- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime
Preşedintele UDMR, Marko Bela, a susţinut, marţi, că reducerile de 15 la sută nu trebuie să afecteze pensionarii care primesc pensiile minime, care, altfel, ar fi puşi într-o situaţie insuportabilă.
Marko Bela: Nu ne putem atinge de pensiile minime
"Nu ne putem atinge inclusiv de pensiile minime. (...) Limita ar trebui să fie stabilită mai sus", a afirmat Marko, în conferinţa de presă săptămânală.
El a arătat că o măsură "simplă" ar fi reducerea egală a salariilor cu 25 la sută, în timp ce "soluţia stabilă ar fi o regândire a structurii aparatului şi nu un astfel de egalitarism în reduceri".
Marko Bela a spus, pe de altă parte, că nimeni nu contestă, în acest moment, că România este într-o situaţie dificilă, că trebuie să fie reduse cheltuielile bugetare şi că trebuie să fie făcute reduceri de salarii şi pensii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
Totuşi, liderul Uniunii a arătat că oamenii politici au obligaţia să găsească soluţii pentru categoriile care, în urma acestor reduceri, ar fi puse într-o situaţie insuportabilă, respectiv cei cu pensiile mici.
Marko a arătat că a discutat acest subiect cu specialişti din UDMR, a avut discuţii cu ministrul Finanţelor, cu colegii din Guvern şi cei din PDL.
"Poziţia noastră este că nu ne putem atinge de pensiile minime", a arătat Marko, adăugând că trebuie să fie stabilită o limită pentru care nu trebuie să fie aplicate reducerile.
El a spus că ar fi mai indicat să se facă o reducere progresivă şi să se recurgă la o metodă prin care să se ajungă la rezultatul scontat privind reducerile bugetare dar fără a fi afectate pensiile mici.
"Nu ne place, sunt măsuri dure, dar nu le putem evita", a conchis el, agăugând că guvernanaţii trebuie să se gândească, în acelaşi timp, la o reală protecţie socială.
În urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au obţinut aprobarea un deficit bugetar de 6,8%, dar cu condiţia adoptării unor măsuri de reducere semnificativă a cheltuielilor, respectiv tăierea salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi scăderea masivă a subvenţiilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO