- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (15.10.2014, 13:46)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mai mulţi parlamentari vor subvenţii mai mari de la buget pentru partidele la care au migrat aleşi
Un grup de 60 de parlamentari propune ca subvenţia acordată de la buget partidelor în funcţie de numărul de parlamentari obţinut la alegeri să fie recalculată la începutul fiecărei sesiuni parlamentare, în raport de aleşii care au trecut de la un partid la altul.
Urmărește
169 afișări
Mai mulţi parlamentari vor subvenţii mai mari de la buget pentru partidele la care au migrat aleşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Printre cei care au iniţiat proiectul de lege în acest sens se numără şi parlamentari care au fost aleşi pe listele PPDD şi au trecut la UNPR sau PSD, dar şi unii care au plecat din PNL şi s-au alăturat grupului PC.
Iniţiatorii consideră că, în cazul în care numărul parlamentarilor dintr-un partid scade prin demisia unora dintre aceştia, subvenţia pe care partidul politic o primeşte de la buget pe baza numărului de mandate obţinute în alegeri devine “neproporţională şi incorectă”.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 22:17
• Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
“Se evită, astfel, situaţia în care toţi parlamentarii s-ar retrage din partid, iar partidul respectiv ar continua să primească subvenţii deşi a rămas fără susţinere parlamentară”, arată iniţiatorii.
Proiectul aflat la Senat în dezbatere publică prevede că suma proporţională cuvenită fiecărui partid, în funcţie de numărul parlamentarilor, se recalculează la începutul fiecărei sesiuni parlamentare în funcţie de numărul de parlamentari pe care fiecare partid îl are la începutul sesiunii.
Numărul de parlamentari ai unui partid la începutul unei sesiuni parlamentare este compus din numărul de parlamentari obţinut din alegeri din care se scade numărul de parlamentari care şi-a pierdut calitatea de membru, la care se adaugă numărul de parlamentari care a obţinut această calitate la începutul sesiunii.
Printre iniţiatori se află Eugen Nicolicea, Luminiţa Adam Pachel, Haralambie Vochițoiu, Bogdan Ciucă, Ioan Adam, Andrei Condurăţeanu, Adrian Diaconu, Graţiela Gavrilescu, Florin Gheorghe, Florin Iordache, Radu Popa, Florin Secară, Ovidiu Silaghi.
La Senat, grupul parlamentar al PPDD s-a desfiinţat în condiţiile în care toţi senatorii aleşi sub sigla acestui partid au trecut la alte partide, majoritatea la PSD şi UNPR. La Camera Deputaţilor, grupul a rămas cu 14 deputaţi, în timp ce 35 au părăsit PPDD. Şi peste 30 de parlamentari ai PNL au demisionat din acest partid, formând PLR şi alăturându-se grupului parlamentar PC.
Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect de lege.
Legea privind finanţarea partidelor politice prevede că partidele primesc anual subvenţie de la bugetul de stat, iar suma alocată anual nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevăzute în bugetul de stat. Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.
Subvenţia de la bugetul de stat se acordă în funcţie de numărul de voturi primite în alegerile parlamentare şi în alegerile locale. Trei sferturi din bugetul anual acordat partidelor politice vor fi împărţite partidelor politice, proporţional cu numărul de voturi primite la alegerile parlamentare, respectiv media voturilor valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor şi Senat, dacă au realizat pragul electoral.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe