- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.08.2014, 19:48)
- Catalina Mihai
MAE e foarte îngrijorat de decizia Rusiei de a trimite un convoi în Ucraina fără aprobarea Kievului
Ministerul de Externe a precizat, vineri după-amiază, printr-un mesaj postat pe Twitter, că este foarte îngrijorat de decizia Rusiei de a timite un convoi în Ucraina fără aprobarea autorităţilor de la Kiev, cerând, totodată, evitarea unei escaladări a situaţiei.
Urmărește
172 afișări
MAE e foarte îngrijorat de decizia Rusiei de a trimite un convoi în Ucraina fără aprobarea Kievului (Captură video)
MAE este "foarte îngrijorat de decizia unilaterală a Rusiei de a trimite un convoi în Ucraina fără a aprobarea Guvernului de la Kiev", se arată în mesajul de pe Twitter.
Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că este "imperativă evitarea unei escaladări (a situaţiei)".
Rusia a trimis, vineri, pe teritoriul ucrainean primele camioane din convoiul cu ajutor umanitar staţionat la frontieră de peste o săptămână, apreciind că toate pretextele invocate de către Kiev pentru a-l întârzia au fost epuizate, relatează AFP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Autorităţile ucrainene se tem că acest convoi ar putea face obiectul unor provocări din partea insurgenţilor şi nu ar face decât să servească drept pretext pentru o intervenţie rusă. Ele au avertizat că transportarea ajutorului nu se va face decât cu "garanţii" pentru siguranţa acestuia.
Moscova anunţase cu puţin timp înainte că a decis să îşi trimită fără să mai aştepte, către Lugansk, estul Ucrainei, convoiul umanitar staţionat la frontieră de peste o săptămână, apreciind că toate "pretextele" pentru întârzierea lui au fost epuizate.
Citeşte şi:
Convoiul umanitar rusesc intră în Ucraina: "Este adevărat, primele vehicule au ajuns în Lugansk". Kievul acuză Rusia de "invazie directă"- FOTO, VIDEO
Camioanele s-au deplasat până la vama ucraineană de la postul Izvarine. Potrivit televiziunii ruse de stat, peste 20 de camioane şi-au continuat drumul pe teritoriul ucrainean aflat sub conrolul separatiştilor proruşi.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a declarat pentru postul de radio Kommersant FM că preşedintele Vladimir Putin a fost informat cu privire la înaintarea convoiului către Ucraina.
Primele camioane din convoi au fost inspectate, joi, de către grăniceri şi vameşi ucraineni.
Rusia a apreciat că există o urgenţă în contextul situaţiei umanitare tot mai dificile în estul Ucrainei, devastat de confruntări armate care s-au soldat cu peste 2.000 de morţi în decurs de patru luni şi sute de mii de persoane strămitate.
Moscova consideră că "au fost date toate garanţiile indispensabile" şi că "itinerariul" prevăzut al convoiului a fost verificat de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).
Şeful serviciilor de securitate ucrainene a acuzat vineri Rusia de "invazie directă", după decizia Moscovei de a trimite în Ucraina convoiul său umanitar fără a aştepta să fie inspectat, relatează AFP.
"Noi spunem că este o invazie directă. Este vorba despre vehicule militare sub acoperirea cinică a Crucii Roşii", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul serviciilor de securitate ucrainene (SBU), citat de agenţia Interfax-Ukraine.
La rândul său, Uniunea Europeană şi-a exprimat regretul pentru "decizia Rusiei" de a trimite un convoi umanitar în Ucraina "fără escorta Crucii Ruşii şi fără acordul Kievului", considerând că este vorba de "o încălcare gravă a frontierei ucrainene", relatează AFP.
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu