- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.10.2015, 17:05)
- Ştefan Pană
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Legea votului prin corespondenţă ajunge pe 28 octombrie în plenul Camerei Deputaţilor
Conducerea Camerei Deputaţilor a hotărât, miercuri, discutarea proiectului privind votul prin corespondenţă în procedură de urgenţă, astfel încât comisiile vor dezbate legea marţi, iar miercuri, pe 28 octombrie, legea va intra în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
Urmărește
149 afișări
Legea votului prin corespondenţă ajunge pe 28 octombrie în plenul Camerei Deputaţilor
Secretarul Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a precizat că până luni vor fi strânse amendamente la acest proiect, iar comisiile speciale vor avea termen până marţi să depună un raport asupra legii votului prin corespondenţă. În aceste condiţii, votul în plenul Camerei Deputaţilor urmează să aibă loc miercuri, 28 octombrie. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.
După adoptare, legea va putea fi atacată la Curtea Constituţională în termen de două zile, faţă de cele cinci obişnuite, având în vedere că este votată în regim de urgenţă. Ulterior, proiectul va merge la preşedintele României pentru promulgare, în cazul în care nu este contestată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
UDMR a anunţat deja că intenţionează să conteste legea la Curtea Constituţională, urmând să demareze semnăturile necesare acestui demers, în cazul în care amendamentale sale nu sunt acceptate. Pentru atacarea legii este nevoie de un număr de 25 senatori sau 50 de deputaţi, iar UDMR nu are suficienţi parlamentari.
UDMR a susţinut că legea nu garantează caracterul secret al votului, prevăzut de Constituţie. Pe de altă parte, UDMR a insistat ca acest tip de vot să fie introdus doar pentru alegerea preşedintelui, nu şi pentru alegerile parlamentare, acesta fiind unul dintre amendamente.
Legea mai poate fi contestată de unul dintre preşedinţii celor două Camere. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că legea are prevederi neconstituţionale, dar că nu doreşte să o conteste la CCR.
Legea trebuie promulgată până în noiembrie pentru a fi aplicată la alegerile parlamentare din 2016.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Tăriceanu: Nu vom ataca legea votului prin corespondenţă la Curte, deşi sunt prevederi neconstituţionale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe