Ministrul Mediului promite sprijin pentru victimele inundaţiilor din Amzacea

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vizitat joi localitatea Amzacea, afectată de inundaţiile fără precedent care au lovit zona în ultimele 48 de ore. În urma unei ploi record, de peste 200 de litri pe metru pătrat, au fost distruse gospodării şi localnicii sunt într-o situaţie extrem de dificilă.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului promite sprijin pentru victimele inundaţiilor din Amzacea

Sursa foto: Facebook

„Am întâlnit oameni loviţi de necazuri greu de imaginat. Familiile afectate şi-au pierdut munca de-o viaţă şi se confruntă acum cu o luptă zilnică”, a declarat ministrul Fechet.

Acesta a mai menţionat că a observat că dezastrul a fost agravat de canalizarea înfundată, ceea ce a intensificat impactul inundaţiilor asupra locuinţelor şi terenurilor.

Fechet a asigurat localnicii că Guvernul este alături de ei în această perioadă critică. Conform acestuia, echipele de la Apele Române sunt deja la faţa locului pentru a începe lucrările de decolmatare, iar autorităţile vor oferi sprijin financiar şi logistic pentru reconstrucţia caselor.

„Ne angajăm să facem tot posibilul pentru ca, până la iarnă, fiecare familie să poată dormi din nou în propria casă, în siguranţă”, a adăugat ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici