Lucrări ilegale de terasamente au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa

Mai multe lucrări ilegale de terasamente au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa, din Sighetu Marmaţiei, potrivit Ministerului Mediului.

1549 afișări
Imaginea articolului Lucrări ilegale de terasamente au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa

Sursa foto: Facebook / Ministerul Mediului - România

Reprezentanţii Ministerului Mediului au spus, joi seara, că lucrări ilegale de terasamente au distrus un dig de pe malul stâng al râului Tisa, din Sighetu Marmaţiei.

Echipele de teren de la Apele Române au constat că pe o lungime de 70 de metri liniari, au fost executate lucrări de terasamente neautorizate care au dus la distrugerea digului de apărare de pe malul stâng al râului Tisa din Sighetu Marmaţiei.

„În urma apelării serviciului de urgenţă 112, precum şi a verificărilor efectuate la faţa locului, politiştii de la Serviciul Criminalistic au deschis un dosar penal”, spun cei de la Ministerul Mediului.

Digul de apărare al oraşului Sighetu Marmaţiei are o lungime de 4,86 de km şi a fost construit 1964.

Situaţia va fi prezentată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, iar Apele Române Someş-Tisa va demara, în regim de urgenţă, lucrările de refacere a continuităţii liniei de apărare a oraşului, urmând să recupereze costurile după finalizarea procedurilor juridice.

Cei de la Ministerul Mediului atrag atenţia că, în cazul unor inundaţii, astfel de activităţi ilegale pot genera pagube semnificative ale obiectivelor socio-economice, nu doar pe râul Tisa, ci pe toate sectoarele apărate de diguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici