- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.07.2014, 22:00)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MAE: Taxa pe trafic congestionat impusă de Primăria din Londra nu se aplică misiunilor diplomatice
Taxa pe trafic congestionat impusă de Londra nu se aplică misiunilor diplomatice, potrivit prevederilor Convenţiei de la Viena, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, MAE, după ce presa britanică a scris că Ambasada României are o datorie de 1,34 milioane de lire sterline pentru neplata acestei taxe.
Urmărește
141 afișări
MAE: Taxa pe trafic congestionat impusă de Primăria din Londra nu se aplică misiunilor diplomatice (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Conform prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961, misiunile diplomatice şi personalul diplomatic sunt scutite de plata taxelor şi impozitelor în statul de reşedinţă. În 2003, Primăria Londrei a introdus o taxă pentru trafic congestionat ("congestion charge") care se aplică autoturismelor care circulă în centrul capitalei Marii Britanii, de luni până vineri, între 07.00-18.00. Întrucât aceasta reprezintă o taxă aplicată de autorităţile statului de reşedinţă, conform Convenţiei de la Viena, autoturismele misiunilor diplomatice sunt exceptate de la plata acestei taxe pentru trafic congestionat", se arată în răspunsul MAE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Ministerul de Externe precizează că autorităţile britanice consideră că taxa pentru trafic congestionat nu reprezintă o taxă, ci este contravaloarea unui serviciu pe care îl oferă autorităţile locale.
Această interpretare nu este însă acceptată de marea majoritate a misiunilor diplomatice de la Londra, precum cele ale SUA, Japonia, China, India, Rusia, Turcia etc., inclusiv de către 23 state membre ale UE (Germania, Polonia, Franţa, Spania, Grecia, Ungaria etc.), mai precizează MAE.
Potrivit Ministerului de Externe, în vederea găsirii unei soluţii, au existat mai multe runde de discuţii între reprezentanţii misiunilor diplomatice şi ministerul britanic al afacerilor externe (FCO), dar nu s-a reuşit până în prezent identificarea unei interpretări acceptabile ambelor părţi.
Ambasada României împărtăşeşte opinia larg acceptată de misiunile diplomatice de la Londra conform căreia taxa pentru trafic congestionat reprezintă o taxă pentru utilizarea drumurilor din centrul Londrei, aplicându-se astfel prevederile Convenţiei de la Viena în baza cărora misiunile diplomatice sunt exceptate de la plata taxelor în statul de reşedinţă. Totodată, este important de menţionat faptul că Ambasada României se află situată în zona centrală a Londrei, deci nu este vorba de a intra sau nu în zona vizată de taxa pentru trafic congestionat, ci de dreptul obiectiv de mişcare în zona în care se afla ambasada, mai spune MAE.
Conform Daily Mail, mai multe ambasade din Londra au datorii mari către Primăria din Londra pentru neplata taxei pentru trafic congestionat.
România are o datorie de 1,34 milioane de lire sterline, notează publicaţia citată.
În topul ambasadelor cu datorii la statul britanic se află SUA, cu 8,17 milioane de lire sterline, Japonia, cu 5,62 milioane de lire sterline, şi Rusia, cu 5,12 milioane de lire sterline.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe