Ministrul mediului: un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie-Returnare

  • Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, a anunţat luni că un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie Returnare.
  • Sistemul este cel mai bun exemplu de sustenabilitate şi inovaţie din ultimii 30 de ani din România, a fost concluzia ministrului.
Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Ministrul mediului: un miliard de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie-Returnare

Sursă imagine: Facebook, Mircea Fechet

PET-urile colectate în România ar putea înconjura Pământul de cinci ori, susţine Mircea Fechet, ministrul mediului.

„Un miliard de ambalaje colectate prin Sistemul de Garanţie Returnare! SGR este cel mai bun exemplu de sustenabilitate şi inovaţie din ultimii 30 de ani, în materia economiei circulare din România. Vorbim de PET-uri, sticlă sau doze de aluminiu. Cea mai mare pondere o au PET-urile care, plasate în linie, ar putea înconjura Pământul de cinci ori. Pentru prima dată după revoluţie, marii procesatori de PET nu mai importă acest material, întrucât SGR-ul furnizează suficientă materie primă”, a explicat Fechet.

Ţinta este ca numărul ambalajelor colectate să crească de trei ori.

„Ţinta pentru anul acesta este 3,2 miliarde de ambalaje şi sunt optimist deoarece răspunsul românilor este uimitor. Sunt recunoscător şi mândru pentru determinarea şi efortul vostru al tuturor. Împreună, facem o diferenţă reală. Drumul nostru spre un viitor mai verde continuă cu sprijinul şi cooperarea fiecărui cetăţean în parte. Vreau să mulţumesc românilor şi tuturor partenerilor noştri - retaileri, producători, autorităţi, furnizori - pentru sprijinul acordat! Mă bucur că fac parte din această călătorie transformatoare pentru ţara noastră”, a precizat ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici