- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (23.02.2017, 17:36)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Ministerul Turismului vrea fond de garantare pentru a proteja turiştii de falimentul agenţiilor
Crearea unui fond de garantare, care să fie alimentat de agenţiile de turism cu 2% din venituri, reprezintă o măsură viabilă pentru protejarea turiştilor în cazul insolvenţei sau falimentului agenţiei de voiaj, a declarat ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, într-un interviu acordat MEDIAFAX.
Urmărește
673 afișări
“Consider că o măsură viabilă este cea a fondului de garantare, iar statul să aibă un control minim prin doi reprezentanţi, unul de la Ministerul Turismului, unul de la Ministerul Finanţelor, şi restul să fie de la entităţile private, sigur şi de la turoperatorii mari şi de la cei mici. În primul an să nu se atingă nimeni de aceşti bani, în al doilea an, cu aproximativ 25% să facă investiţii, să facă plasamente pentru că undeva se strâng ceva bani şi trebuie să se facă ceva cu ei, să investeşti undeva în piaţă. În anul al treilea să fie 50%, în al patrulea 75% şi din anul al cincilea să se organizeze astfel încât să se investească aceşti bani, dar bineînţeles asigurând garanţia că cetăţeanul român va beneficia de despăgubiri dacă se va întâmpla ceva. Se va hotărî într-un bord astfel încât şi statul şi entitatea privată să fie de acord fiindcă aici nu vorbim de vreo sumă de bani care să vină de la bugetul statului sau să vină dintr-o zonă a statului”, a declarat Ministrul Turismului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Mircea-Titus Dobre susţine că reprezentanţii agenţiilor de turism vor decide cum va fi gestionat fondul de garantare: “Majoritatea va fi partea privată. Sunt banii lor, nu este treaba statului. Statul trebuie să fie doar un observator mai ales că, în bordul respectiv, va fi un reprezentant al statului din partea Ministerului de Finanţe şi unul de la Ministerul Turismului. Doar atât. În rest majoritari vor fi privaţii. Ei vor decide ceea ce se va întâmpla cu aceste sume de bani”.
Pentru a stabili care va fi participarea agenţiilor de turism la constituirea fondului, Ministerul Turismului a făcut o adresă către ANAF şi către Ministerul de Finanţe astfel încât să i se pună la dispoziţie informaţiile legate de veniturile din bilanţul agenţiilor de voiaj, pe ultimii cinci ani de zile.
“O agenţie de turism care este deja pe piaţă va veni cu o participare la acest fond de garantare de 2% din total venituri. Dacă este o agenţie nouă, care acum se înfiinţează, trebuie să plătească o sumă minimă, apoi primeşte licenţă”, a explicat Mircea-Titus Dobre.
Acesta a dat exemplul agenţiei Fun Trip, arătând că statul, chiar dacă întreprinde acţiuni de control, nu poate să-i despăgubească pe turişti : “În cazul agenţiei Fun Trip, ei au o poliţă de 50.000 de dolari, dar undeva reaua credinţă se ridică la circa 200.000 de euro. Deci avem foarte mulţi cetăţeni păgubiţi, care nu se ştie dacă îşi vor recupera banii”.
În prezent, agenţiile de turism sunt obligate să încheie o poliţă de asigurare ce acoperă maximum 50.000 de dolari.
Interviul integral va fi publicat de agenţia MEDIAFAX vineri, ora 11.00.
Citeşte şi: Raluca Turcan: USR ar putea să facă o alianţă cu PNL sau o fuziune; Posibil să fie colegi atraşi de putere
Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis va promulga vineri legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a OUG 14
Citeşte şi: Constantin Niţă, fost vicepreşedinte PSD: În PSD decide o singură "voce" şi cine nu se supune e eliminat; e ca în jocul „Simon says”
Citeşte şi: Noii miniştri din guvernul Grindeanu au depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Inţeleg această remaniere ca o mişcare de întărire a echipei guvernamentale
Citeşte şi: Lege depusă de Liviu Dragnea: TVA zero pentru locuinţe sociale, servicii din agricultură şi firme mici
Citeşte şi: Bilanţ DNA 2016. Kovesi: Mai mult de un sfert din inculpaţii trimişi în judecată au comis infracţiuni de abuz în serviciu/ Iohannis: Un subiect extrem de important rămâne cel al recuperarii prejudiciilor LIVE TEXT
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ea este soția lui Călin Georgescu! Cristela are propriile afaceri și face bani într-un domeniu inedit
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe