Lupta pentru şefia PNL se acutizează. Virgil Guran: „Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică”

  • Lupta pentru şefia PNL se acutizează.
  • Liderul senatorilor liberali, Virgil Guran, susţinător al lui Ludovic Orban la Congresul din septembrie, declară că există temerea că în cursa internă se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică.
  • „După cum vedeţi, mai apar în această perioadă preşedinţi de organizaţii cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou şi pueril deocamdată.”, a spus Virgil Guran.
807 afișări
Imaginea articolului Lupta pentru şefia PNL se acutizează. Virgil Guran: „Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică”

Lupta pentru şefia PNL se acutizează. Virgil Guran: „Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică”

Virgil Guran îl susţine pe Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie.

Liderul senatorilor liberali, preşedinte al PNL Dâmboviţa, spune într-un interviu la RFI că preşedinţii de filiale se tem că s-ar putea să se inventeze anumite probleme pentru unii dintre ei.

„Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice şi... hai să zicem anumiţi oameni care deţin informaţii reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forţeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeţi, mai apar în această perioadă preşedinţi de organizaţii cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou şi pueril deocamdată. Există această temere că se implică şi anumite organisme care nu au ce căuta în această competiţie politică”, afirmă Virgil Guran.

Rep.: Adică DNA?

V.G.: Nu neapărat DNA-ul.

Rep.: Serviciile de informaţii?

V.G.: Este posibil la un moment dat şi acest lucru, dar într-adevăr, acest lucru trebuie probat. Eu cred că mai mult, Ludovic a atras atenţia că nu trebuie să se întâmple ceea ce trebuie să recunoaştem că în România s-a mai întâmplat în trecut şi că nu este bine în momentul de faţă să se întâmple. Deocamdată nu am văzut să aibă probleme deosebite anumiţi preşedinţi de judeţe, dar se tot vehiculează această idee. Sper să rămână la statutul de discuţii şi nu ceva concret. Ar fi păcat pentru democraţia României.

Rep.: Unde se vehiculează?

V.G.: După cum vedeţi şi în presă şi în partid, în mod deosebit. Deci sincer, există discuţii între noi, între preşedinţi, că s-ar forţa nota, că... vin tot felul... dar eu sper să fie pure speculaţii, tot felul de ameninţări, că s-ar putea să se inventeze la un moment dat anumite probleme pentru preşedinţii de organizaţii, dar eu cred cu tărie că sunt pure speculaţii.

Rep.: Dar această poziţie seamănă foarte mult cu cea a fostului preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, care vorbea acum câţiva ani de statul paralel, de ingerinţele serviciilor secrete şi aşa mai departe. Vă sună cunoscut?

V.G.: Da, într-adevăr. Eu spun şi am curajul să spun că au existat în trecut astfel de implicări şi s-a dovedit, ce să mai... că aţi văzut cazuri de notorietate în privinţa DNA-ului şi a serviciilor, cu anumiţi conducători de acolo, care au fost şi destituiţi la un moment dat şi acest lucru trebuie să înceteze, pentru că într-o ţară normală nu se întâmplă aşa ceva şi de asta au ajuns să se dezvolte, să existe o democraţie. La noi, în România, din păcate, câte un om care are personalitate, care încearcă să facă ceva, i se găseşte imediat ceva, ca să fie denigrat, chiar dacă se dovedeşte peste un anumit timp că nu este real, de multe ori îi întrerupe cariera politică sau chiar omul renunţă, fiind efectiv scârbit de ceea ce se întâmplă.

Rep.: Ludovic Orban a trecut prin asta şi până la urmă, cariera lui nu a avut de suferit. Aşa funcţionează justiţia, poţi fi anchetat şi achitat sau nu.

V.G.: A avut de suferit, pentru că patru ani pur şi simplu nu a avut nici o funcţie, nici un statut, doar de simplu membru. Asta e una. A doua, eu am spus şi afirm cu tărie că este o greşeală din partea partidelor că au promovat acest sistem în care un om, dacă i se face o plângere sau este anchetat, imediat este trecut pe margine, înainte să se ajungă la o concluzie. Asta nu este prezumţie de nevinovăţie, în felul acesta nu se respectă drepturile omului. Sunt nişte lucruri aşa, doar de faţadă făcute, să influenţeze electoratul, chipurile, dar este o prostie.

Rep.: Dar e un act de etică politică.

V.G.: Bun şi la Ruşanu (Dan Radu Ruşanu-n.r.) care a fost etica politică? A fost scos definitiv din politică şi s-a dovedit că omul a fost nevinovat, a mai stat şi arestat o perioadă. Cine răspunde de acest lucru? Este simplu în societatea românească să venim cu această etică politică, dar cred că până nu interesează şi ceea ce trăieşte acel om, drama unui om care este nevinovat şi este adus în astfel de situaţii, înseamnă că nu ne pasă de societate şi că nu vom fi o societate sănătoasă, dacă nu reacţionăm la necazurile unor oameni, pentru că astăzi este respectivul, mâine poate să fie altcineva, oricare dintre noi şi nu cred că este de dorit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici