- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.02.2016, 13:50)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea defăimării, RESPINSĂ. Dragnea: Vă rog să constataţi că legea a picat. Voi reiniţia proiectul
Deputatul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, în plenul Camerei să se constate că legea defăimării a picat la vot, pentru că nu doreşte ca actul normativ pe care l-a iniţiat să fie pus sub semnul întrebării sub aspectul regulamentului şi a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut.
Urmărește
6437 afișări
Legea defăimării, RESPINSĂ. Dragnea: Vă rog să constataţi că legea a picat. Voi reiniţia proiectul (Imagine: Bogdan Stamatin / Mediafax Foto)
Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finală în cazul Legii Defăimării. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pică" a spus el, precizând că, se pare, că deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca această lege să fie votată prin aşa zise încălcări ale regulamentului", a mai spus Dragnea.
El i-a rugat pe cei din prezidiu să constate că legea a picat şi a precizat că va reiniţia proiectul şi se va ocupa personal ca atunci când se votează, să voteze oamenii, nu cartelele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Putin a avertizat atacarea oricărei țări NATO dacă Ucraina folosește rachete occidentale. Cum este afectată România de decizia administrației Biden
-
Nicuşor Dan, apel pentru candidat unic de dreapta la prezidenţiale
-
Prima reacţie a Kremlinului la decizia privind rachete cu rază lungă de acţiune: SUA pun gaz pe foc
-
Percheziţii în vestul României într-un dosar de spălare de bani
"Am ascultat cu foarte multă răbdare şi cu foarte multă toleranţă toate prestaţiile de la acest microfon. Le mulţumesc colegilor care au votat pentru această lege, le mulţumesc şi celorlalţi deputaţi, care au prestat de la acest microfon cu o virulenţă rar întâlnită pentru că n-au făcut decât să aducă argumente în plus că societatea românească are nevoie de toleranţă şi nu are nevoie de ură şi de război permanent (...) Vreau ca o dată şi o dată, prin votul deputaţilor, această lege să treacă şi cer ca, am mai constatat iar, că la diferenţă de 5 sau 7 minute, preşedintele de şedinţă a constatat ba că a trecut legea, ba că a picat. Nu a mai înţeles nimeni nimic (...) În aceste condiţii, vă rog să constataţi domnule Florin Iordache, măcar ţineţi-vă de ultima afirmaţie, că legea a picat şi o să reiniţiez, o să reiau procedura să vin cu ea în Parlament. De data aceea o să mă asigur, eu, personal, pentru tot mi s-a invocat numele şi i-aş sugera unei doamne să nu mai pronunţe numele meu niciodată, că nu merită", a declarat Liviu Dragnea.
În replică, Alina Gorghiu a spus că până şi lui Dumnezeu i se poate pronunţa numele.
"Şi Dumnezeu te lasă să îi pronunţi numele, doar domnului Dragnea nu ai voie să îi pronunţi numele, îi mulţumesc însă pentru concluzie că renunţă la un abuz vădit şi îl rog pe preşedintele de şedinţă care a fost denigrat de preşedinteel său de partid să ia act de solicitare", a afirmat Gorghiu.
Legea defăimării a stârnit controverse miercuri în Camera Deputaţilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, după ce iniţial s-a anunţat adoptarea proiectului. Ulterior, preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Florin Iordache, a anunţat că legea nu a întrunit condiţiile pentru adoptare.
Deputatul UMDR Marton Arpad a atras atenţia că Legea Defăimării asupra lipsei de cvorum.
„Legile ordinare trebuie să treacă cu majoritatea deputaţilor prezenţi, ori la prezenţă avem un număr cât mai mare decât cea care ar justifica la 152 de voturi „pentru”, este sub jumătatea celor prezenţi. Au fost înregistraţi peste 300 de prezenţi. Verificaţi care este adevărul, dar dacă numărul prezenţilor înregistraţi este corect, atunci această lege nu a trecut”, a spus Marton Arpad.
Deputatul PSD Marian Neacşu a afirmat că aparatul arată numărul prezenţilor înregistraţi pe hol şi nu al celor prezenţi în sală.
Liberalul PNL Eugen Nicolăescu a spus că jumătate plus unu ar fi însemnat 159 de voturi „pentru”, precizând că sunt mai puţin cu 7 voturi decât numărul necesar ca legea să treacă.
Nicolăescu a cerut preşedintelui să anunţe şi să îşi asume "votul real".
În final, preşedintele de şedinţă Florin Iordache a contabilizat prezenta din sală şi votul deputaţilor şi a afirmat că „legea nu a trecut”. "Prezenţa în sală 315, voturi pentru 152, împotrivă 105, abţineri 24. În consecinţă, legea nu a trecut", a anunţat Florin Iordache.
Alina Gorghiu a luat cuvântul şi i-a cerut lui Liviu Dragnea să nu îşi încurajeze colegii să încalce regulamentul şi să insiste pe reluarea votului.
"Domnul Dragnea, şi-aşa a a fost o lege cu foarte multe controverse la nivel public. Rugămintea este să nu încurajaţi colegii din PSD să încalce Regulamentul pentru că este un lucru clar că nu vreţi să rămâneţi în istorie ca un preşedinte care a repetat votul de o mie de ori în camera Deputaţilor ca să îi tracă o lege. Vă rog, fiţi înţelept", a declarat Gorghiu.
Gorghiu le-a mai cerut parlamentarilor să întrerupă "această şaradă", să reia anunţul şi să precizeze că votul nu a trecut.
Citeşte şi: Legea defăimării, vot CONTROVERSAT în Camera Deputaţilor, după ce iniţial s-a anunţat ADOPTAREA proiectului
Citește pe alephnews.ro: NY Times: Biden dă acordul Ucrainei să folosească ATACMS. Rachetele cu rază lungă pot lovi 300km în Rusia
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Liderul UDMR despre legea defăimării: Se poate, dacă nu ai altă treabă, să scrii un astfel de proiect
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Franța și UK aprobă Ucrainei să atace Rusia cu rachete cu rază lungă, în urma deciziei lui Biden. Putin a amenințat că utilizarea acestor arme ar atrage NATO în război cu Rusia
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum a reacționat Mama Geta, după ce Culiță Sterp s-a căsătorit cu Daniela, fără să își invite familia
CANCAN.RO
Iuliana s-a stins din viață, la numai 30 de ani, în ITALIA. Întreaga comunitate din Centallo, Piemont, îndurerată de dispariția româncei
GANDUL.RO
Poluatorii care ard cablurile în Sintești și-ar fi deschis o asociație de mediu. Prin Organizația Civică Iar Miroase se protejează de autorități și amenzi
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:01
Oficial turc: Liderii Hamas nu s-au mutat în Turcia, ci sunt doar în vizită
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 999. Atac rusesc cu rachete asupra oraşului Sumî: cel puţin 11 morţi şi 89 de răniţi / Reacţia Kremlinului după ce Biden a permis Kievului să folosească rachete cu rază lungă de acţiune pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei