- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.06.2015, 14:22)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi elevi şi-au susţinut proiectele în plenul Camerei Deputaţilor, la Parlamentul Copiilor - FOTO
Aproximativ 250 de elevii de la 5 licee din Bucureşti, care au participat, sâmbătă, la acţiunea Parlamentul Copiilor, şi-au prezentat şi susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, proiecte legislative, sub îndrumarea preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea şi a altor deputaţi.
Urmărește
568 afișări
Mai mulţi elevi şi-au susţinut proiectele în plenul Camerei Deputaţilor, la Parlamentul Copiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Copiii de la Colegiul Naţional Matei Basarab, Colegiul german Goethe, Liceul teoretic Ion Barbu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Sf. Sava au participat, astfel, la o şedinţă desfăşurată după formatul şedinţelor de plen obişnuite ale parlamentarilor, ţinută chiar în sala de plen în care se desfăşoară de obicei şedinţele Camerei Deputaţilor şi ale Parlamentului şi şi-au susţinut şi votat propriile proiecte legislative, cu amendamente.
Ei au devenit parlamentari pentru o zi, încercând să prezinte o viziune practică asupra a ceea ce reprezintă, în mod real, activitatea parlamentară, prin intermediul proiectelor legislative care le aparţin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Cei 250 de elevi s-au împărţit în cinci grupuri parlamentare, fără să se situeze ca opoziţie sau putere şi au pledat pentru proiecte şi amendamente care au abordat teme ca organizarea şi desfăşurarea săptămânii "Şcoala altfel", schimbul de experienţă educaţională, reîmpădurirea României, strângerea de fonduri în unităţile de învăţământ şi organizarea de cursuri practice în învăţământul de stat.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, alături de vicepreşedintele Camerei Florin Iordache, de deputatul Andreea Paul au fost gazde a acestui eveniment, conducând şedinţa.
Valeriu Zgonea le-a povestit elevilor, la începutul şedinţei, despre vot, politicieni, partide, democraţie.
"Într-o lume perfectă nu am avea nevoie de politicieni. (…)Niciodată oamenii nu vor fi toţi la fel şi nu vor gândi la fel, indiferent cât de compatibili ar fi, indiferent dacă ne vom îndrăgosti, în familie vom gândi diferit. Gândim diferit, suntem diferiţi, din aceste gândiri diferite au luat naştere partidele politice. Unii se simt mai bine reprezentaţi de dreapta, alţii de stânga. Cei care au încredere în ei îi votează şi îi suţin să conducă ţara. Asta înseamnă vot, aşa se alege un Parlament, un Guvern, un primar", le-a explicat Valeriu Zgonea copiilor.
El i-a sfătuit pe copii ca, dacă au realizări personale, să-şi ajute colegii să ajungă la acelaşi nivel şi să nu privească cu "ură şi invidie", ci cu "speranţă".
"Nu este important numai să ai realizări personale în viaţă, ca un câmp de mărăcini unde ai o singură floare, important este ca realizările să le împărtăşeşti cu prietenii, cu colegii, să-i convingeţi să ajungă şi ei la acelaşi nivel cu dumneavoastră, să nu vă privească cu ură şi invidie, ci cu speranţă", a arătat Zgonea.
Parlamentul copiilor este un eveniment care îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea de a înţelege importanţa rolului şi funcţiilor Parlamentului, precum şi a doctrinele partidelor politice parlamentare, a informat Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe