Video Ion Cristoiu: Propulsat după modelul Klaus Iohannis, undeva se pariază pe Dacian Cioloş | VIDEO

Analistul politic Ion Cristoiu a declarat luni, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Gândul.info, că Dacian Cioloş a fost menţinut în atenţia publică după demisia din funcţia de premier, iar la momentul oportun i s-a creat şi dat pe mână un partid, PLUS, pe post de vehicul electoral.

Urmărește
2773 afișări

Analistul politic Ion Cristoiu spune că, în opinia sa, o mişcare similară s-a făcut şi în cazul Klaus Iohannis, adus de la Primăria Sibiu şi pus candidat la prezidenţiale din partea unei alianţe PDL-PNL.

“Dacian Cioloş a găsit un partid pe piaţă, acum îmi dau seama că la partid e un fel aşa, ca la mall. Au găsit acolo un partid, care era PLUS, nu era făcut de el, sigur a ieşit şi scandal, şi l-a luat, a devenit proprietar şi după asta a făcut acest Congres. Iniţial, eu judecând din experienţa acestor congrese de înfiinţare, convenţii posdecembriste, sunt foarte bine organizate. Nu numai că sunt bine organizate, democratice nu sunt, nu am văzut la niciun partid, dar e un moment de mare mediatizare. La acest Congres, am întâlnit şi foarte multe stângăcii, din astea de improvizaţie şi cel mai ciudat e faptul că nu a fost o preocupare de mediatizare. Eu, de exemplu, aş fi trimis inclusiv lui Ion Cristoiu o invitaţie, nu ştiu dacă venea sau nu venea, şi materialele. Eu, de exemplu, om serios, am căutat documentele acestei Convenţii, inclusiv cuvântarea lui Cioloş şi nu am găsit-o nicăieri. Au un site acolo, care nu e actualizat, site-ul partidului, deci nu a existat nicio preocupare de mediatizare”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a remarcat, totodată, şi o ciudăţenie în evoluţia politică a lui Dacian Cioloş, după ce acesta a părăsit postul de premier în 2017.

“Studiind cazul Cioloş s-a ivit o ciudăţenie. Cioloş mi-a lăsat impresia, după ce nu a mai fost premier, că e o personalitate căreia i se caută o platformă, un vehicul, un transportor, cum spun eu. Foarte interesantă evoluţia lui. El cade, pleacă. Când a plecat în 4 ianuarie 2017 din funcţia asta, el nu mai era nimic. Sunteţi de acord, nu? Era un simplu cetăţean. Nimic, nimic, în sensul că nu avea ziar, nu avea slujbă, cutare. Cu toate acestea, de regulă, în România postdecembristă cine a căzut dintr-o şefie, s-a terminat. Vă dau exemplu de zeci de politicieni, chiar mari. Cu toate acestea imediat, în 2017, începe o maşinărie, nu pot să spun cine era în spatele ei, care mereu vorbea de Cioloş şi înnebuneai, el nu avea partid şi lumea îl vâna în toate sondajele. Spun că el a fost păstrat în atenţia opiniei publice, ba chiar băgat în faţă. Este o ciudăţenie pentru că nu era niciun motiv (…) Avea nevoie de ceva. Dacian Cioloş dacă era pe vremea romanilor i se dădea o legiune, adică era un comandant. Dacă era pe vremea ţarului, i se dădea o gubernie”, subliniază Ion Cristoiu.

La întrebarea dacă, în acest caz, s-ar putea face o comparaţie cu apariţia lui Klaus Iohannis în liga mare a politicii, analistul politic a răspuns: “ Exact. Avem cel mai bun exemplu Iohannis căruia i se face un partid din PDL şi PNL şi, deodată, este adus şi pus în fruntea acestui partid. Deci, undeva pe Dacian Cioloş se pariază”.

Dacian Cioloş a fost ales sâmbătă, cu majoritate de voturi, în funcţia de preşedinte al Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS) în cadrul Convenţiei Naţionale, pentru un mandat de un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici