- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.06.2015, 14:22)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi elevi şi-au susţinut proiectele în plenul Camerei Deputaţilor, la Parlamentul Copiilor - FOTO
Aproximativ 250 de elevii de la 5 licee din Bucureşti, care au participat, sâmbătă, la acţiunea Parlamentul Copiilor, şi-au prezentat şi susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, proiecte legislative, sub îndrumarea preşedintelui Camerei Valeriu Zgonea şi a altor deputaţi.
Urmărește
568 afișări
Mai mulţi elevi şi-au susţinut proiectele în plenul Camerei Deputaţilor, la Parlamentul Copiilor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Copiii de la Colegiul Naţional Matei Basarab, Colegiul german Goethe, Liceul teoretic Ion Barbu, Colegiul Naţional Mihai Viteazul, Colegiul Naţional Sf. Sava au participat, astfel, la o şedinţă desfăşurată după formatul şedinţelor de plen obişnuite ale parlamentarilor, ţinută chiar în sala de plen în care se desfăşoară de obicei şedinţele Camerei Deputaţilor şi ale Parlamentului şi şi-au susţinut şi votat propriile proiecte legislative, cu amendamente.
Ei au devenit parlamentari pentru o zi, încercând să prezinte o viziune practică asupra a ceea ce reprezintă, în mod real, activitatea parlamentară, prin intermediul proiectelor legislative care le aparţin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Cei 250 de elevi s-au împărţit în cinci grupuri parlamentare, fără să se situeze ca opoziţie sau putere şi au pledat pentru proiecte şi amendamente care au abordat teme ca organizarea şi desfăşurarea săptămânii "Şcoala altfel", schimbul de experienţă educaţională, reîmpădurirea României, strângerea de fonduri în unităţile de învăţământ şi organizarea de cursuri practice în învăţământul de stat.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, alături de vicepreşedintele Camerei Florin Iordache, de deputatul Andreea Paul au fost gazde a acestui eveniment, conducând şedinţa.
Valeriu Zgonea le-a povestit elevilor, la începutul şedinţei, despre vot, politicieni, partide, democraţie.
"Într-o lume perfectă nu am avea nevoie de politicieni. (…)Niciodată oamenii nu vor fi toţi la fel şi nu vor gândi la fel, indiferent cât de compatibili ar fi, indiferent dacă ne vom îndrăgosti, în familie vom gândi diferit. Gândim diferit, suntem diferiţi, din aceste gândiri diferite au luat naştere partidele politice. Unii se simt mai bine reprezentaţi de dreapta, alţii de stânga. Cei care au încredere în ei îi votează şi îi suţin să conducă ţara. Asta înseamnă vot, aşa se alege un Parlament, un Guvern, un primar", le-a explicat Valeriu Zgonea copiilor.
El i-a sfătuit pe copii ca, dacă au realizări personale, să-şi ajute colegii să ajungă la acelaşi nivel şi să nu privească cu "ură şi invidie", ci cu "speranţă".
"Nu este important numai să ai realizări personale în viaţă, ca un câmp de mărăcini unde ai o singură floare, important este ca realizările să le împărtăşeşti cu prietenii, cu colegii, să-i convingeţi să ajungă şi ei la acelaşi nivel cu dumneavoastră, să nu vă privească cu ură şi invidie, ci cu speranţă", a arătat Zgonea.
Parlamentul copiilor este un eveniment care îşi propune să ofere tinerilor posibilitatea de a înţelege importanţa rolului şi funcţiilor Parlamentului, precum şi a doctrinele partidelor politice parlamentare, a informat Camera Deputaţilor.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 16:08
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online