Liderul UNPR Marian Sârbu: Susţinem regionalizarea şi formula unei echipe guvernamentale mai restrânse

Liderul UNPR Marian Sârbu a declarat, sâmbătă, la Călăraşi, unde a fost adoptată o rezoluţie de constituire a platformei denumite Uniunea Social Progresistă, că progresiştii susţin proiectul de reorganizare teritorială, o echipă guvernamentală mai restrânsă şi "cel puţin trei ministere integrate".

Urmărește
491 afișări
Imaginea articolului Liderul UNPR Marian Sârbu: Susţinem regionalizarea şi formula unei echipe guvernamentale mai restrânse

Liderul UNPR Marian Sârbu: Susţinem regionalizarea şi formula unei echipe guvernamentale mai restrânse (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Marian Sârbu a declarat la Călăraşi, la reuniunea regională Sud Muntenia a formaţiunii, la care au participat aproximativ 2.000 de membri de partid, că România are nevoie "să se aerisească", să existe regiuni mai mari.

"Nu este în interesul actualilor şefi de consilii judeţene, dar este în interesul României să avem regiuni mai mari. România are nevoie să se aerisească, să atragă fonduri europene, are nevoie de infrastructură. UNPR susţine o nouă organizare teritorială. Din punctul de vedere al UNPR, este nevoie de o echipă guvernamentală mai restrânsă. Ţara este împărţită în felii şi pentru că avem prea multe ministere. Este interesul României să avem cel puţin trei ministere integrate - al Finanţelor, Muncii şi al Educaţiei", a declarat Marian Sârbu.

El a mai spus că progresiştii susţin republica drept formă de guvernământ viabilă pentru România şi că sunt singurul partid care susţine parlamentul unicameral, cu 300 de parlamentari.

"UNPR susţine republica drept formă de guvernământ viabilă pentru România. Am rămas singurul partid de centru-stânga care susţine republica. (...) Am rămas şi singurul partid care susţine parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari. Nu este în interesul parlamentarilor, dar este interesul României ca această ţară să aibă un parlament unicameral. Priviţi ce înseamnă un parlament bicameral: un sfert din legi sunt adoptate prin aprobare tacită", a mai afirmat Marian Sârbu.

Organizaţiile UNPR din Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Teleorman care au participat la reuniunea regională Sud Muntenia a formaţiunii au adoptat o rezoluţie care va susţine o construcţie civică pe zona de centru-stânga, sub forma unei platforme denumite Uniunea Social Progresistă, formată din organizaţii ale societăţii civile, asociaţii ale pensionarilor, structuri sindicale şi care va participa la la alegeri.

Preşedintele UNPR Gabriel Oprea a declarat că, alături de PDL, Uniunea Social Progresistă va câştiga alegerile din 2012.

"Vom avea cei mai buni oameni şi vă asigur că vom câştiga alegerile. Ne-am propus minimum 10%. Vom ajunge un mare partid pentru că am ajutat România să nu se prăbuşească. Istoria va consemna rolul UNPR şi este şi meritul dumneavoastră că aţi ajutat România să nu se prăbuşească. Am hotărât că, dacă sprijinim guvernul, sprijinim România. Şi acest lucru l-am făcut. România a avut noroc cu un bărbat de stat, preşedintele Traian Băsescu, care a sprijinit România să fie un stat care să fie dat exemplu. Am depăşit greutăţi (...), am trecut un zid împreună. Cu PDL vom câştiga alegerile în 2012. Vom merge la vot pe propriile picioare, vom câştiga alegerile împreună cu actuala coaliţie. UNPR semnează protocoale cu asociaţiile de pensionari, sindicate, marile valori ale României, pe care le vom reprezenta într-o platformă civică. Până la sfârşitul anului se va naşte Uniunea Social Progresistă", a declarat preşedintele UNPR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici