- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (02.07.2014, 19:14)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
IPP: 41 de senatori şi deputaţi au migrat către alte partide ori activează ca independenţi
Un număr de 41 de senatori şi deputaţi au migrat de la partidele din partea cărora au candidat şi s-au înscris în grupurile parlamentare ale altor partide ori activează ca independenţi, în sesiunea februarie-iunie 2014, potrivit unui raport al IPP, făcut public miercuri.
Urmărește
377 afișări
IPP: 41 de senatori şi deputaţi au migrat către alte partide ori activează ca independenţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Potrivit Institutului pentru Politici Publice, "migraţia politică" rămâne în continuare o problemă pentru care nu s-a luat nicio măsură politică.
"Cumulat pe cele 3 sesiuni care au trecut din acest mandat, rezultă că 59 de deputaţi şi senatori (10% din numărul total de parlamentari aleşi în decembrie 2012) au migrat cel puţin o dată de la începutul mandatului. Numărul acestora ar putea fi chiar mai mare, dacă ţinem cont de faptul că 7 deputaţi (Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă, Nicolae Alexandri şi Daniel Chiţoiu) au demisionat recent din PNL", arată IPP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
IPP menţionează că, din păcate, în pofida angajamentelor publice monitorizate în ultimii ani, Institutul nu poate anticipa că fenomenul se va opri în sesiunile următoare, fiind influenţat de contextul apropierii sau încheierii campaniilor electorale.
În raportul citat se notează că o consecinţă directă a migraţiei politice s-a putut observa la începutul sesiunii parlamentare analizate, când grupul PPDD de la Senat a fost desfiinţat oficial, ca urmare a faptului că 3 din cei 7 senatori PPDD au demisionat din partid şi s-au înscris în UNPR şi implicit în grupul PSD din această Cameră.
IPP aminteşte că, de asemenea, grupul PDL din Camera Deputaţilor a pierdut 12 deputaţi, ca urmare a înscrierii acestora într-un alt partid.
Raportul consemnează, de asemenea, că în sesiunea februarie - iunie 2014 şi-au schimbat partidul, respectiv grupul parlamentar 24 de deputaţi. Dintre aceştia, 10 au trecut de la opoziţie la putere. Alţi 12 s-au declarat neafiliaţi, ca urmare a demisiei din PDL şi înscrierii în PMP. Un singur deputat neafiliat s-a înscris în grupul PDL.
Aşa cum este consemnat în raport, deputaţii care au demisionat din PPDD şi au trecut la PSD în sesiunea care s-a încheiat sunt: Caloianu Mario-Ernest, Diaconu Andrian-Nicolae, Fonta Nuţu, Moisii Constantin şi Nistor Marioara.
Deputaţii care au trecut de la PNL la PSD sunt Enea Constantin-Cosmin, Holban Titi şi Potor Călin.
În aceeaşi perioadă, deputaţii Mihăilă Ioan şi Munteanu Mircia, au demisionat din PDL şi s-au înscris în grupul PSD, iar Tuşa Adriana Diana, neafiliat (anterior PNL) a trecut la PDL.
Potrivit raportului, în sesiunea care s-a încheiat, deputaţii care au demisionat din partid şi au rămas neafiliaţi sunt: Bogdănici Camelia-Margareta, Geantă Florian Daniel, Gheorghe Florin, Gunia Dragoş-Ionel, Gurzău Adrian, Movilă Petru, Paleologu Theodor, Popescu Florin Aurelian, Secară Florin Mihail, Udrea Elena Gabriela, toţi foşti membri PDL, Niculae Aurel, Anton Marin, foşti membri PNL şi Comşa Cornel-George, fost membru PPDD.
Conform IPP, în cele 5 luni analizate, 17 senatori au migrat la alt partid, cele mai cunoscute fiind cazurile reprezentanţilor PPDD care au demisionat în bloc, fapt pentru care grupul parlamentar al acestui partid a fost desfiinţat. Unii dintre aceştia nu sunt la prima schimbare a formaţiunii, ca de exemplu Tudor Barbu, de la preluarea mandatului de senator, fiind deja la al treilea partid schimbat.
Senatorii care şi-au schimbat partidul în sesiunea februarie - iunie 2014 sunt: Agrigoroaie Ionel a demisionat din PSD (anterior PPDD), în prezent neafiliat, Tudor Barbu, fost membru PC (anterior PPDD), care a trecut la PNL, Bujor Dumitru Marcel fost senator PPDD, care s-a înscris în PSD, Deneş Ioan, fost mebru PNL, care a intrat în PSD, Ilieşiu Sorin, fost senator PNL, care a optat pentru statutul de parlamentar neafiliat.
Senatorul Isăilă Marius Ovidiu a plecat din PDL pentru a intra în PSD, senatoarea Miron Vasilica Steliana a trecut de la PPDD la PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL, rămânând neafiliat, senatorul PPDD s-a înscris în grupul PSD, senatorii PDL Rogojan Mihai-Ciprian şi Volosevici Andrei-Liviu au demisionat din partid, optând să rămână neafiliaţi, iar Vochiţoiu Haralambie, fost membru PPDD s-a înscris în PSD.
Pentru satutul de senator neafiliat au optat foştii senatori PPDD Ioan Iovescu, Marian Valer PPDD (anterior PSD), Păunescu Teiu şi Popescu Corneliu.
Citește pe alephnews.ro: Moscova nu are bani nici să câștige războiul cu Ucraina, nici să piardă. Care este situația economică a Rusiei
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe