- Home
- Politic
- (06.02.2017, 11:54)
- Ivona Stog , Andreea Diochetanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisioneze. Parlamentarii PSD susţin guvernul Grindeanu în continuare
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, după întâlnirea cu grupurile parlamentare PSD reunite, că parlamentarii social-democraţi susţin în continuare guvernul Grindeanu şi că Executivul nu are de ce să demisioneze.
Urmărește
9337 afișări
Liviu Dragnea, declaraţii după cele mai mari proteste: Guvernul nu are de ce să demisoneze
"Am avut o întâlnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite şi-au exprimat fără echivoc susţinerea în continuare pentru Guvernul Grindeanu. (...) Au avut intervenţii câţiva colegi care şi-au exprimat susţinerea totală pentru continuarea guvernării, ceea ce era important şi pentru premier să afle", a spus Dragnea.
"O să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, guvernul nu are de ce să demisioneze", a adăugat Dragnea, întrebat cum vor fi gestionate protestele din stradă, dacă vor continua.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni că, în opinia sa, trebuie declanşată o dezbatere pe tema Codurilor penale sub egida Academiei Române, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile, experţi de la Consiliul Europei, înainte de a se iniţia proiecte de modificare în Parlament.
"Faptul că atât de multe articole din Codul penal au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională pe mine mă face să cred că pe marginea acestor două conduri penale trebuie să înceapă o analiză serioasă, poate sub egida Academiei, la care să participe asociaţiile magistraţilor, barourile de avocaţi, experţi de la Consiliul Europei care am înţeles că şi-au şi exprimat disponibiltiatea, pentru că mulţi încep să îşi pună problema dacă aceste coduri în întregul lor sunt în regulă", a spus Dragnea.
"Cred că trebuie făcut mai mult (decât o discuţie cu partidele, anunţa de premier, n.r.) cred că trebuie o dezbatere nu neapărat în Parlament în primă fază ci undeva, dacă Academia va accepta propunerea domnului Emil Constantinescu, în sensul ăsta la care să participe şi experţi străini şi specialiştii din domeniu", a adăugat Dragnea.
Liderul PSD a spus că nu s-a mai întâmplat ca la vreo lege în România atât de multe articole să fie declarate neconstituţionale.
"Codurile penale (...) sunt două legi extrem de importnate pentru statul de drept din România şi pentru drepturile şi libertăţile fundamentale ale tuturor. Eu cred că numai o dezbatere de genul ăsta, înainte de a se iniţia ceva în Parlament, ne poate ajuta pentru că cred că problemele sunt mult mai serioase cu aceste coduri pe care toată lumea le vrea constituţionale şi cu prevederi foarte clare pentru că de ele depind şi drepturile şi libertăţile românilor", a conchis Dragnea.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că dacă protestele continuă şi după retragerea OUG pe Justiţie atunci asistăm "la altceva", respectiv la un protest "politic" desfăşurat după alegeri corecte, ceea ce face să crească nervozitatea în rândul membrilor PSD.
"Colegii mei au spus şi ei că creşte nervozitatea în rândul membrilor şi simpatizanţilor noştri pentru că, în opinia lor, după ce ordonanţa a fost abrogată, şi protestele continuă, înseamnă că asistăm la altceva, de fapt un protest politic după alegerile care au fost desfăşurate în mod corect", a spus Dragnea.
Întrebat ce va face dacă protestele continuă, Dragnea a răspuns: "Eu în continuare fac apel la calm. Ceea ce îmi era teamă s-a întâmplat. Aseară, un grup de oamni nemulţumiţi s-au strâns la Palatul Cotroceni şi teama mea e că acolo va fi un bulgăre de zăpadă".
„Mereu am spus că vreau să facem tot ce este posibil ca să nu se escaladeze acest conflict în stradă, pentru că nu are nimeni de câştigat. PSD nu poate decât să facă apel la calm şi îi asigurăm în continuare pe cei care nu au ieşit în stradă, care ne transmit pe toate căile să le apărăm votul din 11 decembrie - în afară de protestatarii care au ieşit în Piaţa Victoriei, noi le respectăm dreptul la opinie - mai sunt şi ceilalţi români, poate nu sunt românii domnului preşedinte, dar care strigă şi spun că votul lor trebuie apărat, iar acest guvern trebuie să meargă în continuare", a mai spus Dragnea.
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că mai mulţi parlamentari PSD au ridicat, în cadrul şedinţei de grup, "problema" existenţei în partid a unor "infiltraţi" care ar "asculta" de şeful statului, Klaus Iohannis, el arătând că nu va da numele acestora.
Întrebat dacă sunt "infiltraţi" în PSD, care ar asculta de preşedintele Klaus Iohannis, Dragnea a răspuns: "N-o să spun nume astăzi, dar şi la grup au fost colegi care au ridicat această problemă, şi în plen şi în particular. Nu vreau să deschidem aceste subiect în aceste zile, dar îl vom aborda şi îl vom limpezi foarte curând".
"Vreau în primul rând ca aceste discuţii să fie discuţii lămuritoare pentru a afla tot partidul de ce în astfel de momente unii au o astfel de poziţie", a adăugat Dragnea.
”Da, ţinta a fost şi va rămâne PSD, imediat după alegerile prezidenţiale, asta e ţinta esenţială a preşedintelui Iohannis, care vrea toată puterea din România”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre pancartele din Piaţa Victoriei care îi sunt, de cele mai multe ori, destinate.
Dragnea a mai spus că premierul Grindeanu şi ministrul de Justiţie, Florin Iordache, vor avea o discuţie "după ce pică moţiunea de cenzură", urmând ca premierul să ia o decizie în privinţa demiterii acestuia.
De asemenea, Liviu Dragnea, a negat, luni, că ar avea un conflict cu premierul Sorin Grindeanu, el arătând că acesta are susţinerea sa totală.
"Am venit separat pentru că eu am venit de la mine, de la birou, şi dumnealui a venit de la Guvern. Nu, nu are de ce să fie (un conflict între el şi Grindeanu, n.r.), am spus şi astăzi la grup, am spus şi aseară, are susţinerea mea totală premierul Grindeanu şi actualul Guvern", a spus Dragnea.
El a mai spus că nu a anunţat înaintea premierului abrogarea OUG pe Justiţie.
"Eu nu am anunţat abrogarea Ordonanţei, ştiu exact ce am spus, am spus că vom face câteva propuneri de detensionare printre care poate fi chiar eventuala abrogare a ordonanţei, dar că decizia finală va fi luată de Guvern", a menţionat Dragnea.
După şedinţa grupurilor PSD, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au venit împreună pentru declaraţii de presă. După mai puţin de un minut, în timp ce Liviu Dragnea vorbea, premierul Grindeanu s-a întors şi a părăsit locul unde se făceau declaraţii.
Citeşte şi: USR solicită dezbaterea în regim de urgenţă a ordonanţei care abrogă modificarea Codurilor penale/ Purtătorul de cuvânt al USR: A fost marţi, 13, noaptea - din start o nenorocire
Citeşte şi: Dragnea, Grindeanu şi Iordache participă la şedinţa grupurilor reunite PSD, în Parlament
Citeşte şi: Florin Iordache, ministrul Justiţiei, despre modificarea codurilor penale: "Azi prezentăm în dezbatere publică o lege. Urgenţa se justifica şi acum"
Citeşte şi: Liviu Dragnea: "Modul de organizare, dimensiunea finanţării protestelor arată o organizare profesionistă. Sunt şanse foarte mari să înceapă proteste mari în judeţe împotriva lui Iohannis"
Citeşte şi: Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare cer demisia lui Iordache. I-am lăsat câteva zile pentru buget/ Moţiunea de cenzură nu va trece, avem majoritate solidă în Parlament
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe