Iohannis: A mai rămas de rezolvat treaba cu Secţia specială. O rezolvăm şi pe asta/ Ce fel de guvern vrea preşedintele României, „după ce cade Guvernul Dăncilă”

Klaus Iohannis a declarat că PSD a fost pe contrasens cu românii, încă de când a preluat guvernarea. Şeful statului a precizat că s-a opus amnistiei şi graţierii, modificării Codurilor penale şi a legilor justiţiei, însă a mai rămas de rezolvat problema cu Secţia de anchetare a magistraţilor.

4052 afișări
Imaginea articolului Iohannis: A mai rămas de rezolvat treaba cu Secţia specială. O rezolvăm şi pe asta/ Ce fel de guvern vrea preşedintele României, „după ce cade Guvernul Dăncilă”

Klaus Iohannis: A mai rămas de rezolvat treaba cu Secţia specială. O rezolvăm şi pe asta

„Cum am putut noi românii să ajungem în această situaţie extrem de neplăcută şi ca să fim sinceri şi neaşteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem un guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD-ul a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii 3 ani e nemaivăzut şi nemaiauzit. PSD în realitate e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus şi dacă vrem să fim foarte sinceri, poate şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători şi să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală.

Şeful statului a adăugat că PSD după ce a ajuns la putere a început acapararea instituţiilor principale ale României, iar PNL şi opoziţia nu au putut face treabă deoarece „s-a împiedicat de acest PSD”.

„Poate de data aceasta reuşim mai mult, fiindcă ne-am săturat toţi de acest PSD, penru că au promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere au umplut cu funcţii persoane incompetente. S-au apucat să acapareze marile instituţii ale României şi au realizat ceva inimaginabil, o involuţie a României, într-o perioadă în care am fi putut avea atâtea şanse de dezvoltare. Am fi putut, dacă nu ne-am fi împiedicat de acest PSD, să fim în rând cu naţiile mari ale Europei. Europa ne respectă, ne doreşte. Vă reamintesc de Summitul care a avut loc în inima României. I-aţi văzut cu câtă apropiere şi drag au tratat România. Ne aşteaptă cu braţele deschise”, a explicat Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că planurile PSD în ceea ce priveşte justiţia nu au putut fi duse până la capăt, deoarece el ca şef al statului a sesizat la CCR mai multe modificări legislative. Klaus Iohannis a declarat că va fi rezolvată şi problema legată de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

„Dar noi cu pesediştii noştri care au condus pe contrasens. PSD a intrat din prima zi de guvernare pe contrasens cu românii. Şi ce am făcut eu în acest timp? Eu am făcut tot ce a putut să facă preşedintele României. Nu mă laud, nu îmi place să folosesc cuvintele mari, dar dacă tot ne-am uitat la video, dar pe cei doi elefanţi i-am alungat. Nici amnistie şi graţiere nu au reuşit, nici Codurile penale nu au reuşit să le strice, aşa cum şi-au imaginat. Şi să nu credeţi că nu au reuşit pentru că le-a venit mintea la cap. M-am suit eu în capul lor. Şi legile justiţiei vă amintiţi de câte ori le-am trimis la CCR? A mai rămas treaba cu Secţia specială de rezolvat şi o rezolvăm şi pe asta”, a conchis preşedintele Iohannis.

Iohannis anunţă că vrea guvern de tranziţie, după ce va trece moţiunea de cenzură în Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îşi doreşte foarte mult ca moţiunea de cenzură ce va fi votată, joi, în plenul reunit al Legislativului să aibă succes şi apoi să existe un guvern care să asigure o tranziţie ordonată şi serioasă până la alegerile parlamentare de anul viitor.

"Ne pregătim pentru alegerile prezidenţiale şi dacă citesc bine entuziasmul vostru şansele noastre sunt mari. După care trebuie să mai câştigăm localele şi parlamentarele şi atunci putem împreună să începem să punem România pe picioare. Atunci începe reconstrucţia României. Foarte mulţi se întreabă când începem? Începem prima fază mâine, după ce cade Guvernul Dăncilă. Vreau să fiu foarte clar, ca să nu încapă îndoială şi să nu capete glas cârcotaşii, e plin de ei peste tot şi acolo şi acolo, adică şi în stânga şi în dreapta. Nu vă faceţi iluzii. Eu îmi doresc foarte mult ca mâine în Parlament moţiunea să fie încununată de succes. Acest guvern eşuat, în derută, trebuie să plece acasă, iar voi sunteţi cei în jurul cărora se va construi un guvern care asigură o tranziţie ordonată, serioasă, până la alegerile parlamentare", a declarat Klaus Iohannis, miercuri, la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL Bucureşti – Ilfov din Capitală..

Şeful statului a adăugat că din cauza PSD România nu a putut să se dezvolte.

"Cum am putut noi românii să ajungem în această situaţie extrem de neplăcută şi ca să fim sinceri şi neaşteptată? Cum am putut noi să ajungem să fim conduşi de acest PSD deraiat, debusolat şi să avem un guvern care face atâta rău României? Dragii mei, PSD-ul a condus marea majoritate a anilor din ultimii 30 de ani, dar ce şi-au permis în ultimii 3 ani e nemaivăzut şi nemaiauzit. PSD în realitate e principala piedică în dezvoltarea României. PSD-ul a ajuns la putere după alegeri, fiindcă lumea nu s-a dus şi dacă vrem să fim foarte sinceri, poate şi noi puteam să lucrăm mai mult, să fim mai activi, mai convingători şi să îi ducem pe români la vot în decembrie 2016. Poate de data aceasta reuşim mai mult, fiindcă ne-am săturat toţi de acest PSD, penru că au promis marea cu sarea românilor şi când au ajuns la putere au umplut cu funcţii persoane incompetente", a conchis Iohannis.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de joi, de la ora 10.00. Ludovic Orban a anunţat că votul va începe de la ora 13.00.

Taguri:
iohannis,
psd,
justiţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici