Ludovic Orban: Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E suspendat din această calitate

Ludovic Orban a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că Mihai Voicu, condamnat de ÎCCJ la 3 ani de închidoare cu suspendare, nu mai este membru al PNL, această calitate fiindu-i suspendată, conform prevederilor statutului partidului.

1456 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E suspendat din această calitate

Ludovic Orban: Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E suspendat din această calitate

„Vom aplica prevederile statutare. Având prevederi clare legate de situaţia aceasta, dacă un membru al PNL are o condamnare în instanţă este suspendat din calitatea de membru, îşi pierde calitatea de membru, pe care o dobândeşte numai dacă este achitat de instanţa de fond. Practic Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. E o consecinţă directă, dar ca să fie clară probabil o să luăm act în reuniunea Biroului Executiv”, a afirmat Ludovic Orban, joi, pentru MEDIAFAX.

Liderul PNL a adăugat că pierderea calităţii de membru al partidului nu duce automat la pierderea calităţii de deputat, în cazul lui Mihai Voicu. Acesta a mai spus că liberalii vor lua act de suspendarea lui Voicu, la următoarea şedinţă a Biroului Executiv al formaţiunii.

„În legătură cu mandatul său de deputat, faptul că nu mai este membru nu duce la pierderea calităţii de deputat. Până se va pronunţa decizia definitivă a instanţei, Mihai Voicu nu mai este membru al PNL. Revine în calitatea de membru numai dacă este achitată. Dacă este condamnat şi în instanţa de apel atunci îşi pierde definitiv calitatea de membru al PNL şi nu se mai poate reînscrie până la reabilitare”, a conchis Orban.

Articolul 22, alineatul 4 din statutul PNL, referitor la modul în care este pierdută, prin retragere, radiere sau excludere, calitatea de membru al partidului, prevede că: „Fără a afecta prevederile alin 1.3, persoana condamnată penal este suspendată de drept din calitatea de membru PNL”.

ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe deputatul PNL Mihai Voicu la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, decizia nefiind definitivă. Voicu este acuzat de DNA că le-a impus membrilor de partid să plătească pentru campania electorală dacă voiau să candideze pe un loc eligibil.

Taguri:
orban,
voicu,
pnl

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici