginarul global.

„Eu pot doar să trag concluziile mele personale şi am constatat că patru nume sunt foarte des menţionate şi cred că pot să spun că ele au intrat efectiv în imaginarul global. Acele nume reprezintă România. Primul, şi cred că nu este nicio surpriză, este Brâncuşi, al doilea este Enescu, al treilea Nadia Comăneci, şi al patrulea Hagi. Şi atunci cred că nu greşesc dacă spun că pe noi românii arta şi sportul ne definesc foarte bine”, a precizat şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici