Jurnaliştii italieni care au ajuns la Kursk ar putea fi acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei

  • Jurnaliştii italieni care au realizat un reportaj în Kursk ar putea fi acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei.
  • Autorităţile din Rusia l-au convocat pe ambasadorul italian la Moscova pentru a protesta.
  • Cei doi jurnalişti se vor întoarce de urgenţă în Italia.
Urmărește
471 afișări
Imaginea articolului Jurnaliştii italieni care au ajuns la Kursk ar putea fi acuzaţi de trecerea ilegală a frontierei

Sursa foto: Pexels

Cei doi jurnalişti italieni care au înfuriat Moscova cu un reportaj de televiziune din zonele controlate de ucraineni din regiunea Kursk, se vor întoarce în Italia, a anunţat sâmbătă postul RAI. Cei doi reporteri urmează să zboare duminică spre oraşul Milano, potrivit Reuters

„Compania a decis să îi oblige pe jurnalista Stefania Battistini şi pe cameramanul Simone Traini să se întoarcă temporar în Italia, doar pentru a le asigura siguranţa şi securitatea”, a transmis RAI.

Vineri, Ministerul de Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul Italiei pentru a protesta faţă de ceea ce a numit „trecerea ilegală a frontierei” de către o echipă RAI. Un canal Telegram apropiat de forţele de ordine din Rusia, a anunţat că Ministerul de Interne intenţionează să deschidă un dosar penal pe numele celor doi jurnalişti.

În replică, Ministerul de Externe al Italiei a declarat că ambasadorul italian Cecilia Piccioni le-a explicat autorităţilor ruse că RAI şi echipele sale de ştiri au acţionat independent.

„Jurnalismul nu este o crimă. Posibilitatea autorităţilor de la Moscova de a-i judeca pe Stefania Battistini şi Simone Traini este inacceptabilă", au transmis şi sindicaliştii din Italia.

Echipa RAI, însoţită de o escortă militară ucraineană, a produs primul reportaj al presei străine din oraşul rus Sudzha. Oraşul a fost avariat în timpul incursiunii armatei ucrainene în regiunea rusă Kursk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici