Memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare, semnat de România şi Coreea de Sud

România şi Republica Coreea au semnat cu memorandum de înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

1209 afișări
Imaginea articolului Memorandum de cooperare în domeniul energiei nucleare, semnat de România şi Coreea de Sud

Sursa foto: Facebook / Sebastian Burduja

Ministrul Sebastian Burduja a anunţat că a semnat, la Seul, cu omologul său, ministrul Comerţului, Industriei şi Energiei al Republicii Coreea, Dukgeun Ahn, un memorandum de înţelegere privind cooperarea bilaterală în domeniul energiei nucleare. Acesta vizează cooperarea în domeniul nuclear, inclusiv îmbunătăţirea echipamentelor nucleare, de securitate, combustibilul nuclear, reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR) şi gestionarea deşeurilor radioactive.

„Am discutat cu omologul meu despre politicile energetice pentru tranziţia sigură, justă şi verde şi am decis să extindem cooperarea bilaterală pentru dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă şi a lanţului de aprovizionare cu combustibil”, a scris joi, pe Facebook, Sebastian Burduja.

El spune că a făcut o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, cu o tradiţie notabilă în domeniul tehnologiei nucleare, unde a explorat capacităţile de producţie ale platformei industriale, în special atelierele de forjare şi asamblare a echipamentelor pentru energia nucleară. „Aici se produc deja componentele pentru tehnologia SMR NuScale”.

Ministrul menţionează că a avut mai avut întâlniri cu preşedinţii Samsung, KHNP şi DSPE, jucători mari în sectorul energetic mondial. Pe lângă programul nuclear civil românesc, el a prezentat proiectul strategic Tarniţa-Lăpuşteşti, dar şi oportunităţile României şi pieţei europene pentru dezvoltarea capacităţilor de stocare şi a producţiei de baterii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici