„Noi n-am avut nevoie niciodată să ne aplicăm astfel de şiretlicuri. Votul secret e ceea ce este, cu bile şi aşa mai departe. Noi totdeauna am plecat de la ideea încrederii reciproce în cadrul unui grup parlamentar sau în cadrul unei formaţiuni politice”, a sublinat liderul UDMR, într-o conferinţă de presă.
El a arătat că scoaterea grupurilor parlamentare de la vot pentru a exista siguranţa că parlamentarii nu votează altfel de cum s-a stabilit ar fi un lucru umilitor.
„Eu cred că noi nu avem nevoie de aşa ceva. Cum procedează alţii, e treaba lor”, a menţionat Marko.
Pe de altă parte, el şi-a exprimat neîncrederea că s-ar rezolva ceva dacă ar cădea Guvernul şi că în acestă perioadă o criză de guvernare va agrava situaţia ţării.
„Noi vom vota disciplinat şi vom vota aşa cum decid grupurile”, a spus el, declarându-se în acelaşi timp convins că Guvernul nu va cădea.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, joi, că le recomandă parlamentarilor PDL „să nu participe la mascarada” privind moţiunea de cenzură a opoziţiei şi susţine, ca variante, ca democrat-liberalii să voteze „împotrivă” sau să stea în sală şi să nu participe la vot.
Liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, joi, că varianta ca parlamentarii PDL să se abţină de la votul la moţiunea de cenzură poate fi o idee bună de a protesta faţă de modul în care opoziţia înţelege să acţioneze în această perioadă de criză.
Deputatul Ioan Munteanu, vicepreşedinte al UNPR, a declarat, la Realitatea FM, că parlamentarii formaţiunii vor fi prezenţi în sală la dezbaterea moţiunii de cenzură care urmează să fie depusă după asumarea răspunderii Guvernului, dar nu vor vota nici pentru, nici împotriva acesteia.