Iohannis i-a transmis condoleanţe lui Erdoğan în urma evenimentelor din Turcia

Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat, la conferinţa de presă comună cu omologul turc, Recep Tayyip Erdoğan, condoleanţe pentru evenimentele de marţi din Turcia, asigurând de toată solidaritatea României şi arătând că naţiunile trebuie să colaboreze în combaterea flagelului terorismului.

Urmărește
189 afișări
Imaginea articolului Iohannis i-a transmis condoleanţe lui Erdoğan în urma evenimentelor din Turcia

Iohannis i-a transmis condoleanţe lui Erdoğan în urma evenimentelor din Turcia (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Domnule preşedinte, daţi-mi voie, în aceste împrejurări, să vă exprim condoleanţele mele şi ale noastre pentru evenimentele nefericite de ieri şi pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră", a spus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul turc, aflat în vizită la Bucureşti.

"Terorismul este un flagel groaznic, care se extinde şi în a cărui combatere cu siguranţă naţiunile noastre trebuie să colaboreze", a mai spus şeful statului român.

Recep Tayyip Erdoğan a subliniat, la rândul său, că lupta împotriva terorismului trebuie să continue la nivel mondial.

"Mulţumesc prietenului meu, domnului preşedinte Iohannis, pentru amabilitatea de a-mi fi transmis condoleanţe. Terorismul nu este o chestiune numai a zonei noastre, este o chestiune a întregii lumi şi lupta noastră trebuie să o continuăm în plan mondial", a spus Erdoğan.

Marţi, un procuror a fost luat ostatic într-o instanţă din Istanbul de către presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C). El a decedat din cauza rănilor suferite, relatează Sky News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici