Marian Munteanu: Contribuabilii creştini au dreptul la catedrală aşa cum microbiştii au la o arenă naţională

Contribuabilii creştini au dreptul la Catedrala Mântuirii Neamului aşa cum microbiştii au dreptul la Arena Naţională, a declarat, miercuri seara, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu.

Urmărește
5194 afișări
Imaginea articolului Marian Munteanu: Contribuabilii creştini au dreptul la catedrală aşa cum microbiştii au la o arenă naţională

Marian Munteanu: Contribuabilii creştini au dreptul la catedrală aşa cum microbiştii au la o arenă naţională (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

''Catedrala Mântuirii Neamului este un monument dedicat eroilor căzuţi în lupte în toată istoria românilor. Ştiţi că are hramul Ziua Eroilor, Înălţarea Domnului. Eu aşa o văd, ca un monument şi ca un reper fundamental al al civilizaţiei noastre creştine care este susţinut şi dorit de majoritatea oamenilor din ţara asta şi care au şi ei dreptul să aibă un asemenea monument şi un asemenea lăcaş în ţara României aşa cum microbiştii au voie să aibă o Arena Naţională care, apropo, a costat bugetul aproape de trei ori mai mulţi bani decît cei băgaţi la catedrală sau după cum iubitorii de teatru au voie să aibă un Teatru Naţional care a costat vreo 170 de milioane de euro, renovarea. Contribuabilii creştini care cotizează la buget au şi el dreptul ca din bănuţul acela al lor să se construiască acel edificiu'', a afirmat Munteanu la Antena 3.

Chestionat mai târziu în legătură cu faptul că renovarea Teatrului Naţional a costat 59 de milioane de euro, el şi-a cerut scuze şi a accentuat că toţi cetăţenii au drepturi.

''Eu n-a auzit vreun protest că de ce s-a renovat Teatrul Naţional sau că s-a renovat Arena Naţională'', a adăugat Munteanu.

Întrebat în legătură cu acuzaţiile privind simpatii legionare, fostul lider al studenţilor a replicat: ''Noi toţi cei care-l iubim pe Hristos suntem priviţi rău de o anumită categorie de oameni. Dacă ei ne atacă, să fie sănătoşi''.

Candidatul PNL a subliniat că nu îl va vorbi de rău niciodată pe Petre Ţuţea, care i-a fost profesor. "Domnului Pleşu de ce nu i se cere să se delimiteze de domnul Noica, care chiar a fost legionar?", s-a întrebat el retoric şi a arătat că ''toţi suntem filosemiţi'', legea 217 antilegionară '' instigă la antisemitism'', deşi acesta nu există ca fenomen în România. "Poate or fi câţiva, cazuri marginale...", a arătat el.

Marian Munteanu a promis că, dacă va ajunge primarul Bucureştiului, va opri furtul din instituţie, va înfiinţa un corp de control al Primăriei '' din zona exterioară, civică''şi va crea consilii civice, în scopul de a aduce în administraţia locală democraţia participativă.

''Nu fur şi nu se va fura. Aşa să-mi ajute Dumnezeu! Doamne ajută! O să vă invit, ca post de televiziune preocupat intens de problema hoţiilor din România, să aveţi un om permanent acolo (la Primărie, n.r.) tot timpul. Să stea acolo să vadă, toate contractele să fie la vedere'', a afirmat el. ''Este imposibil să mă trezesc cu un dosar penal'', a adăugat Munteanu.

Întrebat care a fost cel mai prost primar al Bucureştiului, candidatul PNL a răspuns: ''Cred că domnul Băsescu nu poate fi depăşit''.

Întrebat dacă a fost abordat vreodată de servicii, fostul lider al studenţilor a spus că nu oficial. ''Toată ziua mă abordează de-aştia. Ei nu spun oficial că sunt...ba zic că sunt jurnalişti, ba că sunt nu ştiu ce. Oficial, nu'', a fost explicaţia lui.

Marian Munteanu a mai precizat că a fost membru PCR, dar a menţionat că nu regretă acest lucru şi că ''era o aiureală, un fleac'' necesar pentru a rămâne în învăţământ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici