Kelemen Hunor: Cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată. O soluţie ar fi fost o demisie a lui Ponta

Cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată, iar o soluţie pentru ieşirea din această situaţie ar fi fost o demisie a premierului Victor Ponta, declară, la RFI, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Urmărește
627 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată. O soluţie ar fi fost o demisie a lui Ponta

Kelemen Hunor: Cea mai mare problemă care se conturează pentru România este o izolare treptată. O soluţie ar fi fost o demisie a lui Ponta (Imagine: Octav Ganea-Mediafax Foto)

”Dincolo de prezumţia de nevinovăţie, care trebuie să funcţioneze şi în cazul premierului, şi în cazul unui simplu cetăţean, totuşi aici există o responsabilitate în plus, pentru că atât premierul, cât şi Executivul vor intra într-o situaţie imposibilă din punct de vedere politic, din punct de vedere al relaţiilor politice internaţionale şi în relaţiile cu finanţatorii externi. Eu cred că cea mai mare problemă din acest punct de vedere care se conturează pentru România este o izolare treptată, o izolare extrem de diplomatică (...). De aceea spuneam eu că o soluţie ar fi fost renunţarea la funcţia de premier şi, bineînţeles, dacă există o majoritate, majoritatea există, atunci coaliţia putea să meargă mai departe", a declarat liderul UDMR.

El mai spune că "nu este o situaţie fericită şi, dincolo de toate acuzaţiile, această situaţie trebuie rezolvată, la un moment dat, într-un fel sau altul.

”O va rezolva premierul, o va rezolva coaliţia", a adăugat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, marţi, pentru un site maghiar, că era mai bine dacă premierul Victor Ponta ar fi renunţat acum la guvernare, întrucât mai devreme sau mai târziu va ajunge în această situaţie, însă atunci daunele vor fi mult mai mari.

"Premierul va ajunge, mai devreme sau mai târziu, în situaţia în care va trebui să termine cu guvernarea, cu daune mult mai mari pentru ţară, decât dacă ar face-o acum. Ar fi fost mai bine dacă ar fi renunţat acum la guvernare, dar decizia este una personală", afirma Kelemen.

El mai spunea că nu cunoaşte dosarul lui Ponta, motiv pentru care nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse împotriva acestuia, însă consideră că premierul şi Guvernul au ajuns într-o situaţie “imposibilă”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi "împotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a premierului Victor Ponta şi pentru infracţiunea de conflict de interese. Raportul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a fost dezbătut marţi, în şedinţa de plen a Camerei.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotărâre privind respingerea cererii de începere a urmăririi penale" a lui Victor Ponta , iar 120 de voturi au fost "împotrivă".

Întrucât s-a întrunit majoritatea simplă, decizia Camerei Deputaţilor a fost de respingere a începerii urmăririi penale pentru şeful Guvernului.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici