- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.01.2017, 14:48)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, caută soluţii pentru a înlocui timbrul de mediu/ Există o discuţie privind impozitarea în funcţie de venituri din 2018
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, duminică, într-o emisiune Digi24, că Guvernul caută soluţii pentru a înlocui timbrul de mediu, una dintre cele 102 taxe nefiscale eliminate de Legea Dragnea, pentru a stimula productia internă de autoturisme.
Urmărește
2019 afișări
Ministrul Mediului caută soluţii pentru a înlocui timbrul de mediu (Imagine: Alexandru Mihaescu/ Foto Mediafax)
”Este o discuţie pe care o vom avea la momentul în care se va elabora bugetul”, a declarat Daniel Constantin, fiind întrebat dacă va fi introdusă o altă taxă de mediu la prima înmatriculare a autovehiculelor.
El a mai spus că timbrul de mediu a fost atacat în instanţă, iar statul trebuie să plătească eşalonat ”foarte mulţi bani” celor care l-au plătit.
”Problema nu este neapărat asta. Toţi banii din timbrul de mediu mergeau la Autoritatea Fondului pentru Mediu. Nu e problema că nu mai avem cu ce să alimentăm, pentru că 70% din fondurile pe care le-am avut nu s-au cheltuit. Deci nu problema colectării este o problemă pentru a întoarce şi a face un mediu mai sănătos, ci problema cheltuirii şi dezvoltării de programe în această zonă”, a adăugat Constantin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a afirmat că autorităţile caută soluţii pentru a stimula industria autohtonă producătoare de maşini, care va fi afectată de eliminarea timbrului de mediu.
„Sigur că ne-am gândit la măsuri compensatorii. După ce le vom discuta cu dânşii (reprezentanţii industriei auto – n.r.) le vom prezenta şi public. Cu siguranţă producţia de autovehicule e foarte importantă, şi aici vorbim de doi mari producători. O acciză în preţul carburantului este o discuţie care nu este suficient fundamentată şi nu cred că poate intra în discuţie, cel puţin acum”, a mai spus Daniel Constantin.
Vicepremierul Daniel Constantin a mai declarat la Digi24 că, începând din 2018, ar putea fi introdus un impozit diferenţiat pentru anumite categorii de venituri.
'Există o discuţie ca din 2018 să se vină cu acea impozitare în funcţie de veniturile pe care le au cetăţenii. Asta este o discuţie pe care o vom avea la momentul respectiv. Cota unică rămâne, dar sunt alte forme, pentru alte tipuri de venituri, care se vor lua în calcul'', a spus el.
Daniel Constantin a exclus varianta renegocierii anul acesta a unui nou nivel al deficitului bugetar, peste 3%.
''Nu intră în discuţie pentru anul 2017. Vom vedea dacă va fi cazul în viitor. Depăşirea deficitului de 3% ne-ar duce în declanşarea procedurii de deficitul excesiv. (...) Toate măsurile se încadrează în această limită de 3%'', a susţinut vicepremierul Daniel Constantin.
De asemenea, el a mai spus că actualul Executiv nu va renunţa la nicio măsură anunţată.
''Nu vom renunţa la nimic. Eu sunt convins că investiţiile se vor face nu numai pentru a se întoarce la bugetul de stat, ci pentru că e nevoie de acele investiţii'', a apreciat Daniel Constantin.
El a mai precizat că bugetul de stat va fi adoptat ''probabil în ultima săptămână'' a lunii ianuarie, construcţia proiectului fiind deja demarată.
''Încă se mai lucrează, pentru că noi aveam o construcţie de buget realizată din opoziţie, fără să avem toate datele. Cred că acum se mai fac anumite reglaje fine şi la sfârşitul lunii vom fi în măsură să-l adoptăm'', a conchis Daniel Constantin.
Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal a declarat, pentru MEDIAFAX, că măsurile anunţate vineri de Guvern vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB. "Măsurile anunţate vineri de Executiv au un impact financiar foarte mare şi vor conduce la o creştere a deficitului bugetar la peste 4% din PIB", a declarat preşedintele Consiliului Fiscal. România trebuie să se încadreze într-o ţintă de deficit bugetar de cel mult 3% din PIB, altfel riscă să fie sancţionată de către Comisia Europeană pentru deficit bugetar excesiv.
Citeşte şi: Un deputat PNL propune guvern din umbră, care să sancţioneze ”derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu”
Citeşte şi: Raluca Turcan despre circulara privind directorii de şcoli: O formă de discriminare, de şantaj şi dispreţ/ Băsescu atacă şi el: Ticăloşie fără limite la Ministerul Educaţiei Naţionale
Citeşte şi: Lider PNL despre scrisoarea lui Tăriceanu: Cum să pleci dintr-un partid de 20% într-o balama de 5%?
Citeşte şi: SENATOR PNL: Dacian Cioloş a fost pentru PNL o opţiune de conjuctură, pe fond, deloc proastă
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe