Nelu Tătaru apără medicii pentru perioada de vârf a Covid-19: „Erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare”

Nu este mult de când îi priveam pe medici ca pe eroi în halate albe, dar acum sunt eroi care au furat ore suplimentare, a spus Nelu Tătaru, în timpul dezbaterii moţiunii simple îndreptată împotriva sa. Camera Deputaţilor a dezbătut moţiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, depusă de 93 de deputaţi PSD împotriva ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Votul urmează să fie dat miercuri.

Urmărește
9071 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru apără medicii pentru perioada de vârf a Covid-19: „Erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare”

LIVE Nelu Tătaru, vizat de moţiunea simplă „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”. Ministrul răspunde în Parlament

„Un corp medical care e controlat de Curtea de Conturi la gărzi, la ore suplimentare, un Avocat al Poporului care spune că suntem centre de detenţie, iar personalul medical torţionari. Nu am crezut că vom ajunge, în martie-aprilie, mergând prin ţară pe străzile pustii doar un personal medical aflat în prima linie, expus, să fie în aceste zile arătat cu degetul. Nu este mult de când erau eroi în halate albe. Acum sunt eroii care au furat ore suplimentare. Din aceşti eroi avem 3.168 confirmaţi pozitiv Covid şi 11 decese”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că este un personal medical care, în februarie-martie-aprilie, era debusolat şi înfricoşat de o lupta inegală, de lipsa medicamente, de condiţii zero: „Acest personal revine în prima linie, cu o atitudine demnă. Personal care a făcut faţă cu resurse minime acestei pandemii”.

Tătaru a adăugat că, în ultima perioadă, apar tot felul de articole „pe site-uri obscure”, unde este acuzat de angajarea unor rude, de afaceri, numai ce a realizat în această perioada nu. De asemenea, el a evocat şi tema testărilor.

„Se spune că nu au fost făcute testări, dar până acum s-au făcut 640.000 teste la circa 350.000 cetăţeni. Guvernul nu blochează testările. Unele protocoale au fost modificate pe parcursul pandemiei în funcţie de necesităţi. Orice autoritate locală poate desfăşura activităţi medicale într-un spital sau un spaţiu special amenajat”, a susţinut Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a apreciat acuzaţiile ca fiind „dureroase”, în condiţiile în care 30 de ani din viaţă şi i-a dedicat domeniului medical: „Se mai vorbeşte de demisia de onoare. Mă bucur că găsiţi la mine onoare, dar demisia aş fi preferat să îmi fi fost cerută în martie-aprilie, când se căuta cine pentru carne de tun care să umble prin spitale. Dar nu ar fi drept să plec în acest moment”, a conchis Nelu Tătaru.

Moţiunea intitulată „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre” a fost semnată de 93 de deputaţi ai PSD.

„Sănătatea românilor este, sau ar trebuie să fie, pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, al oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o lista interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. (…) După ce fostul ministru al sănătăţii a vrut să <privatizeze> sănătatea, actualul ministrul PNL al sănătăţii se ocupa de <tunuri>, <vânzări de masca fără bon>, numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte <tunuri>, gen livrarea de Etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ. PNL minte! Ministrul Sănătăţii minte”, afirmă social-democraţii în moţiune.

PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia. Guvernul LuCoVid şi Ministerul Sănătăţii blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre această pandemie”, se mai arată în textul moţiunii.

Social-democraţii fac referire şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

Am început anul 2020 copleşiţi de ameninţarea unui nou virus şi îl vom încheia cel mai probabil sufocaţi de cancer”, se arată în textul moţiunii.

PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS ”pentru a schimba oameni”m dar şi că a numit manageri de spital ”administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au „şcoala vieţii”, numai buni de a asigura “tunurile” PNL.

„Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (…) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare? (...) E timpul să plecaíţi, dle ministru! Să vă asumaí eşecul major al dvs, până nu e prea târziu”, au mai transmis social-democraţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici