Kelemen: Prefecţii, primind instrucţiuni, au început o luptă împotriva a tot ce e maghiar

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, în discursul rostit la o festivitate în cadrul căreia 27 de personalităţi, între care ministrul Culturii, Hegedus Csilla, au primit distincţii, că "prefecţii, primind instrucţiuni, au început o luptă împotriva plăcuţelor trilingve şi a tot ce e maghiar".

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Prefecţii, primind instrucţiuni, au început o luptă împotriva a tot ce e maghiar

Kelemen: Prefecţii, primind instrucţiuni, au început o luptă împotriva a tot ce e maghiar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Festivitatea în care UDMR a decernat distincţia "Bradul de argint", care recompensează "eforturile de păstrare şi conservare a valorilor pământului natal", a avut loc înaintea şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali, care se desfăşoară, sâmbătă, la sediul Ansamblului Popular "Mureşul" din Târgu Mureş.

În cadrul festivităţii, 27 de personalităţi au primit distincţia "Bradul de argint", care a fost instituită în 2002 de fostul preşedinte al UDMR Marko Bela. Între cei care au primit distincţia, pe baza propunerilor organizaţiilor teritoriale ale UDMR şi Prezidiului Executiv al Uniunii, s-au numărat ministrul Culturii, Hegedus Csilla, şi Antal Attila, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc.

În discursul ţinut cu acest prilej, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că nu se poate ocoli faptul că instanţa a "naţionalizat" un imobil care aparţinea de Biserica Reformată, că deputatul Marko Attila a fost condamnat definitiv, "ce-i drept, cu suspendare" în "cazul Miko", iar "prefecţii, primind instrucţiuni, au început o luptă împotriva plăcuţelor trilingve şi a tot ce e maghiar".

El a subliniat că trebuie pusă întrebarea dacă este reversibil tot ce s-a obţinut în ultimii 25 de ani şi dacă a avut sens "munca şi perseverenţa maghiarilor din Ardeal": "(...) Tot ce am obţinut împreună, cu hotărâri comune, cu legi, hotărâri de guvern, cu bună credinţă, cu apropierea de valorile occidentale".

"Sunt convins că da, că am ales calea bună şi trebuie continuat pe această cale, chiar dacă uneori sunt obstacole în faţa noastră. Acesta e şi pământul nostru natal şi trebuie să continuăm pe această cale, pentru a recupera pământul natal. (...) Această alianţă, UDMR, a fost creată acum 25 de ani ca să reprezinte interesele politice ale maghiarilor şi vedem după 25 de ani că e nevoie de această alianţă. Nu putem trece cu vederea, să ignorăm unele lucruri, chiar dacă ne-am adunat să onorăm diverse persoane. Va fi nevoie mereu de persoane care se implică. Sper că în fiecare an vom avea posibilitatea să le mulţumim unor persoane care depun eforturi pentru munca noastră. Treaba noastră nu se va schimba, faţă de ce ne-am propus, să muncim pentru o alianţă politică puternică, pentru comunitatea maghiară", a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici