- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.12.2016, 11:15)
- Claudiu Surmei
Mai multe tablete care monitorizează alegerile, schimbate după ce au prezentat probleme tehnice
Mai multe tablete prin care se face monitorizarea în timp real a alegerilor parlamentare au fost înlocuite după ce au prezentat probleme tehnice, între care două în judeţul Hunedoara şi una în judeţul Maramureş.
Urmărește
244 afișări
Mai multe tablete care monitorizează alegerile, schimbate după ce au prezentat probleme tehnice (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)
Mai multe tablete prin care se face monitorizara în timp real a alegerilor parlamentare au prezentat probleme tehnice, duminică dimineaţa, acestea fiind imediat înlocuite de tehnicienii aflaţi pe teren pentru astfel de situaţii. Două cazuri au fost semnalate în judeţul Hunedoara şi unul în judeţul Maramureş. Situaţia este dinamică, potrivit reprezentanţilor Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).
Pentru remedierea oricărei probleme tehnice şi pentru înlocuirea tabletelor, aproximativ 700 de tehnicieni se află pe teren, duminică, pregătiţi să intervină.
Alegerile parlamentare sunt monitorizate de (STS) cu ajutorul a 19.000 de tablete care pot detecta orice tentativă de vot multiplu şi care vor filma numărătoarea voturilor începând cu ora 21.00, după închiderea secţiilor de votare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Prima amendă prin sistemul e-SIGUR: Permis suspendat pentru vitezoman
-
130 milioane lei pentru consolidarea unui bloc cu bulină din Capitală
-
Cseke Attila: Sporul de antenă trebuie eliminat
Sistemul de monitorizare al STS a fost creat în aşa fel încât orice tentativă de vot multiplu să poată fi depistată în timp real, iar numărătoarea voturilor va fi filmată, duminică, de la ora 21.00, cu ajutorul a 19.047 de tablete, operatorii acestora urmând să fie contactaţi imediat ce a fost constatată o neregulă de către angajaţii call center-ului STS, anunţă instituţia.
Tabletele sunt dotate cu două camere de filmat, una pentru scanarea cărţilor de identitate ale alegătorilor şi alta pentru secţia de votare. Filmările de la numărătoarea voturilor nu vor fi urmărite propriu zis, ci pentru orice modificare a stării tabletei, precum întreruperea filmării, sistemul de monitorizare al STS va fi alertat prin intermediul aplicaţiilor, care afişează în timp real chiar şi starea bateriei fiecărei tablete.
La predarea tabletei de către operator se va semna un proces verbal conform căruia dispozitivul conţine filmarea cu numărătoarea voturilor. Aplicaţia de monitorizare este făcută în aşa fel încât operatorul să nu poată şterge fişierele.
Potrivit reprezentanţilor STS, fişierele video vor fi stocate timp de trei luni într-un mediu securizat, pe hard disk-uri externe care vor fi puse doar la dispoziţia Biroului Electoral Central (BEC) şi a organelor de urmărire penală, dacă este cazul, putând fi utilizate ca probe în justiţie. Tabletele vor fi formatate, iar după trei luni de zile mediile de stocare ce conţin filmările vor fi distruse.
Totodată, după închiderea votului, preşedintele fiecărei secţii de votare va semna un proces verbal electronic cu datele colectate, care vor fi trimise automat la BEC şi publicate pe site-ul instituţiei la ora 24.00. Astfel se va putea afla câte voturi a primit fiecare candidat la alegerile parlamentare într-o anumită secţie de vot. Datele vor fi actualizate din 30 în 30 de minute.
Toate datele vor fi transmise printr-o reţea criptată, privată a statului şi nu prin internet, pentru a se evita un posibil atac cibernetic.
Pentru eventualele probleme tehnice care pot să apară, pe lângă cele 19.047 de tablete cu ajutorul cărora sunt monitorizate alegerile de duminică, STS are pregătită o rezervă de aproximativ 1.000 de dispozitive, inclusiv pentru cele 417 secţii de votare din diaspora.
Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016
Citeşte şi: Sesizare la Biroul Eelectoral Judeţean Alba în privinţa ştampilelor de control greşite din judeţ
Citeşte şi: Ce se întâmplă după alegeri? Procedura şi termenii de care politicienii trebuie să ţină cont
Citeşte şi: Prima secţie de votare de peste hotare s-a deschis în Auckland, Noua Zeelanda. Acuzat că nu a trimis buletine de vot în Perth şi Auckland, MAE a explicat că a avut probleme de curierat
Citeşte şi: Alegerile parlamentare vor fi monitorizate în timp real. Sistemul va detecta votul multiplu
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 18:40
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1064. Zelensky: Scholz promite că Germania va discuta în curând cu aliaţii săi despre garanţiile de securitate pentru Ucraina / Ucraina se va alătura NATO dacă Trump doreşte / Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace
-
astăzi, 18:33
Kelemen, despre guvernarea cu partide care au făcut buget „varză": Lucrăm din materialul clientului