Lista Guvernului Boc a fost depusă la Parlament, miniştrii vor fi audiaţi marţi de comisiile parlamentare

Premierul desemnat Emil Boc a anunţat că va trimite, duminică, programul de guvernare şi lista Cabinetului propus, care include un post de vicepremier fără portofoliu şi 15 posturi de ministru, printre care Mihai Dumitru (Agricultură), Theodor Baconschi (Externe) şi Daniel Funeriu (Educaţie).

Urmărește
83 afișări
Imaginea articolului Lista Guvernului Boc a fost depusă la Parlament, miniştrii vor fi audiaţi marţi de comisiile parlamentare

Lista Guvernului Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Premier: Emil Boc

Vicepremier: Marko Bela

Ministrul Internelor: Vasile Blaga

Ministrul Afacerilor Externe: Theodor Baconschi

Ministrul Justiţiei: Cătălin Predoiu

Ministrul Economiei: Adriean Videanu

Ministerul Finanţelor Publice: Sebastian Vlădescu

Ministrul Transporturilor: Radu Berceanu

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului: Elena Udrea

Ministrul Educaţiei, Tineretului şi Sportului: Daniel Funeriu

Ministrul Agriculturii: Mihail Dumitru

Ministrul Sănătăţii: Cseke Attila

Ministrul Culturii: Kelemen Hunor

Ministrul Mediului: Laszlo Borbely

Ministrul Apărării Naţionale: Gabriel Oprea

Ministrul Comunicaţiilor: Gabriel Sandu

Ministrul Muncii: Mihai Şeitan

Miniştrii noului Cabinet vor fi audiaţi marţi de comisiile parlamentare

Lista Guvernului şi programul de guvernare au fost depuse la Parlament, duminică după-amiază, luni urmând să fie stabilit calendarul audierii miniştrilor în comisiile de specialitate în vederea votului de învestitură.

Miniştrii nominalizaţi în viitorul Guvern vor fi audiaţi marţi de către comisiile parlamentare, iar noul Executiv va fi supus miercuri votului Parlamentului, au declarat, duminică, surse oficiale.

"Miniştrii vor fi audiaţi pe tot parcursul zilei de marţi, iar după votul de miercuri din Parlament, Guvernul intenţionează să se reunească fie în seara aceleiaşi zile, fie joi 24 decembrie, pentru adoptarea proiectului de buget pentru 2010", au precizat sursele citate.

Majoritatea PDL-UDMR-minorităţi-independenţi are 238 de parlamentari, în urma recentelor demisii ale unor senatori şi deputaţi PSD şi PNL.

Potrivit Constituţiei, Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, astfel că, pentru asigurarea acestei majorităţi, sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

PDL, UDMR, grupul minorităţilor şi parlamentarii independenţi au în acest moment, împreună, 238 de voturi, în contextul în care mai mulţi parlamentari liberali au anunţat că vor vota Guvernul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici