Iulian Dumitrescu şi George Lazăr au demisionat de la şefia PNL Prahova şi Neamţ - surse

Iulian Dumitrescu şi George Lazăr au demisionat de la şefia organizaţiilor judeţene PNL Prahova şi Neamţ, spun pentru MEDIAFAX surse din Partidul Naţional Liberal.

Urmărește
431 afișări
Imaginea articolului Iulian Dumitrescu şi George Lazăr au demisionat de la şefia PNL Prahova şi Neamţ - surse

Imagine cu caracter ilustrativ

Iulian Dumitrescu este cercetat pentru noi infracţiuni, procurorii Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cerând extinderea urmăririi penale.

Se extinde urmărirea penală pentru Iulian Dumitrescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită în formă continuată (50 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale).

„În perioada 22.10.2021 - 08.11.2022 suspectul Dumitrescu Iulian, persoană cu rol decizional în cadrul unei societăţi comerciale care era proprietara unui teren şi beneficiar real al sumelor de bani care alimentau un cont bancar având ca titular societatea comercială respectivă, ar fi dat persoanei fizice de la punctul 2 (prima cercetată, după Dumitrecu - n.r.), în numerar, suma totală de 923.350 lei (în 43 de tranşe) şi 74.000 euro (în 7 tranşe). Banii ar fi fost daţi în legătură cu îndeplinirea de către persoana fizică de la punctul 2 (a doua cercetată, după Dumitrescu - n.r.) a unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu în domeniul urbanismului cu privire la terenul respectiv. Suma primită ar fi fost o parte a unui procent calculat din suma de 1.120.000 euro, reprezentând preţul vânzării terenului ce s-a încasat în contul ce avea ca beneficiar real pe Dumitrescu Iulian”, au transmis marţi procurorii DNA.

George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei şi preşedinte al unei organizaţiei judeţene PNL Neamţ, a fost trimis luni în judecată pentru comiterea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

„În luna septembrie 2022, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, inculpatul Lazăr George şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea asupra directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva pentru a-l determina pe acesta să dispună menţinerea în funcţia de director al Direcţiei Silvice Neamţ a unei anumite persoane numită temporar. În mod concret, în condiţiile în care titularul postului de director al Direcţiei Silvice Neamţ era delegat pe funcţia de şef de ocol la Ocolul Silvic Vaduri, postul său a fost ocupat de o altă persoană care ar fi beneficiat de susţinerea inculpatului Lazăr George. În momentul în care titularul de drept al postului de director al Direcţiei Silvice Neamţ a dorit să revină în funcţie, inculpatul şi-ar fi folosit influenţa pentru ca prin intermediul directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva să-l determine pe cel dintâi să renunţe la cererea formulată şi să accepte delegarea sa pe o altă funcţie astfel încât postul să fie ocupat în continuare, prin delegare, de protejatul său”, potrivit DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici