- Home
- Politic
- (03.07.2021, 12:08)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ion Cristoiu, despre decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului: Votul a fost influenţat şi de servicii
- Ion Cristoiu afirmă că decizia în unanimitate a CCR prin care a declarat neconstituţională decizia Parlamentului de revocare a Avocatului Poporului a fost influenţată de serviciile secrete deoarece numirea candidatului UDMR pentru acest post, Fabian Gyula, ar putea fi un atentat la siguranţa naţională.
- Publicistul spune că în ultima perioadă avem de-a face cu deteriorare a folosirii moţiunii de cenzură, remarcând rutina PSD în astfel de demersuri şi lipsa de iniţiativă a social-democraţilor.
- Ion Cristoiu propune modificarea Constituţiei astfel încât partidul care depune o moţiune de cenzură să vină obligatoriu şi cu o propunere de Guvern.
Urmărește
16436 afișări
Ion Cristoiu, despre decizia CCR privind revocarea Avocatului Poporului
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că decizia în unanimitate a CCR prin care a declarat neconstituţională decizia Parlamentului de revocare a Avocatului Poporului a fost influenţată de serviciile secrete deoarece numirea candidatului UDMR pentru acest post, Fabian Gyula, ar putea fi un atentat la siguranţa naţională.
“Cred că votul în unanimitate din CCR a fost influenţat şi de servicii. Pentru că domnul de la UDMR, pe care voiau să-l propună, a-l pune este un atentat la siguranţa naţională. În primul rând, el este cetăţean maghiar şi este mai rău decât Laszlo Tokes în legătură cu independenţa Ţinutului Secuiesc. Deci Ludovic Orban a reuşit să facă aceste combinaţii şi i-a zis lui Kelemen Hunor: Puneţi unul de la voi. Numai că Kelemen Hunor, care nu e venit cu pluta în această ţară, l-a pus pe ăla. Aţi observat că nu l-au mai numit. Şi-au dat seama că mai degrabă Weber decât ăla. Probabil i-a atras cineva atenţia lui Iohannis: domne, dacă îl punem Avocatul Poporului pe ăla ne-am cam curăţat”, a susţinut publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
Ion Cristoiu nu crede că, după decizia CCR, Renate Weber va reveni în funcţia de Avocat al Poporului şi o sfătuieşte chiar să nu facă acest gest deoarece îşi strică imaginea şi nu merită.
“Eu nu cred că doamna Weber se va întoarce la serviciu. Cred mai aranjează ei pe acolo, mermelesc Constituţia. Am avut şi situaţia de la Radio şi TVR. Normal era înainte să dea motivarea. Vine vacanţa parlamentară ... S-ar putea să o lase pe ea, dar pe termen limitat. Eu nu m-aş mai întoarce. N-aş sfătui-o. Eu am şi zis că e bună de candidat la Preşedinţie în 2024 din partea stângii şi-atunci ea îşi joacă imaginea şi nu merită. Oricum o dau afară. Au ofensat-o suficient ca ea să aibă o tresărire de orgoliu, de demnitate. Depinde ce vrea. Trebuie să-şi joace mai bine imaginea. A căpătat un capital politic, capitalul ăsta creşte, dar poate să scadă în momentul în care te întorci. Nu mai are suflul ăla dinainte. Uneori e bine să ştii să pierzi pentru că întotdeauna câştigi când pierzi atunci când trebuie”, a argumentat publicistul.
Ion Cristoiu: Moţiunea de cenzură a PSD a fost utilă guvernării. Au depus-o de dragul de a o depune. PSD merge pe nişte clişee de opoziţie
Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în ultima perioadă avem de-a face cu deteriorare a folosirii moţiunii de cenzură, remarcând rutina PSD în astfel de demersuri şi lipsa de iniţiativă a social-democraţilor.
“A fost o moţiune de cenzură utilă guvernării. Nu am mai pomenit o asemenea greşeală, nu ştiu ce a fost în capul celor de la PSD pentru că în momentul în care depui moţiune de cenzură şi pierzi la scorul pe care îl pierzi este ca şi cum ai pierde un meci, învingătorii triumfă. Imaginea publică a fost că guvernul ăsta e bun. N-ai voie să pierzi la moţiunea de cenzură. Cred că avem de-a face cu o deteriorare a moţiunii de cenzură în ultima vreme. Moţiunea de cenzură au depus-o de dragul de a o depune”, a afirmat publicistul, vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.
Ion Cristoiu este de părere că la nivelul PSD s-a instalat o rutină de opoziţie, convinşi că vor câştiga alegerile din 2024, ceea ce ar putea fi adevărat dacă până atunci nu apare pe stânga eşichierului politic un partid ca USRPLUS.
“La PSD avem de-a face cu un deficit de iniţiativă. Ei merg în continuare pe nişte clişee de opoziţie. Au reluat aceleaşi moţiuni simple, de cenzură în versuri. (...) La nivelul PSD există o rutină de Opoziţie. Ei au impresia, şi deocamdată au dreptate, că nu trebuie să facem nimic, că noi câştigăm. Suntem în 2021. Dacă, până în 2023, PSD rămâne singur pe partea stângă, ei rup în 2024, dar există pericolul să apară un USRPLUS pe stânga”, a susţinut publicistul.
În opinia sa, ar trebui modificată Constituţia astfel încât partidul care depune o moţiune de cenzură să vină obligatoriu şi cu o propunere de Guvern.
“Ar trebui modificată Constituţia ca moţiunea de cenzură să fie ultimul glonţ. În Spania nu se depune moţiune de cenzură decât dacă ai deja guvernul. Cel care depune moţiune de cenzură şi trânteşte guvernul să-l şi preia. Degradarea vine şi din transformarea moţiunii de cenzură într-un spectacol de circ. Sigur că primii au fost USRPLUS şi după asta a început şi PSD. Dezbaterea la moţiunea de cenzură ar trebui să nu o transmită nimeni şi să vedeţi ce serios o să fie. Parlamentarii strică imaginea Parlamentului, acolo erau elemente de circ fără rost”, a susţinut publicistul.
Ion Cristoiu îi sfătuieşte pe social-democraţi să preia iniţiativa, să vină cu un proiect de ţară şi să aibă reacţii rapide la scandalurile publice.
“Ar trebui să lase un pic guvernarea şi să meargă ei cu un proiect, să vină cu o ofensivă, cu Green Deal-ul, cu un proiect de ţară, să preia ei iniţiativa. La ora actuală iniţiativa politică aparţine coaliţiei. Nu pot, aici îţi trebuie geniu politic. Ei merg pe o rutină clasică, depăşită de Opoziţie. La ora actuală, opoziţie înseamnă şi o reacţie rapidă. Vezi care e o temă şi atunci faci o campanie tema aia. (...) Scandalul public face ca opinia publică să se uite, dar, dacă tu nu eşti acolo cu punctul tău de vedere, nu eşti pe scenă. Adică trebuie să fii rapid. Ei trebuie să aibă o unitate de comando de reacţie rapidă, înainte, pe vremea lui Năstase, aveau. Stau foarte prost pe internet, nu ştiu să ducă gherilă pe internet. Sunt amatori. (..) Un proiect de ţară al PSD ar putea să fie legat de uriaşele discrepanţe de nivel de trai, de viziune, între oraşe şi sate”, a mai spus publicistul.
Topul Săptămânii
În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de preşedintele Iohannis, iar ultimul, de col.dr. Ilie Schipor, autorul volumului Destinul Tezaurului României - argumente din arhivele ruse.
- Locul 5. Col. Dr. Ilie Schipor, fost diplomat
“A fost consilier la Ambasada României la Moscova, sub administraţia unui mare ambasador, Vasile Soare, care a făcut foarte multe lucruri pentru noi acolo. El, timp de 10 ani, a umblat prin arhivele ruseşti. Şi în urma documentărilor a scos acum o carte pe care o discut eu în interviul care se va difuza sîmbătă, 3 iulie, de la ora 20.00 la 21.00, pe Aleph News, despre Tezaurul României în arhivele ruseşti. Noi, până acum, despre Tezaurul de la Moscova, am avut numai şi numai documente din România. Intrând în arhive, el urmăreşte acest destin al tezaurului. Este uluitor.”
- Locul 4 - Sergiu Cosmin Vlad, senator USRPLUS
„A fost prins de nas de o femeie numită Şoşoacă. Şi el în loc să aibă umor ... Pe mine, presupunând că mă prindea de nas, aveam umor şi spuneam: vai ce mână drăguţă are sau ... Şi după asta s-a apucat să scheaune, să plângă. Sunt anumite momente ca politician în care trebuie să ieşi din ridicolul ăla. Era un moment ridicol. Putea să spună că se însoară cu ea. Nimic nu omoară mai mult un politician decât spiritul de băşcălie al românilor. Sunt uimitori. Pierzi, şi poţi să fii cel mai crud om din România, când eşti penibil, te-ai terminat.”
- Locul 3 - Marcel Ciolacu, preşedintele PSD
„E cu această joacă de-a moţiunea de cenzură.”
- Locul 2 – Vlad Voiculescu, preşedintele USRPLUS Bucureşti
„A câştigat alegerile la şefia USRPLUS Bucureşti. A început să scrie, şi-a revenit, poate să fie un concurent important. Să ştiţi că nu au început bătăliile pentru şefia USRPLUS. Acolo e un război la fel de tare ca şi cel din PNL. De ce? Pentru că în momentul în care congresul stabileşte ca toţi să fie numai de la USR sau numai de la PLUS ... de exemplu, dna Anca Dragu şi-a pierdut funcţia pentru că ea e de la PLUS. Până acum funcţiile astea erau împărţite unul de la PLUS, unul de la USR. Acum nu vor mai fi şi de aceea vor fi efecte.”
- Locul 1 - Klaus Iohannis, preşedintele României
„Pentru că a lansat România Educată din 2016 şi acum vrea să facă dezbateri. Eu cred că el uită de România asta educată şi din când în când vine câte un consilier şi-i aduce aminte. Hai să facem şi noi ceva. Această dezbatere e cu cântec pentru că cei de la Bruxelles cred că au avut obiecţii în legătură cu România educată şi atunci el vrea să arate, să ia şi el nişte parale. Nu a făcut nimic. În fiecare an ar trebui să fie la Ateneul Român o festivitate unde profesorii să fie premiaţi de preşedintele României.”
O imagine cât o mie de cuvinte - o plăcuţă montată la Iaşi pe bustul poetului Octavian Goga pe care scrie că a fost militant fascist şi antisemit.
Ion Cristoiu: „Eu nu credeam că o să trăiesc asemenea vremuri. Primarul Iaşiului, Chirică, a decis să facă în parc un bust al poetului Octavian Goga. Printre altele, Octavian Goga a fost şi om politic, după părerea mea, prost. Şi ca om politic a fost şeful unui Guvern cu tendinţe chiar fasciste. A ieşit un scandal, care nu are niciun rost, pentru că repet, e o personalitate a trecutului complexă. Nu există personaje pozitive şi negative. Şi-atunci, cei de la Primărie a pus această prostie. Sunt proşti pentru că prin această precizare toţi cei care trec pe acolo citesc că e antisemit şi se duc pe internet unde vor găsi publicistica lui. Mai degrabă o scotea.”
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace