Kelemen Hunor: Suntem pro-europeni, dar acest lucru nu înseamnă că ignorăm problemele UE

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi, la evenimentul "Drumul către Sibiu - Un pas mai aproape", organizat de reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, că formaţiunea pe care o conduce e pro-europeană, dar asta nu înseamnă că trebuie ignorate problemele UE.

Urmărește
129 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Suntem pro-europeni, dar acest lucru nu înseamnă că ignorăm problemele UE

Kelemen Hunor: Suntem pro-europeni, dar acest lucru nu înseamnă că ignorăm problemele UE

Preşedintele Kelemen Hunor consideră că, fără UE, România ar fi un stat eşuat in 2018, iar orice discuţie despre o eventuală ieşire din UE este foarte periculoasă.

În aceeaşi măsură, UDMR este un susţinător al Alianţei Nord-Atlantice, iar fără NATO - fără această ”centură de siguranţă” - şi fără parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, România ar deveni vulnerabilă faţă o altă putere regională din Est. Dinspre Est niciodată nu am primit nici libertate, nici prosperitate, nici securitate – a arătat liderul Uniunii, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În cadrul dezbaterilor preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a atras atenţia asupra faptului că a fi pro-european nu înseamnă să nu identifici sau să ignori problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană şi întreg continentul european.

Kelemen Hunor consideră că politicienii Europei trebuie să analizeze din când în când motivele pentru care există această mare neîncredere faţă de UE, ce anume a greşit mainstream-ul politic în ultimii 20-25 de ani.

Liderul Uniunii a mai precizat că, în timp ce Uniunea Europeană este foarte puternică economic, în acelaşi timp este foarte slabă din punct de vedere politic şi militar.

"Trebuie o reformă, o resetare în interiorul UE, pentru că dincolo de distanţa dintre Est si Vest, de aspectele legate de mentalitate care provin din istoria noastră foarte diferită, sunt şi alte chestiuni care trebuie discutate", se arată în comunicatul de presă.

"Separarea puterilor în stat nu s-a întâmplat nici până în 2018, nu există stat de drept acolo unde legile nu sunt respectate – în acest sens, liderul Uniunii a amintit cazul UMF din Tg Mureş şi legile privind retrocedările – şi, cu toate că ţara are toate instituţiile democratice fundamentale, lipseşte însă conţinutul activităţii acestora", a fost critivca liderului UDMR, cu privire la situaţia internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici